Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

STR2UTF-8 Plugin' i Bütün Altyazıları Çevirmiyor.

OzY_HomeOzY_Home Posts: 1Members

Bu plugini sorunsuz kullanabilen var mı? Birçok filmde dizide türkçe altyazıyı düzeltememekte. Altyazıları elle' de ekliyorum, opensubtitle, podnapisi gibi pluginlerden de otomatik indirmesini sağlıyorum. İkisinde de çevirmiyor. Önerisi olan var mı?

«1

Answers

  • mkaandmkaand Posts: 23Members ✭✭

    @OzY_Home said:
    Bu plugini sorunsuz kullanabilen var mı? Birçok filmde dizide türkçe altyazıyı düzeltememekte. Altyazıları elle' de ekliyorum, opensubtitle, podnapisi gibi pluginlerden de otomatik indirmesini sağlıyorum. İkisinde de çevirmiyor. Önerisi olan var mı?

    Ben sorunsuz kullanıyorum ama senin neden sorunla karşılaştığını biliyorum. Benimde başıma gelmişti. Eğer video dosyasını kütüphaneye attıktan sonra altyazı dosyasını video dosyası adı ile beraber aynı klasöre atıyorsan dediğin gibi çalışmıyor. Böyle durumda iki dosyayı birlikte kes git plexin kontrol etmediği başka bir yere yapıştır. Plexte libraryi yenile. Emin ol film/dizi gitmiş olsun plexten sonra tekrar kesip yine plex içine at refresh yap. Bu plugin o zaman çalışıp UTF e çeviriyor. Alternatif olarak Refresh All yapmakta işe yarayabiliyor. En sağlıklısı, vşdeoyu plexe atma hemen altyazısınıda yanına koy ikisini beraber at. O zaman hiç sorun yaşamazsın.

  • emreunalemreunal Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass

    Bende sorunsuz calisiyor, bir kere bile düzeltmedigine sahit olmadim.

    Alt yazi ve örnegin filmi kütüphaneye ekledikten sonra plex üzerinden kütüphaneye girip "Refresh All" yapmayi unutma. Eger refresh all yapmazsan düzeltmez.

    Ayni zamanda elle ekledigin alt yazilarin sonuna dil uzantisini eklemeyi de unutmaman gerekiyor. Örnegin film.mkv icin film.tr.srt . Daha sonra refresh all dediginde otomatik olarak UTF-8 e cevirecektir.

    Eger unix vari bir sistem kullaniyorsan, plex media server plex kullanici ile yükleniyor. Plug-in in calismasi icin bu plex kullanicisinin kütüphane klasörlerinde okuma ve yazma izinlerine sahip olmasi gerekiyor.

  • ssucssuc Posts: 14Members ✭✭

    Emre Ünal merhaba,
    Windows 10 yüklü Sony Vaio bilgisayarımda Plex Media Server son sürümü kullanıyorum. ancak srt2utf-8 plug-in yüklü olmasına rağmen opensubtitles'den otomatik inen altyazıları türkçe karakterleri düzelmiyor agentlarda srt2utf-8 gözüküyor ve tikledim en alt sıraya aldım diğer söylediklerinizi de denedim ama bir türlü olmuyor hiçbir filmde düzelmedi (harici altyazıları UTFCastExpress ile düzeltiyorum ama ben srt2utf-8 plug-in'i ile otomatik inen ve inmeyen hepsini düzeltmek istiyorum
    Bilgisayar konusunda çok uzman değilim sizlerin tarifi ile yapmaya çalışıyorum yanlış ya da eksik birşeyler mi yapıyorum,
    mümkünse adım adım ve görüntülü olarak anlatabilir misiniz?
    Özellikle bu konudan mağdur ve benim gibi acemi kullanıcılara çok yardımcı olmuş olursunuz, teşekkürler...

  • emreunalemreunal Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass
    edited September 2016

    Merhaba, sorunuzu yeni gördüm.

    srt2utf-8 ayarlarinda opensubtitles altyazilarini cevirme aktif mi?


