If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

[Bug] PMP v2.1 on High Sierra (mac OS X 10.13) and Logitech Harmony

dbukannandbukannan Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass
edited September 5 in Plex Media Player

After upgrading to the High Sierra Mac OS X 10.13, I am unable to use the up and down arrows on my Logitech Harmony, however the right and left arrows are working fine.

Best Answer

«1

Answers

  • TactualRainTactualRain Posts: 24Members, Plex Pass Plex Pass

    Similar problems here.

    With the new PM P 2, no Logitech remote commands work at all.

    Rolling back to 1.3.5, I can use left and right like you are (and also, up and down don't work). But other buttons like Previous no longer work. It's totally br0k3N, basically impractical to use Plex anymore.

    I think Plex needs a patch to work with the new OS X. Until then, it's a no-fly zone.

  • dbukannandbukannan Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass

    Ok at least I’m not the only one facing this problem. Let’s hope Plex fix this ASAP

  • vlangvlang Posts: 1,615Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    Does anything appear in the PMP log when you press the up/down arrows?

  • TactualRainTactualRain Posts: 24Members, Plex Pass Plex Pass

    @vlang said:
    Does anything appear in the PMP log when you press the up/down arrows?

    Assuming I'm using Plex for its appliance-like virtues of simplicity, where would the PMP log be? My relationship with the product is drag-to-folder, click-to-start so I wouldn't know where to begin with this :)

  • atrusatrus Posts: 11,094Members, Plex Pass, Plex Ninja Plex Ninja

    @TactualRain said:

    @vlang said:
    Does anything appear in the PMP log when you press the up/down arrows?

    Assuming I'm using Plex for its appliance-like virtues of simplicity, where would the PMP log be? My relationship with the product is drag-to-folder, click-to-start so I wouldn't know where to begin with this :)

    ~/Library/Logs/Plex Media Player/

     Mac mini 2,3 GHz Quad-Core Intel Core i7 (With Fusion drive) (PM score: 7347)  Panasonic VT50 (55 inch)  Pioneer VSX-2021 Receiver  Norco 24-bay NAS (CPU: Intel Xeon E3-1240v2 3,4GHz, PM score: 9300) 
    New to Plex/Nine? Watch my screencast video (slightly out-dated nowadays, but still informative for new users)
    Want to know how to handle subtitles? Watch my subtitle screencast video (out-dated, but still informative), and this One Minute Subtitle Addendum screencast
    Always attach log files if you are reporting an issue: Log file info & location
    Get Plex guides here: Howto name your files NAS guide Troubleshooting Plex Support Page
  • TactualRainTactualRain Posts: 24Members, Plex Pass Plex Pass

    @atrus said:
    ~/Library/Logs/Plex Media Player/

    Thanks :) It looks like there is some noise there:

    2017-09-26 20:35:31 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "4" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:31 [ DEBUG ] CachedRegexMatcher.cpp @ 68 - No match for: "AppleRemote"
    2017-09-26 20:35:31 [ DEBUG ] CachedRegexMatcher.cpp @ 68 - No match for: "4"
    2017-09-26 20:35:31 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("right")
    2017-09-26 20:35:31 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "4" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:32 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "3" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:32 [ DEBUG ] CachedRegexMatcher.cpp @ 68 - No match for: "3"
    2017-09-26 20:35:32 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("left")
    2017-09-26 20:35:32 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "3" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:33 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "3" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:33 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("left")
    2017-09-26 20:35:33 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "3" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:34 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "4" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:34 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("right")
    2017-09-26 20:35:34 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "4" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:35 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "3" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:35 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("left")
    2017-09-26 20:35:35 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "3" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:39 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "4" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:39 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("right")
    2017-09-26 20:35:39 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "4" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:40 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "4" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:40 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("right")
    2017-09-26 20:35:40 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "4" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:42 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "3" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:42 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("left")
    2017-09-26 20:35:42 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "3" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:43 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "3" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:43 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("left")
    2017-09-26 20:35:43 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "3" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:44 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "4" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:44 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("right")
    2017-09-26 20:35:44 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "4" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:45 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "5" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:35:45 [ DEBUG ] CachedRegexMatcher.cpp @ 68 - No match for: "5"
    2017-09-26 20:35:45 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 221 - Emit input action: ("enter")
    2017-09-26 20:35:45 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "AppleRemote" keycode: "5" : InputBase::InputkeyState(KeyUp)
    2017-09-26 20:35:45 [ INFO ] JS: [Servers] Populate any server chose Oberon where servers = Oberon
    2017-09-26 20:36:00 [ DEBUG ] InputComponent.cpp @ 152 - Input received: source: "Keyboard" keycode: "Up" : InputBase::InputkeyState(KeyDown)
    2017-09-26 20:36:00 [ DEBUG ] CachedRegexMatcher.cpp @ 68 - No match for: "Keyboard"
    2017-09-26 20:36:00 [ DEBUG ] CachedRegexMatcher.cpp @ 68 - No match for: "Up"

    There's a lot more where that came from, minus the swearing I was making while things weren't working right. I don't know what all that means, but the "no match" strings seem to indicate it is not a happy camper..?

  • TactualRainTactualRain Posts: 24Members, Plex Pass Plex Pass

    @vlang said:
    Does anything appear in the PMP log when you press the up/down arrows?

