If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Server offline or unreachable

I have a brand new Samsung smart TV that has the Plex app installed. When I try to log onto my server from the app, I get the "offline or unreachable" message on the TV. The thing is, when I go to my PC (server) and check devices, the Samsung TV shows up there as a connected device. On my TV Plex app screen it shows my server's IP address. I've tried manually log in, same screen. I've tried turning off my firewall, security programs and still get same message on the TV app. What else can I try?

Answers

  • moody_bluemoody_blue Posts: 3,221Members, Plex Pass, Plex Ninja Plex Ninja

    Logs please.

    QNAP TS-253A 4G QTS 4.3.4.0569 + PMS 1.13.1.5063 + QPython2 2.7.12.0 + PlexConnect 0.6

    TV Sony KDL-32V2500 (720p) + aTV3 Rev. A firmware 7.2.2 + Denon AVR-1604 A/V Receiver 5.1 + Harmony Touch

    Portables 1x iPad4, 2x Android phone, 1x Android tablet, 2x PMP on Win10

    No support via PM unless requested by me

  • eva_in_sfeva_in_sf Posts: 2Members Plex Pass
  • achillesk58@yahoo.comachillesk58@yahoo.com Posts: 1Members, Plex Pass Plex Pass

    i’m having the exact same issue

  • moody_bluemoody_blue Posts: 3,221Members, Plex Pass, Plex Ninja Plex Ninja
    edited October 2017

    @eva_in_sf There are several network errors in your logs that makes me think that you have a firewall or anti-virus active and interfering with Plex traffic. Can you pls let me know if TV and PC are in the same LAN ? And what is the IP assigned to the TV (I can see the IP of the PC in the logs).

    What is in IP 10.1.1.211 ?

    QNAP TS-253A 4G QTS 4.3.4.0569 + PMS 1.13.1.5063 + QPython2 2.7.12.0 + PlexConnect 0.6

    TV Sony KDL-32V2500 (720p) + aTV3 Rev. A firmware 7.2.2 + Denon AVR-1604 A/V Receiver 5.1 + Harmony Touch

    Portables 1x iPad4, 2x Android phone, 1x Android tablet, 2x PMP on Win10

    No support via PM unless requested by me

  • dizzywebdizzyweb Posts: 19Members ✭✭

    Having the same problem. If you manually enter the IP of your server in setting in the plex app on your TV, can you see your server then? I can (but logging in rarely works if I do that).

  • moody_bluemoody_blue Posts: 3,221Members, Plex Pass, Plex Ninja Plex Ninja
    edited October 2017

    @dizzyweb When you specify the IP of your server in the TV app, the TV app will contact PMS directly, and if PMS is parametrized to accept the access request (see following pic), this will work.

    But if the TV is logged in, it will ask to plex.tv "what are the IP addresses of the PMS servers that my userid has access", and if you have not enabled remote connections in PMS, plex.tv will not know that your local server is active.

    In other words, you must enable remote connections on PMS even if the access is local. Also, in some rare cases (such as DNS rebinding), PMS can consider that local devices are "remote".

    QNAP TS-253A 4G QTS 4.3.4.0569 + PMS 1.13.1.5063 + QPython2 2.7.12.0 + PlexConnect 0.6

    TV Sony KDL-32V2500 (720p) + aTV3 Rev. A firmware 7.2.2 + Denon AVR-1604 A/V Receiver 5.1 + Harmony Touch

    Portables 1x iPad4, 2x Android phone, 1x Android tablet, 2x PMP on Win10

    No support via PM unless requested by me

  • Petar K.Petar K. Posts: 2Members

    Hi.
    I faced the same issue and I'm struggling with it to figure out some other approach. I still have no working solution.
    Plex account exists logged at the server/network config I've set up List of IP addresses and networks that are allowed without auth for my TV. Router is ZTE (from my ISP) (wifi is available to the both devices). At the TV after successful logging to the account it says the classical Server is offline or unreachable go to the .../noserver page. Everything definitely on one network, physically plugged into one router, checked the IPs - the first three octets are the same and so are the subnet masks.
    I configured at the router DHCP reservation for the server to make sure the address stays the same, tried to reset the server for many times, tried to log out/and in on the server and the TV client many times. Went through it, went through forums, went through web, went through youtube, tried to figure it out myself, but nothing worked so far.

    TV - Samsung UE40MU6172
    LAPTOP - ASUS N56V Win7 (plex server)
    Connection - WiFI
    Network - Local Home

    Please, let me know if anyone has found some how to workaround the problem. I will greatly appreciate any support on it.

Sign In or Register to comment.