Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

remote access fails 3 seconds after connection

dgrungedgrunge Members, Plex Pass Posts: 6 Plex Pass

Hi,
My Remote access feature will connect for about three seconds then it disconnects:

I am running windows 10 and Plex is up to date.
It's not double NAT
My modem / router is a Netgear D6200
UPnP is enabled
The router firewall is off
windows firewall is off
It still fails when i remove my virus protection software
I've created a static local IP for my server.
I've manually specified a port for Plex through the router's software and have also tried using a different external port for external and specified a path to Plex's internal 32400 port all for the same result.

any help would be greatly appreciated,
Thanks, Damien.

Answers

  • jmeehan11jmeehan11 Members, Plex Pass Posts: 81 Plex Pass

    latest versions seem to have an issue with UPnP.
    Try to check Manually Specify a port, leave it on 32400.
    Then do port forwarding on your router.
    Worked for me.

  • dgrungedgrunge Members, Plex Pass Posts: 6 Plex Pass

    @jmeehan11 said:
    latest versions seem to have an issue with UPnP.
    Try to check Manually Specify a port, leave it on 32400.
    Then do port forwarding on your router.
    Worked for me.

    Thanks,
    have tried that and no luck - same result
    DG

  • astrofisherastrofisher Plex Dwarf Star Members, Plex Pass Posts: 5,507 Plex Pass

    Have you tried the port forward with UPnP disabled on the router?

    Jim

    "I never had any friends later on like the ones I had when I was twelve. Jesus, does anyone?"
    Rule #32 "Enjoy the little things"
Sign In or Register to comment.