If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

PMS Windows v 1.2.6.2975 - DLNA broken (Bravia 2009 series TV)

Andrew and IngridAndrew and Ingrid Posts: 9Members, Plex Pass Plex Pass

Good day,

I have observed that for v1.2.6.2975 of PMS for Windows my SONY Bravia 2009 series televisions connect nd navigate folders, but when entering a folder I get the message "There are no items to display".

It appears the issue is tied to transcoding as the one MPEG2-TS file (the only format that these old SONY TVs can play natively) appears and plays fine. Every other file I have (which worked fine a couple of versions back - v1.2.3.2914 I think) no longer appear - I get the "There are no items to display" message.

Here are some of the entries from the DLNA log if that helps...

Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - MDE: analyzing media item 103383
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - MDE: E05 - Both Sides Now: Direct Play is disabled
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - MDE: E05 - Both Sides Now: no direct play video profile exists for http/mkv/h264
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - MDE: E05 - Both Sides Now: no direct play video profile exists for http/mkv/h264/aac
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - MDE: E05 - Both Sides Now: Direct Streaming is disabled, so video stream will be transcoded
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - MDE: E05 - Both Sides Now: no remuxable profile found, so video stream will be transcoded
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - MDE: computed resolution bounding box of 720x404.
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - Scaled up video bitrate to 1296Kbps based on 1.500000x fudge factor.
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - MDE: E05 - Both Sides Now: selected media 0 / 103383
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - MDE: computed resolution bounding box of 720x404.
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - Scaled up video bitrate to 1452Kbps based on 1.500000x fudge factor.
Nov 07, 2016 21:03:36.916 [1208] DEBUG - MDE: received PLEX_PROTOCOL_ANY from client, selected protocol http

I do hope this is resolved in the next version as my WEF (Wife Enjoyment Factor) is rapidly decreasing.

Cheers,

Answers

  • mathishardmathishard Posts: 2Members

    Same problem, DLNA. TV message:

    There are no items to display
    

    It used to work a couple of versions back.

    TV version: Bravia 2013
    Plex server: 1.2.7.2987
    Plex DLNA Server.log:

    Nov 15, 2016 11:52:25.195 [0x7f6183bff700] DEBUG - MDE: analyzing media item 16912
    Nov 15, 2016 11:52:25.195 [0x7f6183bff700] DEBUG - MDE: E01 - TestVideo: Direct Play is disabled
    Nov 15, 2016 11:52:25.195 [0x7f6183bff700] DEBUG - MDE: E01 - TestVideo: no direct play video profile exists for http/mp4/hevc
    Nov 15, 2016 11:52:25.195 [0x7f6183bff700] DEBUG - MDE: E01 - TestVideo: no direct play video profile exists for http/mp4/hevc/aac
    Nov 15, 2016 11:52:25.195 [0x7f6183bff700] DEBUG - TestVideo - video.width limitation applies: 1920 > 1280
    Nov 15, 2016 11:52:25.195 [0x7f6183bff700] DEBUG - MDE: E01 - TestVideo: Direct Streaming is disabled, so video stream will be transcoded
    Nov 15, 2016 11:52:25.195 [0x7f6183bff700] DEBUG - MDE: E01 - TestVideo: no remuxable profile found, so video stream will be transcoded
    Nov 15, 2016 11:52:25.195 [0x7f6183bff700] DEBUG - MDE: computed resolution bounding box of 1280x720.
    Nov 15, 2016 11:52:25.195 [0x7f6183bff700] DEBUG - Scaled up video bitrate to 15921Kbps based on 4.500000x fudge factor.
    Nov 15, 2016 11:52:25.195 [0x7f6183bff700] DEBUG - Scaled maximum bitrate for resolution reduction to 7076Kbps.
    Nov 15, 2016 11:52:25.196 [0x7f6183bff700] DEBUG - MDE: E01 - TestVideo: selected media 0 / 16912
    Nov 15, 2016 11:52:25.199 [0x7f6183bff700] DEBUG - OnBrowseDirectChildren returning success with 0 objects of 1 total
    
  • nvolpininvolpini Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass

    Same problem here, last working version is plexmediaserver_1.1.4.2757-24ffd60_amd64.
    My profile is Sony Bravia 2011

  • jjrjr1jjrjr1 Posts: 1,749Members, Plex Pass Plex Pass
    edited November 2016

    Maybe it is similar to a problem I had with my LG UHD after a Plex update.

    After a PMS update my LG was no longer able to work via DLNA. Same problem.. no files to display.

    What I had to do is go into the PMS settings for server.
    go to network
    then in the field - List of IP addresses and networks that are allowed without auth
    put your TV's IP address Like so.. xxx.xxx.xxx.xxx/255.255.255.000 where the Xs are your TV's IP.

    Save changes then restart the server.

    Hope that solves your problem.
    Fixed it for me on my LG (Good Idea to set your TV to a Static IP however.)

    Note:
    When this happened to me several months ago.. NOBODY from Plex even expressed concern or interest in this issue (Even though I am a PAYING customer.)
    Sooo... Good Luck if the above solution does not work.
    Because of Plex's lack of support and interest in DLNA. I bought 2 Roku 4s..
    The Roku is a much sweeter solution than DLNA anyway... One thing is that you will be able to watch your movies with 5.1 surround sound, something you cannot do thru DLNA directly to the TV. Not to mention how beautiful the UI is!!!!

  • Andrew and IngridAndrew and Ingrid Posts: 9Members, Plex Pass Plex Pass

    Updated. I rolled back to v1.2.3.2914 on Windows which allows me to play (transcode) mp4/AVI files via DLNA but it's not so happy with MKV files. So it seems like either the DLNA Bravia 2010 profile has been altered (and broken) or the transcoder has been modified and not regression tested against the Bravia 2010 profile. Yes, I know it's an old model TV now but I'd rather not toss the three that I have out just yet! BTW the Samsung TV works just fine because it has the Plex client built in.

    Hope the next revision of PMS resolves this issue or some notes on how to investigate or resolve can be published.

    Cheers!

  • pedrocastropedrocastro Posts: 1Members

    Hi everyone. I'm also having this issue - 2011 DLNA profile here. Log shows

    OnBrowseDirectChildren returning success with 7 objects of 7 total

    but TV outputs:

    There are no items to display

  • SixpaxSixpax Posts: 6Members, Plex Pass ✭✭

    Was there a solution to this? Mine too no longer plays MKV files to my Bravia.

  • SixpaxSixpax Posts: 6Members, Plex Pass ✭✭

    Found this, and uninstalling and reverting has fixed the problem. Just have to remember no to click the big shiny "upgrade now" option!

    https://forums.plex.tv/discussion/comment/1294693/#Comment_1294693

  • Andrew and IngridAndrew and Ingrid Posts: 9Members, Plex Pass Plex Pass

    Broken again in 1.5.5.3634 - I waited a while to upgrade hoping this wouldn't be a problem but ...

Sign In or Register to comment.