If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Chrome nie widzi servera plex

djpablo211djpablo211 Posts: 2Members Plex Pass

Witam mam problem, na laptopie z przeglądarki nie mogę uruchomić PLEX cały czas piszę że nie ma serwera.
Muszę z paska na ikonce plex wcisnąc "Open Plex" dopiero wtedy ruszy. Dodatkowo nie mogę nic na kompie włączyć cały czas się kręci kółeczko i nic wiec, co ciekawe z telefonu wszystko działa.

Proszę o jakieś sugestie bo już nie mam pomysłów

Answers

  • patrick-irlpatrick-irl Posts: 119Members ✭✭

    @djpablo211 Witaj, powiedz po pierwsze na czym masz uruchomiony PMS? Po drugie czy wpisujesz w przeglądarce dobry adres IP servera z plexem? Czy sprawdzałeś na innych przeglądarkach?

    My Server: Dell power edge t310
    na sprzedaż: forums.plex.tv/discussion/278140/server-dell-t310-na-sprzedaz#latest
    procek: Intel(R) Xeon(R) CPU X3440 @ 2.53GHz
    płyta: Dell 02P9X9
    ram: 8GB (max 32Gb)
    system linux Ubuntu Server 14.04.3 LTS
    Net 360/36Mb
    Plex zawsze uaktualniony do najnowszej wersji :)
    ehomeserver.net

  • djpablo211djpablo211 Posts: 2Members Plex Pass

    Witam tak mam zainstalowany poprawnie PMS. Po kliknięci na ikonkę w koło zegara i uruchomienie plexa po wciśnięciu prawego guzika plex uruchamia się normalnie i działa normalnie do momentu włączenia filmu kółeczko się kręci cały czas ale film nie rusza. Dodatkowo pokazuje się komunikat "Plex nie był w stanie uzyskać uwierzytelniania twojego serwera. Wyloguj swój serwer i spróbuj ponownie". Interesuje mnie tylko chrome ze względu przesyłania obrazu na telewizor za pomocą chromecast

  • patrick-irlpatrick-irl Posts: 119Members ✭✭

    @djpablo211 zadam pytanie jeszcze raz bo nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie:
    1. Na jakim systemie masz postawiony/zainstalowany PMS (windows/linux)?
    2. Na jakim sprzęcie masz zainstalowany PMS (server, komputer, nas itd)?
    3. Czy na innych przeglądarkach sprawdzałeś czy działa?
    Rozumiem ze chcesz aby działało głownie na chromie ale trzeba wykluczyć wiele czynników dlaczego akurat na chromie to nie działa. Daj znać i będziemy starać ci się pomóc.

    My Server: Dell power edge t310
    na sprzedaż: forums.plex.tv/discussion/278140/server-dell-t310-na-sprzedaz#latest
    procek: Intel(R) Xeon(R) CPU X3440 @ 2.53GHz
    płyta: Dell 02P9X9
    ram: 8GB (max 32Gb)
    system linux Ubuntu Server 14.04.3 LTS
    Net 360/36Mb
    Plex zawsze uaktualniony do najnowszej wersji :)
    ehomeserver.net

Sign In or Register to comment.