Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Server still showing media is playing even after it's stopped in Plex for Kodi

sbrentnsbrentn Posts: 20Members, Plex Pass Plex Pass
edited May 23 in Plex for Kodi

My server keeps showing that a previously played media file is active and playing - for example, if I end a tv show or movie (even hitting the stop button), my plex server still shows I"m currently watching it, even hours later. Anything that I could be doing wrong?

Answers

  • danjames92danjames92 Posts: 3,200Members, Plex Pass Plex Pass

    I don't think this is a Plex for Kodi problem. I've seen the same with regular Plex Media Player.

    Mac Mini (2.7GHz, Late 2012, Windows 10, Kodi DSPlayer) | SATV 16GB | Panasonic TX-P50GT50B | Yamaha RX-V675 | Q Acoustics 2010i (FL, FR, Left S, Right S), Q2000ci Center, Q2070si Sub

     

  • mickeldaelmansmickeldaelmans Posts: 263Members, Plex Pass Plex Pass

    I had the same issue a few days ago:

    @mickeldaelmans said:
    Hi,

    Having the same issue.. not really the right sub-forum (I run PMS on a Synology), but the issue sounds similar.

    • Episode pops back up, marking the episode (or season) as watched/unwatched or actually letting it play to the end does not seem to help; it defaults back to its 1/3rd playtime.
    • I -did- switch clients while watching this episode.
    • PMS restart does not seem to help.

    Will try to grab logs when I get home :)

    @mickeldaelmans said:
    Ah; I think I already found the culprit.. I downloaded the logs (yay for remote access!).. the episode still seems to be playing from the RPI3, or something like that. I thought I stopped the episode from playing but perhaps I put it on pause?

    May 22, 2017 12:07:13.368 [0x7f9c54335700] DEBUG - Play progress on 26255 'Git Gone' - got played 1025178 ms by account 1!
    May 22, 2017 12:07:13.504 [0x7f9c54335700] DEBUG - [Now] User is mickeldaelmans (ID: 1)
    May 22, 2017 12:07:13.504 [0x7f9c54335700] DEBUG - [Now] Device is Linux (Kodi Plex Addon).
    May 22, 2017 12:07:13.505 [0x7f9c54335700] ERROR - Unable to find client profile for device; platform=Linux, platformVersion=4.9.13, device=Linux-4.9.13-armv7l-with-glibc2.4, model=Unknown
    May 22, 2017 12:07:13.505 [0x7f9c54335700] DEBUG - [Now] Updated play state for /library/metadata/26255.

    When I check 'Now Playing' in PMS it doesnt seem to be playing anything, I think the plex for kodi plugin just resends its current state to PMS. Will try resetting that when get home.

    @mickeldaelmans said:
    Seems that there was some kind of deadlock happening. When I marked the episode as 'watched' on my RPI3 it would pop up again as 'unwatched' again a few minutes later, somehow this status change got reversed. I did end up viewing the whole episode on a different client. I ended up restarting my RPI3, mark the episode as 'watched', and that solved that.

    My Plex setup: Synology DS916+ (8GB), RPI3 + Plex for Kodi, Oneplus 3 (Android 7), Chromecast 1st gen & 2nd gen, Samsung UE43KU6500

  • danjames92danjames92 Posts: 3,200Members, Plex Pass Plex Pass
    edited May 24
    Mac Mini (2.7GHz, Late 2012, Windows 10, Kodi DSPlayer) | SATV 16GB | Panasonic TX-P50GT50B | Yamaha RX-V675 | Q Acoustics 2010i (FL, FR, Left S, Right S), Q2000ci Center, Q2070si Sub

     

  • sbrentnsbrentn Posts: 20Members, Plex Pass Plex Pass

    I have multiple clients on different machines and this has never happened before.

    @danjames92 said:
    I don't think this is a Plex for Kodi problem. I've seen the same with regular Plex Media Player.

  • lorddoskiaslorddoskias Posts: 68Members, Plex Pass Plex Pass
    edited August 6

    @sbrentn said:
    My server keeps showing that a previously played media file is active and playing - for example, if I end a tv show or movie (even hitting the stop button), my plex server still shows I"m currently watching it, even hours later. Anything that I could be doing wrong?

    Seeing this exact issue on PMS 1.5.6 and 1.6.1. I can't roll forward any further due to a bug in PMS. I'll try to pull logs next time I see it. Happens with remote web clients mostly.

    Dedicated PLEX server
    -Dell PowerEdge T20 Mini-tower Server - 1 x Intel Xeon E3-1225 v3 Quad-core (4 Core) 3.20 GHz - 4 GB Installed DDR3 SDRAM
    -Ubuntu Server 16.04.2 LTS 64bit
    -Sillicondust HD Homerun Connect

Sign In or Register to comment.