  • ssucssuc Posts: 14Members ✭✭

    Emre Ünal merhaba, plexde bilgisayardan kaynaklı sorunlar vardı windows 10 yeniden yükledim sonra plexi yeniden yükledikten sonra sizin uyardığınız ayarlarda işaretleme yapmadığımı gördüm işaretledikten sonra düzeldi ve ancak cevap yazabidim.Artık Türkçe karakter sorunu olmadan opensubtitles.org tan altyazıyı bulup yüklüyor. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.
    Ayrıca başka bir soruma cevap rica edeceğim,
    Bilgisayardan (Sony Vaio ,windows 10 pro) plexde bir filmi sorunsuz izlediğim halde, TV deki (Sony Bravia KD55X9005B ) plex uygulamasında bazı filmlerde (belli olmuyor, örneğin 1080p bir filmde sorun olmazken bir başka 1080p de ses çıkmayabiliyor. bu 720p ya da başka bir çözünürlükte ya da formatta da (mkv, mp4 vs.) olabiliyor. TV deki plex uygulama ayarlarında çok fazla seçenek yok, olanları denedim sonuç değişmiyor , bir fikriniz var mı?
    Teşekkürler, kolay gelsin..

  • emreunalemreunal Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass

    Merhaba, sorununuzun düzelmesine sevindim.

    Test yaparak, sesi calisan ve calismayan icerikler hakkinda bilgi verirseniz daha kolay yardimci olabilirim.

    Bunun icin bu iceriklere plex web üzerinden erisip sonra soldaki ... isaretine basinizi. Oradan info'yu secerek icerikler hakkinda bilgi veriniz. Örnegin container (mkv, mp4 vb.), video bilgisi (h264, h265 vb.) ve özellikle ses bilgisi (AC3, AAC vb..) gibi.

  • ssucssuc Posts: 14Members ✭✭

    sorun yaratan videoları incelediğimde belirgin bir özellik yok.örneğin mp4 video h264 aac özellikli olup ses çıkmayan da var aynı özelliklerde olup sorunsuz olan da var.

  • emreunalemreunal Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass

    @ssuc said:
    sorun yaratan videoları incelediğimde belirgin bir özellik yok.örneğin mp4 video h264 aac özellikli olup ses çıkmayan da var aynı özelliklerde olup sorunsuz olan da var.

    Size ilk bakista belirli bir farklilik yok gibi gelebilir fakat emin olunki vardir. Örnegin biri AAC 2.0 digeri AAC 5.1 olabilir. Bu yuzden en iyisi-ayrintilisi, ses cikan ve cikmayan birer videodan xml bilgilerini alarak pastebin gibi bir yere yapistirin ve linkleri burada verin. XML dosyasi tüm ayrintilari icerdiginden farkliliklari belirlemek daha kolay olacaktir.

    Örnegin 1 sene önce kadar plex firetv sticklerde (android) AAC 5.1 sese sahip filmlerde bende sorun cikariyordu. Muzik ortam sesleri vb gayet iyi calisirken konusma sesleri duyulmuyordu. Sonra bu sorunu cözdüler fakat ben o zamandan beri tüm iceriklerimi AAC 2.0 a ceviriyorum.

  • ssucssuc Posts: 14Members ✭✭

    Emre Ünal ; destekleriniz için tekrar teşekkür ederim.Aşağıda istediğiniz bir kaç örnek gönderiyorum. Ayrıca bazen özellikle 1080p fimlerde hem bilgisayardaki hem de TV deki plex uygulamasında oynatırken takılmalar oluyor ve ayrıca; TV 4k olmasına rağmen 4k filmleri oynatamadım, sürekli donuyor.

