If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

A problem has been detected with a core component of Plex Media Server

swilldoswilldo Posts: 1Members, Plex Pass Plex Pass

Seagate personal Cloud 4TB model STCR40000101

New to Plex. Installed it on Seagate Personal Cloud, via manual, and it worked for ~ 2 weeks. When I enabled external access, it continued to crash. I did a factory reset of the NAS. Using the current build for Seagate, com.plex.plexmediaserver-1.10.1.4602-f54242b6b-armv7 (1).rbw.

Server software installs, but continues to return the "A problem has been detected with a core component of Plex Media Server"

I have attached the server logs. Any help.

Answers

  • whomhaveiwhomhavei Posts: 2Members

    I have the exact same issue.

  • LoofahLoofah Posts: 4Members ✭✭

    Better than me, kinda - I can't get the damn thing to work at all! Installed plex app on the NAS (5tb version pf personal cloud), did a manual update and installed the plex app on the TV. Plex can see the server but I can't add anything to the library

  • sa2000sa2000 Posts: 31,253Members, Plex Pass, Plex Ninja, Plex Team Member Plex Team Member

    @andy.hills@mail.com said:
    Better than me, kinda - I can't get the damn thing to work at all! Installed plex app on the NAS (5tb version pf personal cloud), did a manual update and installed the plex app on the TV. Plex can see the server but I can't add anything to the library

    what version of Plex Media Server ?
    what NAS model
    Could you get screenshot of the error after restart of the server ?
    and can you get access to the server logs?
    See this article for location of local app data for the server
    https://support.plex.tv/articles/202915258-where-is-the-plex-media-server-data-directory-located/
    and look for the Logs folder and PMS Plugin Logs subdirectory and copy out and zip and attach with screenshots

    Help given free on forums.            Fee-Based Personal Support & Help.        

    _______________________________________________________________________________________

    Plex Support Information              Troubleshooting               FAQs

    Plex Media Server:   Reporting Issues        Plex Web App: Debug Log    Plex Apps: Support pages and Logs    Logs: All Logs

    Please do not send logs by Private Message unless specifically requested to
     
  • LoofahLoofah Posts: 4Members ✭✭

    @sa2000 said:

    @andy.hills@mail.com said:
    Better than me, kinda - I can't get the damn thing to work at all! Installed plex app on the NAS (5tb version pf personal cloud), did a manual update and installed the plex app on the TV. Plex can see the server but I can't add anything to the library

    what version of Plex Media Server ? Version 1.11.3.4803
    what NAS model Seagate personal cloud, 4TB
    Could you get screenshot of the error after restart of the server ?
    and can you get access to the server logs?
    See this article for location of local app data for the server
    https://support.plex.tv/articles/202915258-where-is-the-plex-media-server-data-directory-located/
    and look for the Logs folder and PMS Plugin Logs subdirectory and copy out and zip and attach with screenshots

    what version of Plex Media Server ? Version 1.11.3.4803
    what NAS model? Seagate personal cloud, 4TB

    It seems to connect just fine but when I go to 'add library' and select the folder it won't save.

  • LoofahLoofah Posts: 4Members ✭✭

    Hmm, belay my last - I've just tried again and it seems to have worked. The only difference is that I didn't change where it asked for a name, before I changed the default from 'films' to 'Movies', this time I left it as 'films' and it's saved just fine. So user error I guess!

  • sa2000sa2000 Posts: 31,253Members, Plex Pass, Plex Ninja, Plex Team Member Plex Team Member

    @Loofah said:
    Hmm, belay my last - I've just tried again and it seems to have worked. The only difference is that I didn't change where it asked for a name, before I changed the default from 'films' to 'Movies', this time I left it as 'films' and it's saved just fine. So user error I guess!

    If you were getting the core component error then that could be just timing where the python processes for the agents did not run and become available in time when you were creating the library

    Help given free on forums.            Fee-Based Personal Support & Help.        

    _______________________________________________________________________________________

    Plex Support Information              Troubleshooting               FAQs

    Plex Media Server:   Reporting Issues        Plex Web App: Debug Log    Plex Apps: Support pages and Logs    Logs: All Logs

    Please do not send logs by Private Message unless specifically requested to
     
  • LoofahLoofah Posts: 4Members ✭✭

    Either way I'm happy this turned out to be nothing!

Sign In or Register to comment.