    Hi Vlang - based on the above logs, do you have any insight as to what's going on?

  • jsalojsalo Posts: 1Members, Plex Pass Plex Pass

    I have the same problem with the Apple Remote. The problem appeared after updating to High Sierra.

  • pjironspjirons Posts: 4Members

    Same problem for me - I assumed it was an OS API broken issue as MPlayerX used to allow Up/Down to control volume but no longer does.

  • TactualRainTactualRain Posts: 24Members, Plex Pass Plex Pass

    @pjirons said:
    Same problem for me - I assumed it was an OS API broken issue as MPlayerX used to allow Up/Down to control volume but no longer does.

    Looking at the log, I suspect it's something along those lines. "Broken" may be interpreted in a few ways; Apple may have made a change and not told anyone :D The OS is reporting control commands to the app; what looks like is that the control commands might be different to what the app is expected / worked in the past. My guess? Apps will now need to use the new control surface or they won't work. The march of progress and all that, and here we are caught in the middle.

    I'd imagine app developers hooked into Apple's development community would know more and be able to chart a course. What would be useful is an update like, "We're looking into it," and some next steps (I'd guess that timeframes would be difficult to advise).

  • DoWnRDoWnR Posts: 1Members

    I'm experiencing the same problem with the Apple Remote with High Sierra and PMP 1.3.9, both installed from scratch today. I tail-ed the logs while pressing the keys of the remote, while the right, left, enter, menu and play/pause keys are logged, nothing is logged when I press the up or down keys. Same problem with Kodi or OpenPHT... I guess Apple changed something.

  • pjironspjirons Posts: 4Members

    I noticed that when Plex isn't running on my Mac mini pressing up and down on the remote brings the Mac Volume control up... annoying that Apple provide pretty much no built in control over how the Remote is setup apart from Pair and Un-Pair.

  • mrose1202mrose1202 Posts: 2Members, Plex Pass Plex Pass

    Yep. Having the same issue with my Apple remote. Up & down buttons don't function. I also noticed that even though I have the player app set to "always on top" and full screen, Finder remains the active app in the menu bar with Plex under it.

  • JeffgowlettJeffgowlett Posts: 9Members, Plex Pass Plex Pass

    Hi, I am also having the same issues. It appears that only left and right arrows are working.

  • displaceddisplaced Posts: 55Members, Plex Pass Plex Pass

    Same problem here, with PMP and OpenPHT. First time in nearly a decade of using Plex that I've had a remote control problem I couldn't sort out...

    Incredibly frustrating! Any word from the devs of PMP or OpenPHT?

  • vlangvlang Posts: 1,615Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    None of us can reproduce it (i.e. works for us). According to the log by @TactualRain it doesn't seem PMP is getting any input at all on these keys. (Unless I'm misunderstanding something.)

  • mikehatfieldmikehatfield Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass

    @vlang said:
    None of us can reproduce it (i.e. works for us). According to the log by @TactualRain it doesn't seem PMP is getting any input at all on these keys. (Unless I'm misunderstanding something.)

    Just to clarify the scenario, as I'm seeing the exact same problem.

    • macOS High Sierra (upgraded from Sierra should that make a difference)
    • Plex Media Player 2.1.1.703-79cdfa5c running in the new TV mode
    • Apple Remote (the thin, silver one with black buttons) paired to a 2012 Mac Mini

    Left / right and "enter" functions work fine via the remote. Neither up nor down move the selection highlight.

  • zpaolo11xzpaolo11x Posts: 1,208Members, Plex Pass Plex Pass

    @vlang said:
    None of us can reproduce it (i.e. works for us).

    It works in the sense that up and down buttons effectively register as up and down movement? Because AFAIK in high sierra up and down on the remote are now linked to the volume control

  • TactualRainTactualRain Posts: 24Members, Plex Pass Plex Pass

    I'm not sure Remote Buddy will work in my scenario which is to use a universal remote for not just Plex but the TV etc. Unless I'm missing something from a quick scan of the page it's an app that controls Macs, but I need something for my TV as well. What I'm trying to avoid is the problem of 27 remotes :) But before we get there I agree we do need to fix the problem of Plex/High Sierra working at all.

    @vlang said:
    None of us can reproduce it (i.e. works for us).

    I guess I understand that this is a tricky situation, but it's clear that it's not a one-off problem (that is, you can see evidence of a bunch of users effected by the glitch). Based on Remote Buddy's patch notes other devs have encountered the same issues with High Sierra and released a fix, which provides more support for this not being a problem specific to a small subset of users.

    Since we're at the no-repro stage, assuming you're on High Sierra (latest OS X, like the rest of the effected user base) what other debugging can we provide you to help track it down?

    @zpaolo11x said:
    It works in the sense that up and down buttons effectively register as up and down movement? Because AFAIK in high sierra up and down on the remote are now linked to the volume control

    Yeah this looks like a bit of a change :) and as per This:

    @jayz78 said:
    -Fix: in the final High Sierra release, there was no reaction to up and down button presses on Apple Remotes if Candelair wasn't installed. Fixed.

    ...there is definitely a problem with High Sierra that is fixable in other products. I'm guessing that Candelair just overrides the in-built API and HS wasn't able to monkey with it. If going "naked" then HS changes behavior.

«1
Sign In or Register to comment.