    http://127.0.0.1:32400/library/metadata/1369?checkFiles=1&includeExtras=1&X-Plex-Token=wcHahv4ks8adeazP69rq (ses var)
    http://127.0.0.1:32400/library/metadata/1368?checkFiles=1&includeExtras=1&X-Plex-Token=wcHahv4ks8adeazP69rq (ses yok)
    http://127.0.0.1:32400/library/metadata/8?checkFiles=1&includeExtras=1&X-Plex-Token=wcHahv4ks8adeazP69rq (ses var)
    http://127.0.0.1:32400/library/metadata/1042?checkFiles=1&includeExtras=1&X-Plex-Token=wcHahv4ks8adeazP69rq (ses yok)
    http://127.0.0.1:32400/library/metadata/1463?checkFiles=1&includeExtras=1&X-Plex-Token=wcHahv4ks8adeazP69rq (ses yok)

  • emreunalemreunal Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass

    @ssuc said:

    Emre Ünal ; destekleriniz için tekrar teşekkür ederim.Aşağıda istediğiniz bir kaç örnek gönderiyorum. Ayrıca bazen özellikle 1080p fimlerde hem bilgisayardaki hem de TV deki plex uygulamasında oynatırken takılmalar oluyor ve ayrıca; TV 4k olmasına rağmen 4k filmleri oynatamadım, sürekli donuyor.

    http://127.0.0.1:32400/library/metadata/1369?checkFiles=1&includeExtras=1&X-Plex-Token=wcHahv4ks8adeazP69rq (ses var)
    http://127.0.0.1:32400/library/metadata/1368?checkFiles=1&includeExtras=1&X-Plex-Token=wcHahv4ks8adeazP69rq (ses yok)
    http://127.0.0.1:32400/library/metadata/8?checkFiles=1&includeExtras=1&X-Plex-Token=wcHahv4ks8adeazP69rq (ses var)
    http://127.0.0.1:32400/library/metadata/1042?checkFiles=1&includeExtras=1&X-Plex-Token=wcHahv4ks8adeazP69rq (ses yok)
    http://127.0.0.1:32400/library/metadata/1463?checkFiles=1&includeExtras=1&X-Plex-Token=wcHahv4ks8adeazP69rq (ses yok)

    Merhaba, gönderdiginiz linkler calismaz, bunlari sadece lokal agda siz görebilirsiniz. XML bilgilerini http://pastebin.com/ a yapistirarak linkleri atabilirsiniz.

  • ssucssuc Posts: 14Members ✭✭

    http://pastebin.com/NbiCQbzT (ses var)
    http://pastebin.com/jTMx1kgc (ses yok)
    http://pastebin.com/5ywX9TzM (ses var)
    http://pastebin.com/7JXAdM0v (ses yok)

    Emre Ünal, umarım link oluşturmayı becerebilmişimdir, linkleri gönderiyorum

    Ayrıca bazen özellikle 1080p fimlerde hem bilgisayardaki hem de TV deki plex uygulamasında oynatırken takılmalar oluyor ve ayrıca; TV 4k olmasına rağmen 4k filmleri oynatamadım, sürekli donuyor.
    Desteklerin için teşekkürler...

  • emreunalemreunal Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass

    Evet linklerdeki xml bilgilerine baktim.
    Ses cikmayan iceriklerde ortak nokta mp4 container olmalari ve stream icin optimize edilmemis olmamalari.
    AAC 2.0 aslinda ses icin en uygun format, tüm cihazlar direct play olarak oynatabiliyor bu ses formatini, hatta ben kendi serverimdaki icerikleri ac3 yada dts ses olsa bile bu sebepten ötürü hep AAC 2.0 ' a ceviriyorum.
    Ses cikan diger iki icerik mkv container icerisinde fakat onlarda AAC 2.0 olmalarinda ragmen (mp4 olan iceriklerinizdeki gibi) mkv lerde ses cikip mp4 lerde cikmamasi enteresan bir durum. Buyuk ihtimalle mp4'ü direct play, mkv'yi transocde olarak oynatiyor televizyonunuz.

