If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Help - personal media files (mp4) not showing up under a TV Shows Library

sstrychowski@gmail.comsstrychowski@gmail.com Posts: 1Members

Hi,

I have just installed plex ( Version 1.10.1.4602 ) on CentOS 7 ( Linux version 3.10.0-693.11.6.el7.x86_64 (builder@kbuilder.dev.centos.org) (gcc version 4.8.5 20150623 (Red Hat 4.8.5-16) (GCC) ) #1 SMP Thu Jan 4 01:06:37 UTC 2018 )
I have followed the tree structure exactly even named the files the same as recommended (https://support.plex.tv/articles/200265256-naming-home-series-media/) but when i scan the library there are NO ITEMS IN THIS LIBRARY. If I add the same root folder to an "Other Videos" library they show up. I have even gone as far as chmod -R 777 on the entire media root folder.

Thanks in advance

Answers

  • JamminRJamminR Posts: 3,352Members, Plex Pass Plex Pass

    Do you have the "Local Media agent" as the first agent for TV libraries?
    https://plexapp.zendesk.com/hc/en-us/articles/200220717-Local-Media-Assets-TV-Shows

    Enable "Local Media Assets"

    "Local Media Assets" is an Agent source that loads local media files or embedded metadata for a series. To do this, ensure the Agent source is enabled and topmost in the list:

    Launch the Plex Web App
    Choose Settings from the top right of the Home screen
    Select your Plex Media Server from the horizontal list
    Choose Agents
    Choose the Library type and Agent you want to change
    Ensure Local Media Assets is checked
    Ensure Local Media Assets is topmost in the list
    

    Related Page: Plex Media Server > Server Settings > Agents

    I've never tried to tile my 'home videos' this way, nor knew that the support site you linked to existed.
    (A URL rebranding/CSS 'plex' theme usage case I would guess)
    However, I'd think ensuring the agent was first and enabled for TV show libraries might fix your issue, if they weren't enabled/at top already.

    Server - HW: I7-4790K(Haswell), 16GB - SW: Win10 Pro + PMS v1.12.3.4973
    Misc. HW: HDHR Extend + 2TB RAID1(Intel Z87) + 4x4TB RAID5(QNAP TS-653Pro)
    Shares - From: 2  - To: 18(5) - Potential lifetime PlexPass data generating product customer!
    ISP: ~20mbps up/1TB monthly "cap" - (Monthly avg. xfer ~450gb)
    Search the Plex WIKI before asking silly questions.
    Plex stuff I favor - Tautulli - UASv3 - PlexEmail - FMoviesPlus
Sign In or Register to comment.