Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Trouble pleconnect/synology

Hi,

I need your help to understand why plexconnect does not work with my synology 716+II DSM 6.
PMS is installed on my nas. It works well with my ATV3 and Plexconnect used on my mac (port 80,443,53) But if I want Plexconnect run on my nas and ATV DNS redirected to my NAS IP, I doesn't work (port 81,444,53). The log of plexconnect say it work, but have no reaction like it does when using Plexconnect on my mac when ATV is connected.

Is anyone have the issue ?

Thanks a lot

Answers

  • moody_bluemoody_blue Members, Plex Pass Posts: 2,118 Plex Pass
    edited February 4

    Did you copy the certificates from the Mac to the Syno (or replaced the certs in the ATV3 with the ones created in the Syno) ? Did you reboot the DS716+II after installing the PlexConnect spk ?

  • AlbyZAlbyZ Members, Plex Pass Posts: 2 Plex Pass

    PlexConnect uses Ports 80,443 and 53. The Syno uses Port 80 to redirect to 5000. You need to fix that.

  • moody_bluemoody_blue Members, Plex Pass Posts: 2,118 Plex Pass
    edited February 7

    @AlbyZ said:
    PlexConnect uses Ports 80,443 and 53. The Syno uses Port 80 to redirect to 5000. You need to fix that.

    Not at all. The latest Synology installer, for DSM6 and nginx, redirects port 80 to 81, and 443 to 444, therefore the Settings.cfg file uses ports 81, 444 and 53 even though the ATV uses 80, 443 and 53

Sign In or Register to comment.