Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Two players now stopping playback after purchasing a PlexPass - they stop within 30 seconds of...

dfloreydflorey Posts: 3Members, Plex Pass Plex Pass

Hi

I have an iMac, iPad, three iPhones, two RasPlex (RPi 2+) players (latest builds), and a MacBook that all connect to my server. Everything has been working fine for months until I purchased a lifetime PlexPass subscription last Friday. Since then, if both the RasPlex players are watching content (either using the same account or different accounts) they stop playback within a few seconds. Testing so far (although preliminary), indicates the issue is only affecting the RasPlex players.

On Sunday, I had the iMac playing a movie without any interruption while the two RasPlex players were constantly stopping, so one got switched off, the other settled a little - only stopping every 10 mins or so.

As part of my troubleshooting (which was limited as I had to leave), I installed the pending server update, rebooted the server, rebooted the network switch, rebooted the RasPlex devices, but still the issue persists. Last night I was using one of the RasPlex players myself without interruption, but tonight they were going off tap again.

Has anyone else has this issue?
Why would getting a PlexPass account cause this?
Any assistance would be appreciated.

Thanks

Answers

  • videotecaCNSUvideotecaCNSU Posts: 155Validating, Plex Pass Plex Pass

    Did you cloned the installation of each rasplex or is it a clean install? I read somewhere in this forum that a cloned sd can cause a similar clash

  • benjaminwolfbenjaminwolf Posts: 947Members, Plex Pass Plex Pass

    @videotecaCNSU said:
    Did you cloned the installation of each rasplex or is it a clean install? I read somewhere in this forum that a cloned sd can cause a similar clash

    Yeah, that sounds like a duplicate UUID.

  • dfloreydflorey Posts: 3Members, Plex Pass Plex Pass

    Sorry, I have been offline for a couple of days.
    Each RPi was installed manually and not cloned. It's an interesting concept. I'll have to look at the UUID's (if this can be done) and see if they are the same. When I look at the list of devices in the server admin pages, I can see that they are listed as separate devices, but I haven't looked at the UUID's on them.

    I have also cleaned out all the old no longer existent devices that were still listed.

  • jishijishi Posts: 14Members, Plex Pass Plex Pass

    Does it transcode and did you upgrade to 1.4.0 at the same time as you changed to plex pass? There is a known issue with 1.4.x and rasplex.

  • dfloreydflorey Posts: 3Members, Plex Pass Plex Pass

    Hi jishi

    I did upgrade to 1.4.(something) a few weeks prior to PlexPass, and it seemed fine.

    When I got PlexPass is when I noticed the issues and upgraded to 1.4.3 hoping this would address the issue, but it hasn't.

    I'm hoping to get some time this weekend to look at it depending on how all my video shooting & editing goes...

    Thanks again guys!!

Sign In or Register to comment.