Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Plex not working on PS4 after 3.1.0 update

MourdsoeMourdsoe Posts: 3Members, Plex Pass Plex Pass

Hey all, it seems coincidentally after the PS4 app release on April 4th, I can no longer connect to my Plex Media server through my PS4. Friends who I have shared my library with can also no longer connect with their PS3 and PS4's

I am logged into the same account on both, I have my router forwarding to the right port as well.

Another thing to note, once I noticed it was not working through the PS4, I tried through my WDTV Live and it wasn't working. Turns out that somehow the 'Enable the DLNA server' flag got turned off . In addition, something seemed to clear all my shared library settings with my friends.

Also, the PS4 media player works fine (I assume it goes through DLNA)

Any help would be useful as it is pretty frustrating, thanks!

Answers

  • kounoukkounouk Posts: 4Members

    same issue here, plex working on all my devices except my ps4 with player version 3.1, anyone knows what's the issue with it?

  • ClearvisionClearvision Posts: 6Members ✭✭

    I'm experiencing the same issue here after the 4 April update.

    Is there any mechanism for feeding this back, other than this forum?

    The app is great when working, hope a solution is quick!

  • kounoukkounouk Posts: 4Members

    No other options from what i see, maybe plex pass users have more choices, i think there is pretty much nothing more we can do

  • MourdsoeMourdsoe Posts: 3Members, Plex Pass Plex Pass

    I have PlexPass and can't see much. Just keeps sending me here.

  • ClearvisionClearvision Posts: 6Members ✭✭
    edited April 11

    There's some strange stuff going on with this.

    1. If I leave my Mac Mini with PMS running in sleep mode, and open the PS4 app it correctly calls the Mac Mini to wake, suggesting the PS4 recognises the server, but doesn't connect.
    2. When the PS4 app is starting it cycles through the load screen, then a flash of blank screen, then back to the load screen before hitting the 'can't connect to server' screen. Which feels glitchy.

    There's no connection even if I tinker with a manual connection, tweaking various settings in the PMS.

    I've found no issues with: plex app on the Mac mini, web app on the Mac mini and an unrelated windows device, iOS apps on an iPhone and iPad and chromecasting from these. So feels like a PS4 specific issue.

    I am, unfortunately, unable to easily run log files from the Mac mini due to ancient op system and no easy mouse/keyboard control due to the location of the unit.

    Reading the support advice it looks like a log file is the way to go. Can someone else supply this?

  • kounoukkounouk Posts: 4Members

    Hi again,

    i put debug log on my media server that's what i see:

    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - Request: [192.168.100.7:60232] GET /?X-Plex-No-Cache=1492111988269204&X-Plex-Product=Plex%20TV&X-Plex-Version=3.1.0&X-Plex-Client-Identifier=h4xcoly50ki2rep76ep4f1cj&X-Plex-Platform=Mystery%204&X-Plex-Platform-Version=01.40
    &X-Plex-Device=Sony%20%28PlayStation%204%2001.40%29&X-Plex-Device-Name=Plex%20for%20Sony%20%28PlayStation%204%2001.40%29&X-Plex-Token=q99QYnydEscqqWvyufXJ (5 live)
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - * X-Plex-No-Cache => 1492111988269204
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - * X-Plex-Product => Plex TV
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - * X-Plex-Version => 3.1.0
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - * X-Plex-Client-Identifier => h4xcoly50ki2rep76ep4f1cj
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - * X-Plex-Platform => Mystery 4
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - * X-Plex-Platform-Version => 01.40
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - * X-Plex-Device => Sony (PlayStation 4 01.40)
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - * X-Plex-Device-Name => Plex for Sony (PlayStation 4 01.40)
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - * X-Plex-Token => q99QYnydEscqqWvyufXJ
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - We found auth token (q99QYnydEscqqWvyufXJ), enabling token-based authentication.
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - Came in with a super-token, authorization succeeded.
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] DEBUG - It took 0.000097 sec to serialize a list with 15 elements.
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f94307f8700] VERBOSE - Completed request: GET /: 2200
    Apr 13, 2017 23:33:09 [0x7f947daf6700] VERBOSE - Finished writing response for GET /, 0 bytes in 3ms

    doesnt seem to show any error though, but still my media server can't be seen on my ps4 :(