    Söyle yapalim:
    Plex server ve televziyondaki plex playerin en guncel surumler oldugundan emin olun, guncel degillerse guncelleyin.

    Ses cikmayan icerikde tv harici baska bir cihazda oynattiginizda (telefon, tablet, pc vb) yine ses cikmiyor mu?

    Ses cikan icerigi televizyonda acin, daha sonra plex web üzerinden durum panelinden direct play olarak mi yoksa transocde olarak mi oynattigina bakin. Ayni islemi ses cikmayan icerik icinde yaparak sonuclari buradan bana bildirin.

    4K konusuna gelince, genellikle internetten indirilen icerikler mkv container icerisinde oluyor. Ya bu 4k icerigi transcode edip tv'ye yollayabilecek kapasitede saglam bir CPU sahibi olmaniz, yada icerigi direct play icin uygun hale getirmeniz gerekiyor (mp4 container icerisinde h265 video, AAC audio).

    Sizde takilmasinin sebepi, plex server kurulu olan sistemdeki cpu'nun transcode islemi ile bas edebilecek kapasitede olmamasindandir.

    Sony tvlerde KODI kurulabiliyor, alternatif olarak kodi ve daha sonra kodiye plex eklentisini kurarak 4k icerikleriniz icin kodiyi kullanabilirsiniz, yada yukarida da bahsettigim gibi icerigi direct play destekleyecek hale getirmeniz gerekiyor.

  • ssucssuc Posts: 14Members ✭✭

    http://pastebin.com/NbiCQbzT (ses var)
    http://pastebin.com/jTMx1kgc (ses yok)
    http://pastebin.com/5ywX9TzM (ses var)
    http://pastebin.com/7JXAdM0v (ses yok)

    http://pastebin.com/eudxbqLV (ses var)
    http://pastebin.com/VNhNuhC0 (ses yok)

    Emre Ünal, merhaba
    Son iki örneği yeni ekledim, her ikisi de mp4 ama birind ses var, diğerinde yok
    Hepsi Direct Play
    Sürümler güncel
    Bilgisayarda hepsinde ses var, sorun TV de
    Benim Sony Android TV değil, 2014 model KD55X9005B, bu noktada Android TV BOX lar işe yarar mı , yararsa en iyisi hangisi?
    Torrentden film indirip de ses çıkmayınca çok sinir bozucu oluyor, bir var bir yok şansa kalıyor
    Çözüm var mı acaba? Teşekkürler...

  • emreunalemreunal Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass

    Merhaba,

    Son yolladiginiz iki örnek tahminimi güclendirdi. Birazdan deginecegim bunlara tekrar.

    Eger yasamis oldugunuz sorun haricinde televizyonunuzdaki plex uygulamasindan memnunsaniz, masrafa girmeye gerek yok, sorununuz cözülebilir bir sorun. Ama yok genel olarak ben yeni bir cihaz istiyorum diyorsaniz bircok alternatif var. Ben firetv ve apple tv4 kullaniyorum, ikisinden de gayet memnunum. Ayni zamanda plex serverimi kullanan arkadaslarim icerisinde sony smart tv kullanicilari da var ve simdiye kadar onlardan bir sikayet almadim. Chromecast üzerinden de kullananlar gayet memnun.

    Sorununuzun cözümüne gelince, son yollamis oldugunuz iki xml dosyasina baktigimizda ses olan icerikde optimizedForStreaming="1" iken ses olmayanda optimizedForStreaming="0". Diger yollamis oldugunuz xml bilgilerinde ses olmayan icerikler yine mp4 ve optimizedForStreaming="0" di. Yani aslinda sorun sizden kaynaklanmiyor, icerigi encode edip torrente yukleyen kisiden kaynaklaniyor. Eger plexde mp4 containeri direct play olarak oynatmak istiyorsaniz optimizedForStreaming="1" olmasi lazim.

