Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Plex na Telewizorze Sony Bravia 4k 2015 model KD49x8309c - problem z logowaniem

patrick-irlpatrick-irl Members Posts: 99 ✭✭

Witam, sprawa nie dotyczy mojego telewizora, ale kolegi któremu udostępniam swoją bibliotekę. Mianowicie było wszystko super przez ostatnie 3 miesiące aż do wczoraj. Z dnia na dzień przestał działać bez ponownego logowania się i pojawiło się za każdym razem okno, aby się zalogować, wykupić subskrypcję, gdzie plex na telewizorach z androidem jest za darmo, aby oglądać swobodnie. Po pierwsze przy próbie wyświetlenie zawartości biblioteki pojawia się komunikat o zalogowaniu rysunek (pic1). W momencie przyciśnięcia pomiń pojawia się komunikat "Nie znaleziono serwerów" rysunek (pic2). Jeśli zaloguj pojawią się link do plex strony i PIN rysunek (pic3). Po wpisaniu adresu w przeglądarce i zalogowaniu się i wpisaniu PIN-u, po chwili wszystko ładuje się w telewizorze. Czy miał ktoś już takie coś? Może jakieś zabezpieczenie sobie mój kolega założył na koncie albo nie wiem... brak mi już pomysłów. Dodam, że inni moi znajomi też oglądają plex przez tv na innych modelach i nie mają żadnych problemów.
To co już próbowałem:
1. Robił update do najnowszej wersji
2. Odinstalował już plexa z TV i zainstalował na nowo.
3. W telefonie z androidem działa, na pc przez www działa, w tv po wpisaniu Pin-u działa, ale trzeba go wpisywać za każdym razem po wejściu w aplikacje.

PIC1

PIC2

PIC3

My Server: Dell power edge t310
na sprzedaż: forums.plex.tv/discussion/278140/server-dell-t310-na-sprzedaz#latest
procek: Intel(R) Xeon(R) CPU X3440 @ 2.53GHz
płyta: Dell 02P9X9
ram: 8GB (max 32Gb)
system linux Ubuntu Server 14.04.3 LTS
Dyski:
Raid SAS x2 po 70GB (system)
Sata x8 razem 23TB
Kieszeń na dyski USB Fantec QB-35US2,
Net 360/36Mb
Plex zawsze uaktualniony do najnowszej wersji :)
ehomeserver.net

Tagged:

Comments

  • patrick-irlpatrick-irl Members Posts: 99 ✭✭

    Mam rozwiązanie, jedyne co pomogło to przywrócić Androida w TV do ustawień fabrycznych i działa znowu bez problemu. Problem rozwiązany, jeśli ktoś znajdzie inne rozwiązanie na przyszłość niech się z nami podzieli.

    My Server: Dell power edge t310
    na sprzedaż: forums.plex.tv/discussion/278140/server-dell-t310-na-sprzedaz#latest
    procek: Intel(R) Xeon(R) CPU X3440 @ 2.53GHz
    płyta: Dell 02P9X9
    ram: 8GB (max 32Gb)
    system linux Ubuntu Server 14.04.3 LTS
    Dyski:
    Raid SAS x2 po 70GB (system)
    Sata x8 razem 23TB
    Kieszeń na dyski USB Fantec QB-35US2,
    Net 360/36Mb
    Plex zawsze uaktualniony do najnowszej wersji :)
    ehomeserver.net

Sign In or Register to comment.