  • MourdsoeMourdsoe Posts: 3Members, Plex Pass Plex Pass

    Here is mine, pretty much the same thing

    Request: [192.168.2.1:51010] GET /?X-Plex-No-Cache=1492275127207142&X-Plex-Product=Plex%20TV&X-Plex-Version=3.1.0&X-Plex-Client-Identifier=46y4f7kaotodml5q0akt29mt&X-Plex-Platform=Mystery%204&X-Plex-Platform-Version=01.40&X-Plex-Device=Sony%20%28PlayStation%204%2001.40%29&X-Plex-Device-Name=Plex%20for%20Sony%20%28PlayStation%204%2001.40%29&X-Plex-Token=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (4 live) GZIP
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - * X-Plex-No-Cache => 1492275127207142
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - * X-Plex-Product => Plex TV
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - * X-Plex-Version => 3.1.0
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - * X-Plex-Client-Identifier => 46y4f7kaotodml5q0akt29mt
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - * X-Plex-Platform => Mystery 4
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - * X-Plex-Platform-Version => 01.40
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - * X-Plex-Device => Sony (PlayStation 4 01.40)
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - * X-Plex-Device-Name => Plex for Sony (PlayStation 4 01.40)
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - * X-Plex-Token => xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - Comparing request from 192.168.2.1 against 192.168.2.0/255.255.255.0
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - Comparing request from 192.168.2.1 against 192.168.2.0/255.255.255.0
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] DEBUG - Auth: We found auth token (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx), enabling token-based authentication.
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] DEBUG - Auth: Came in with a super-token, authorization succeeded.
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] VERBOSE - Comparing request from 192.168.2.1 against 192.168.2.0/255.255.255.0
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f351e3ff700] DEBUG - It took 0.0 sec to serialize a list with 15 elements.
    Apr 15, 2017 10:52:08 [0x7f3534fff700] DEBUG - Completed: [192.168.2.1:51010] GET / (3 live) GZIP 6ms 1002 bytes 200

    Hey Plex, you out there????

  • visualmessvisualmess Posts: 2Members, Plex Pass Plex Pass

    I have the exact same problem, both my PS4 and PS3 no longer connect to my plex server and they used to before the update. My XBOX One, 360, iPad, iPhone, PC, Fire TV, FireStick, and WD Play all connect fine to that very same Plex Server. What gives?

  • kounoukkounouk Posts: 4Members

    Hello,

    It's working fine for me now, i did not update plex media server for a very long time on my ubuntu.

    Once i updated the server which took literally only 2 mins, my ps4 plex app detected the server directly.

    i had an old version running : 0.9.11 lol, now with 1.5.5 it's working fine

  • visualmessvisualmess Posts: 2Members, Plex Pass Plex Pass
    edited April 20

    I figured it might be server version related. I have Plex server running on a Win 7 (non-SP1) PC and when I try to upgrade the Plex installer says I need SP1 in order for it to install. SP1 fails to install with an error that when I look that up and follow all the recommendations, SP1 still fails to install. Not ready to reinstall OS yet on that PC so may just have to install Plex on another machine! My guess is once they update the Plex client on my other devices they will not connect either and that will force my hand on the server side.

    Update:
    Finally figured out the Win7 sp1 install problem. Ended up finding someone who explained looking at the error in system event viewer and then copying the package name that caused the error and then paste it in the following command from within cmd.exe as administrator. This removes the package causing the install error.

    dism /online /remove-package /packagename:Package_for_KB976932~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.17514

    I was able to then install SP1 and after reboot, I was able to install the latest version of the Plex Server for windows and now my PS4 and PS3 connect to it again.

  • ClearvisionClearvision Posts: 6Members ✭✭

    Ah I guess my problem is I'm running my PMS off a 10yr old Mac Mini running OSX 10.6.8 snow leopard on PMS 0.9.12.19.

    I understand now that the last version compatible with SL was 0.19.16.x.

    Before I spend time to debug why my PMS hasn't updated to he latest compatible version - does anyone know what the oldest version the updated PS4 app will connect to?

    Is there any way of rolling back the version on the PS4 app?

Sign In or Register to comment.