    Cözüm icin iki yolunuz var, ya direct play'i devre disi birakip her icerigin (direct play'e uygun olsun olmasin) transcode olmak zorunda birakacaksiniz, yada mp4 iceriginizi stream icin optimize edeceksiniz. Her ne kadar birinci yöntem daha basit olsa ve sizi ugrastirmasada ben ikinci cözümü kullanmanizi tavsiye ederim.

    Peki mp4 icerigi stream icin nasil optimize edeceksiniz?
    Optimize edip sorunun gercekten bundan kaynaklanip kaynaklanmadigini anlamak icin assagidaki islemleri uygulayin.

    Simdi adim adim beraber ses cikmayan "Icerde 10.BLM (21.11.2016) 1080p WEB-DL x264 TURKTORRENT.mp4" iceriginizi optimize edelim.

    Ilk olarak https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/win64/static/ffmpeg-20161122-d316b21-win64-static.zip adresinden ffmpeg guncel surumu windows icin indirin.

    Masaüstünde ffmpeg isimli bir klasör olusturun ve indirmis oldugunuz zip paketinin icerisindeki ffmpeg-20161122-d316b21-win64-static klasörünün icerigini buraya cikarin. Bu islemi yapiktan sonra masaüstündeki ffmpeg klasörünün icerigi "presets, licenses, doc vb....." seklinde olacaktir.

    Iceride 10. Bölümü buradaki bin klasörüne tasiyin ve ismini "icerde.10_unoptimized.mp4" olarak degistirin.

    Windows komut satirini baslatin (cmd) ve asagidaki komutu girerek bu klasöre giris yapin:
    cd C:\Users\<windows kullanici adiniz>\Desktop\ffmpeg\bin

    Asagida yazdigim komutu girerek ffmpegin icerigi optimize etmesini saglayin:
    ffmpeg.exe -i icerde.10_unoptimized.mp4 -c:v copy -c:a copy -movflags +faststart icerde.10_optimized.mp4

    Bu komut ** -movflags +faststart** sayesinde icerigi stream icin optimize hale getirecek ve video-ses konusunda herhangi bir degisiklik yapmadigimiz icin (-c:v copy -c:a copy) gayet kisa surecek.

    Bir iki dakika sonra islem bittiginde yeni olusmus olan icerde.10_optimized.mp4'i plex kutuphanenize tasiyin ve ses cikip cikmadigini kontrol edin.

    Ilk basta karisik gelsede adim adim uygularsaniz islem gayet basit. Eger bu islem sorununuzu cözer ise her seferinden bu sekilde ugrasmamaniz icin bu islemi nasil seri veya otomatik hale getirirsiniz onu anlatacagim.

    Yinede adimlar zor veya karisik geliyorsa euenal@icloud.com adresimden benimle irtibate gecin, bilgisayar basinda oldugunuz bir zaman teamviewer ile baglanarak yardimci olmaya calisirim

  • ssucssuc Posts: 14Members ✭✭

    http://pastebin.com/8Z4DzJ6g
    http://pastebin.com/fb7nELfT
    http://pastebin.com/QxrJDGic

    Emre Ünal , merhaba
    Desteklerin için teşekkür ederim. Yazdıklarını uygulamaya fırsat bulmadan, yazdıkların paralelinde bir şey keşfettim:
    Aslında senin yaptırmak istediklerinin Plex Web üzerinden yapılabildiğini tespit ettim:
    Plex Web üzerinden ses sorunu olan videoyu seçiyorsun, sol taraftaki ... işaretine basıyorsun açılan seçeneklerden Optimize... ye tıklıyorsun, açılan pencerede Optimized for TV yi seçiyorsun ve OPTIMIZED' e tıklıyorsun. convertion başlıyor, bittiğinde hangi klasöre gönderdiysen orada otomatik olarak Plex Versions>Optimized for TV isimli bir klasör oluşturup yeni versiyon dosyayı oraya oluşturuyor.
    Yeni versiyonlar yukarıda ve hepsinde ses sorunu çözüldü.
    Tekrar teşekkürler, kolay gelsin...

