If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Playlist library empty

OmgImAlexisOmgImAlexis Posts: 140Members, Plex Pass Plex Pass

The playlist page is empty and there are multiple errors thrown. I checked if they were being reported via sentry and I just keep seeing a 429 so I'm not sure if the error got reported to you guys before I was rate limited.

Tagged:

Best Answer

Answers

  • chrishoagechrishoage Posts: 179Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee
    edited February 27

    Are you using https://app.plex.tv/desktop ?

    I am not able to repo here. Do you have any playlists already? Or no playlists on the sever?

    Could you share your XML response from /playlists to this server with me?

  • OmgImAlexisOmgImAlexis Posts: 140Members, Plex Pass Plex Pass

    Yes

    I am not able to repo here. Do you have any playlists already? Or no playlists on the sever?

    I have 2 playlists added

    Could you share your XML response from /playlists to this server with me?

    Where would I find that? I tried a URL like __IP__.plex.direct:32400/libarary/playlists?&X-Plex-Token=__TOKEN__ but nothing.

  • chrishoagechrishoage Posts: 179Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    __IP__.plex.direct:32400/playlists?&X-Plex-Token=__TOKEN__

    Unfortunately the error doesn't give me a whole lot to go on. Right now my hunch is bad data from PMS but can't be sure.

  • OmgImAlexisOmgImAlexis Posts: 140Members, Plex Pass Plex Pass

    @chrishoage said:
    __IP__.plex.direct:32400/playlists?&X-Plex-Token=__TOKEN__

    Unfortunately the error doesn't give me a whole lot to go on. Right now my hunch is bad data from PMS but can't be sure.

    That's not the error what I was asking is does that URL look similar to the page I should be checking for the XML? There's no option in the UI to see the XML for the playlist library.

  • chrishoagechrishoage Posts: 179Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    The url I provided should lead you to some raw XML, this XML is what is used to build the playlists page.

    My hunch right now is the server is sending some bad data, but again, I am not able to reproduce this issue and haven't seen any other reports of such an issue.

    Clearly something is broken, I just need more information to diagnose the issue

  • OmgImAlexisOmgImAlexis Posts: 140Members, Plex Pass Plex Pass

    Is there anything else I can provide?

    Should I enable debug logging and then try going to that playlist library?

  • chrishoagechrishoage Posts: 179Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    No, unfortunately logging won't help in this particular situation. If you can share the XML response from http://SERVER_IP:32400/playlists?-X-Plex-Token=TOKEN that will eliminate a PMS issue and I can start down other paths where the issue might be.

  • chrishoagechrishoage Posts: 179Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    I do have one question: What PMS version are you using and what Web App version you using?

  • OmgImAlexisOmgImAlexis Posts: 140Members, Plex Pass Plex Pass

    @chrishoage said:
    No, unfortunately logging won't help in this particular situation. If you can share the XML response from http://SERVER_IP:32400/playlists?-X-Plex-Token=TOKEN that will eliminate a PMS issue and I can start down other paths where the issue might be.

    That page returns a completely empty response. Even tried using curl and same result.

    Plex web Version 3.39.3
    Plex Media Server Version 1.12.0.4829

  • chrishoagechrishoage Posts: 179Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    Is it possible you have your PMS set to "Secure Connections Only"? If so could you set to to "Preferred" https://support.plex.tv/articles/206225077-how-to-use-secure-server-connections/

    The fact that you say the page returns a blank page makes me suspect it is rejecting an http connection

    › curl "http://127.0.0.1:32400/playlists?X-Plex-Token=TOKEN"
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <MediaContainer size="39">
    <Playlist ratingKey="42165" key="/playlists/42165/items" guid="com.plexapp.plugins.itunes://E99F7BAD2076A247" type="playlist" title="90&#8217;s Music" summary="" smart="1" playlistType="audio" composite="/playlists/42165/composite/1511204658" icon="playlist://image.smart" viewCount="2" lastViewedAt="1511204730" duration="343319000" leafCount="1349" addedAt="1511204658" updatedAt="1511204658">
    </Playlist>
    <Playlist ratingKey="42168" key="/playlists/42168/items" guid="com.plexapp.plugins.itunes://E99F7BAD2076A247" type="playlist" title="90&#8217;s Music" summary="" smart="1" playlistType="audio" icon="playlist://image.smart" viewCount="2" lastViewedAt="1511204730" leafCount="0" addedAt="1511204730" updatedAt="1511204730">
    </Playlist>
    <Playlist ratingKey="42131" key="/playlists/42131/items" guid="com.plexapp.plugins.itunes://C39431B849A13659" type="playlist" title="My Top Rated" summary="" smart="1" playlistType="audio" composite="/playlists/42131/composite/1511204658" icon="playlist://image.smart" viewCount="1" lastViewedAt="1511204730" duration="46743000" leafCount="179" addedAt="1508800362" updatedAt="1511204658">
    </Playlist>
    

    For reference this is few lines of the response when I request it from my local dev server.

    Since you are the only user that has reported this issue and I'm not seeing any similar errors in Sentry my only hunch right now is there is bad data being served from PMS.

    I doubt this will fix the issue, but it's worth trying. Could you try using the "Optimize Database" action on your server? https://support.plex.tv/articles/200392106-library-actions/

  • OmgImAlexisOmgImAlexis Posts: 140Members, Plex Pass Plex Pass

    I tried both HTTP and HTTPS same response.

    I'll try that.

  • chrishoagechrishoage Posts: 179Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    In your screenshot in if you open the dev console before you navigate to the playlist page, try clicking on the "Network" tab and filtering by /playlists that should show the request

  • OmgImAlexisOmgImAlexis Posts: 140Members, Plex Pass Plex Pass

    So it looks like it's trying to send a sentry report because of a title missing somewhere but I'm seeing my client hitting a rate limit. Is there a client ID or something I can send you so you can see the earlier reports?

  • OmgImAlexisOmgImAlexis Posts: 140Members, Plex Pass Plex Pass

    The URL I'm getting is https://app.plex.tv/desktop#!/server/REDACTED/playlists?key=%2Fplaylists&type=photo&save=1

    If I remove both the type and save params it works fine.

  • Dom CDom C Plex Employee Posts: 1,232Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    If you remove the photo and keep the save, life should go back to normal:

    https://app.plex.tv/desktop#!/server/REDACTED/playlists?key=%2Fplaylists&save=1

    Sorry about that, we removed the photo route recently (it's now under your photo albums) but it shouldn't render to an empty page.

Sign In or Register to comment.