If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Plex Media Scanner exited on signal 11

joe_home@mail.rujoe_home@mail.ru Posts: 3Members ✭✭

Hello!
I see in log some errors:
+pid 91107 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
+pid 94004 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
+pid 95898 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
+pid 669 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
+pid 22467 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
+pid 39432 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
+pid 55384 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
+pid 58276 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
+pid 60165 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
+pid 62924 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
+pid 2721 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11

Anybody have such problems?

P.S. FreeBSD 9.3-RELEASE-p43

Best Answer

«13456789

Answers

  • unr34lunr34l Posts: 8Members, Plex Pass Plex Pass

    I'm seeing the same errors on FreeNAS-9.10-STABLE, Plex Server Version 1.2.7.2987

    Everything seems to be working as intended just really annoying since my server will email me everytime there's an error, so I get emails with hundreds of lines saying "exited on signal 11".

  • trudgetrudge Posts: 2,277Members, Plex Pass Plex Pass

    Sig 11 is memory related, so either a bug in the code trying to access memory, or you have a hardware memory issue.

  • ahughes03ahughes03 Posts: 153Members, Plex Pass Plex Pass

    I can confirm I'm seeing the same error in my logs (pretty much looks identical to Joe's):

    FreeNAS Build: FreeNAS-9.10.1-U2 (f045a8b)
    PMS: 1.2.7.2987

    My Plex Server: https://pcpartpicker.com/b/qbJV3C
    My Plex Clients: 3x Odroid C-2 and OpenPHT, a few phones and tablets, etc..
    Setting up a Plex Server on FreeNAS "the right way"
    Setting up your Plex Dataset on FreeNAS "the right way"

  • rafadavidcrafadavidc Posts: 1Members, Plex Pass Plex Pass

    Can confirm. Please refer to this Reddit thread:

    https://www.reddit.com/r/freenas/comments/5e4dby/plex_jail_signal_11/

  • ArcanemagusArcanemagus Posts: 143Members, Plex Pass Plex Pass
    edited November 2016

    I started seeing this on 2016-10-31, judging from the release times of updates it's likely that is when I updated to PMS 1.2.3.

    I also occasionally (but much rarer) see exits on signal 6, which also started at the same time.

    As a note to @Trudge: The server has ECC memory, so if it was a hardware issue it's likely to have been caught by that.

  • shark2kshark2k Posts: 122Members, Plex Pass Plex Pass
    edited November 2016

    Just want to chime in and say that I am experiencing this as well.

    FreeNAS-9.3-STABLE-201412090314
    PMS: 1.2.7.2987
    Plex updated using the port version.

    Looking at my emails, I've been getting this since 11/2 and consecutively since 11/9.

    -Shark2k

  • woody4woody4 Posts: 9Members, Plex Pass Plex Pass

    Same problem here:

    FreeNAS-9.10.1-U4
    PMS: 1.2.7.2987

    Getting this since 13-Nov-16 after updating from older version of PMS using mstinaff's PMS_Updater.

    Daily message about 2am or when forcibly running the media scanner on any media folder.

  • blues_guyblues_guy Posts: 11Members, Plex Pass Plex Pass

    Same here. Also running FreeNAS-9.10.1-U4
    Xeon processor, 16GB ECC Ram, it also appeared with the last update.
    I tried the FreeNAS-Plugin and the pkg-version, makes no difference. I'll try building the port on the machine, maybe it's a problem with the package.

  • cobrabytecobrabyte Posts: 1Members, Plex Pass Plex Pass

    Same problem.

    Version 1.2.7.2987 on FreeNAS-9.10.1-U4 (ec9a7d3)

    16GB ECC RAM -- been having the issue for a few versions in the PlexPass branch of development. I've been wracking my brain to find a solution but it appears that it lies in the code of Plex itself. Sort of refreshing to know that.

  • shark2kshark2k Posts: 122Members, Plex Pass Plex Pass

    @blues_guy said:
    Same here. Also running FreeNAS-9.10.1-U4
    Xeon processor, 16GB ECC Ram, it also appeared with the last update.
    I tried the FreeNAS-Plugin and the pkg-version, makes no difference. I'll try building the port on the machine, maybe it's a problem with the package.

    I use the port version (I'll update my first post with that) and I have the issue as well, so I think it's something in the code like @cobrabyte says. And I definitely agree it's nice to know it's not 'our' systems.

    -Shark2k

  • blues_guyblues_guy Posts: 11Members, Plex Pass Plex Pass
    edited November 2016

    I can confirm, the ports-version has the same problem.

  • quicksmithquicksmith Posts: 1Members, Plex Pass Plex Pass

    Just wanted to say I have this problem as well on freenas 9.3 using the plugin

  • MesslowMesslow Posts: 1Members

    Same issue here, with Freenas build FreeNAS-9.10.1-U4 (ec9a7d3), and Plex Media Server installed from ports on a dedicated jail.
    I updated both Freenas and PMS at the same time, so I'm not sure about the culprit here (though I'm pretty sure this comes from latest PMS version).
    Is this bug signaled on an official thread, or should I do it?

  • tootsmcgeetootsmcgee Posts: 259Members, Plex Pass Plex Pass

    FWIW, no signal 11 errors here:

    Xeon E5-2630 v3
    host: FreeBSD 11.0-RELEASE-p3 (amd64)
    plex jail: Vanilla jail (also 11.0-RELEASE-p3)
    filesystem: ZFS

    Is everyone who is having this problem running FreeNAS?

  • shark2kshark2k Posts: 122Members, Plex Pass Plex Pass

    @tootsmcgee said:
    FWIW, no signal 11 errors here:

    Xeon E5-2630 v3
    host: FreeBSD 11.0-RELEASE-p3 (amd64)
    plex jail: Vanilla jail (also 11.0-RELEASE-p3)
    filesystem: ZFS

    Is everyone who is having this problem running FreeNAS?

    The OP looks like he is running FreeBSD 9.3 based on his first post.

    -Shark2k

  • jyanixjyanix Posts: 7Members ✭✭

    Noticed the error after I went to FreeNAS-9.10.1-U3 (d985cd1). I get daily email logs from my FreeNAS and never saw this error before that. Have made two PMS upgrades since (currently running PMS Version 1.2.7.2987) - has not changed the signal 11 issue.

  • NightShade00013NightShade00013 Posts: 12Members, Plex Pass Plex Pass

    In the same boat, tons of signal 11's on the scanner.

    Running the Plexpass version on FreeNAS 9.10.1 U4

    Everything seems to function ok but having a log filled with errors is killing my inbox.

  • George51George51 Posts: 32Members, Plex Pass Plex Pass

    I also have been getting the same error recently. Doesn't seem to affect anything, just get it listed in the nightly email.

  • rknaubrknaub Posts: 9Members, Plex Pass Plex Pass

    Me too, since a recent update.

  • asic79asic79 Posts: 12Members, Plex Pass Plex Pass

    I can confirm it as well:
    Dec 3 22:42:07 server kernel: pid 73794 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
    Dec 3 22:49:48 server kernel: pid 74271 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11
    Dec 3 22:49:49 server kernel: pid 74272 (Plex Media Scanner), uid 972: exited on signal 11

    Build FreeNAS-9.10.1-U4 (ec9a7d3)
    Platform Intel(R) Pentium(R) CPU J2900 @ 2.41GHz
    Memory 16057MB

    PMS: Version 2.10.10

    I haven't used the plugin provided by IXSystems; Created my own jail and installed PMS.

Sign In or Register to comment.