    Bu arada, oynatma sırasındaki takılmalar, daha önce yazdığım gibi hem bilgisayar hem de TV deki plex uygulamasında 1080p filmlerin bazılarında oluyor ve TV de 4K fimlerde de oluyor, bu konuda bir fikrin var mı ? (En azından 1080p fimlerde olmaması gerekmez mi?)

  • emreunalemreunal Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass
    edited November 2016

    Merhaba,

    Sorununuzun cözülmesine sevindim. Yanliz sunu unutmayin, plexin kendi optimize secenegi bitrate düsürebilir. Bitrate dusmesi demek videonun tekrar encode edilmesi yani islemcinize göre daha uzun surmesi demek. Benim yukarida anlattigim islem ise sadece remux yapar, yani video ve sese dokunmaz, bu da daha kisa sürer. Eger tekrar encode etmesiyle ilgili bir sorununuz yoksa bu sekilde de ileride devam edebilirsiniz. Kalite kaybi yasamamaniz icin plex uzerinden optimize ederken icerigin orjinal bitrate'ine yakin bir bitrate secmenizi tavsiye ederim.

    Bir de sunu belirteyim, türk dizileri genelde artik youtube kullaniyorlar. Torrentden indirmekle sonra optimize etmekle falan ugrasmak yerine youtube'dan indirebilirsiniz. Youtube'dan 1080p ve tam hiz indirmek icin de youtube-dl'yi oneririm.

    https://rg3.github.io/youtube-dl/

    Bu da komut satiri uzerinden calisiyor ve kullanimi **** basit.

    Takilma konusuna gelince, bunun en **** rastlanan iki sebebi transcode ve lokal ag yapiniz. Eger icerikleri transcode edilmeyecek sekilde direct play olarak oynatiyorsaniz geriye sadece lokal ag yapiniz kaliyor. Özellikle kablosuz baglantilarda bu sorun **** cikiyor. Eger evde ortam musaitse pc ve tv yi aga kablolu baglamayi deneyin. **** farkettigini göreceksiniz.

  • ssucssuc Posts: 14Members ✭✭

    Emre Ünal merhaba,
    Teknik olarak çok bilgili değilim, ancak optimize edilen dosyaların önceki ve sonraki XML içeriğine baktığımda bahsettiğin değerlerde bir düşme söz konusu olmadığını görüyorum, sen de kontrol edersen teknik olarak daha iyi kıyaslayabilirsin.
    Optimize etme işlemi ise kısa bir sürede tamamlanıyor.

    Takılma konusunda ise,
    Önceleri kablosuz bağlantı kullanıyordum ve dediğin gibi daha çok sorun yaşıyordum ama bir süredir kablolu bağlantı kullanıyorum yine de yukarıda yazdığım gibi bazı 1080p lerde ve 4K videolarda (hepsinde) sorun yaşıyorum ve en azından 1080p lerde sorun yaşamamam lazım diye düşünüyorum
    Uydunet kullanıyorum 50 megabit download ve 4 megabit upload hızı ve 250 AKN olduğu halde...

  • emreunalemreunal Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass

    Yazdiklarinizdan sunu anlayamadim, plex server uzerinden takilma yazarken ayni agdan mi baglaniyorsunuz disaridan mi?

  • ssucssuc Posts: 14Members ✭✭

    Aynı ağ , ev içerisinde

  • emreunalemreunal Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass

    @ssuc said:
    Aynı ağ , ev içerisinde

    Lokal agdan baktiginiz sürece internet hizinizin hicbir onemi yok, plex server ayarlarindan remote access'in kapali oldugundan emin olun.

    Lokal ag kullanirken plex server veriyi modeminize modem de icerigi oynattiginiz cihaza (tv) aktariyor. Server ve oynatici modeme kablo ile bagliysa takilmamasi lazim.

«1
Sign In or Register to comment.