Our forum migration to Discourse is underway and scheduled to last through June 21. During the migration, the forums will be read-only, except for a single temporary forum (contents of which will not be getting transferred). Read our announcement post for more information about the forum migration.
Hey folks, there is a new Podcast category for forums https://forums.plex.tv/categories/podcasts
If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

PMS Keeps Stopping

MHASTIE73MHASTIE73 Members, Plex Pass Posts: 5 Plex Pass
edited May 31 in NVIDIA SHIELD

I see this has been asked before but the issues and/or solutions are different. Basically up until a couple of weeks ago my Shield was (mostly) playing just fine and PMS would rarely stop of its own accord.

Since then I've moved house, and replicated my setup in the new place. From a technical point of view I didn't change anything. So NAS -> Shield -> Anthem 520 -> TV, all ethernet. The only thing that's slightly different is I now have a Sky Q hub instead of a standard Sky router for DHCP.

Initially it seemed OK, then the PMS kept stopping. Every half hour/hour. I uninstalled PMS updates, same thing. Reinstalled, same thing. Removed my USB stick, same thing. Reset the Shield and reinstalled with default PMS (this was slightly better), updated then back to same thing.

Right now it's every time I start Plex it can't find the server and I have to manually start it.

Thoughts and prayers?

Answers

  • MHASTIE73MHASTIE73 Members, Plex Pass Posts: 5 Plex Pass

    Anyone any ideas?

  • MHASTIE73MHASTIE73 Members, Plex Pass Posts: 5 Plex Pass

    I guess not then. I'll just add I've since been running Plex on my Synology 416play and it's been rock solid nearly a week now.

  • AndyMcSchopfAndyMcSchopf Members, Plex Pass Posts: 26 Plex Pass

    Well I had the Prblem last week too, thought about a Problem with the last update. After a few reboots of the Shield - the Problem was gone...
    Its working fine now with no stops.

  • trixareforkidstrixareforkids Validating, Plex Pass Posts: 2 Plex Pass

    I have the same issue on the shield. My server does not start and will not start. It's not just you!

  • MHASTIE73MHASTIE73 Members, Plex Pass Posts: 5 Plex Pass

    @trixareforkids said:
    I have the same issue on the shield. My server does not start and will not start. It's not just you!

    It'll restart ok, but then it'll stop itself after 30-60 mins if no activity.

  • MHASTIE73MHASTIE73 Members, Plex Pass Posts: 5 Plex Pass

    Update : Since updating my Shield to 7.0.1 and updating to the latest Plex build from a couple of days back, touch wood it seems stable now. Stayed up a few hours now at least whereas it would have quit before.

Sign In or Register to comment.