Our forum migration to Discourse will be going on starting late today June 19 to 21. During the migration, the forums will be read-only, except for a single temporary forum (which will not be getting transferred). Read our announcement post for more information.
Hey folks, there is a new Podcast category for forums https://forums.plex.tv/categories/podcasts
If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Problems with Settings page not found

philionphilion Posts: 21Members, Plex Pass Plex Pass

I've been having problems with the Plex server and remote connections on a new router, and no my Plex seems completely FUBAR. I deleted and installed a fresh Plex Media Server, started it up.... Plex reports the new service isn't up. When I look at the service, via the browser:

http://127.0.0.1/web/index.html#!/settings/server

I get:

"You must be lost."
"This page doesn't exist."

This is using the pulldown menu Plex > Preferences....

I've never seen this before, and regardless of any remote access problems I've had I've always been able to access plex locally or on the local lan.

Answers

  • sa2000sa2000 Posts: 31,462Members, Plex Pass, Plex Ninja, Plex Team Member Plex Team Member
    edited June 12

    That url does not look right - it should have port 32400

    Could you get a screenshot
    Also get the server logs
    See https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

    Could you first try ‘http://127.0.0.1:32400/web
    And then click on settings

    Help given free on forums.            Fee-Based Personal Support & Help.        

    _______________________________________________________________________________________

    Plex Support Information              Troubleshooting               FAQs

    Plex Media Server:   Reporting Issues        Plex Web App: Debug Log    Plex Apps: Support pages and Logs    Logs: All Logs

    Please do not send logs by Private Message unless specifically requested to
     
  • philionphilion Posts: 21Members, Plex Pass Plex Pass

    My mistake: The 32400 was there, but damn Safari was hiding it.

    The underlying problem is that the server hadn't fully started up. It seems the server is taking several minutes before it is ready to handle requests (noticeably longer than when I original installed the server).

    I research why, using the logs referenced above. I'm in there already trying to track down the remote access issues I'm having.

    Thanks,

    • Paul
  • sa2000sa2000 Posts: 31,462Members, Plex Pass, Plex Ninja, Plex Team Member Plex Team Member

    @philion said:
    My mistake: The 32400 was there, but damn Safari was hiding it.

    The underlying problem is that the server hadn't fully started up. It seems the server is taking several minutes before it is ready to handle requests (noticeably longer than when I original installed the server).

    I research why, using the logs referenced above. I'm in there already trying to track down the remote access issues I'm having.

    Thanks,

    • Paul

    There has been a number of database schema changes recently which would delay the availability of the server until the database changes are completed

    Help given free on forums.            Fee-Based Personal Support & Help.        

    _______________________________________________________________________________________

    Plex Support Information              Troubleshooting               FAQs

    Plex Media Server:   Reporting Issues        Plex Web App: Debug Log    Plex Apps: Support pages and Logs    Logs: All Logs

    Please do not send logs by Private Message unless specifically requested to
     
  • sa2000sa2000 Posts: 31,462Members, Plex Pass, Plex Ninja, Plex Team Member Plex Team Member

    For Remote Access use a dhcp reserved local IP and a port forward in the router and manually specifying the public port in server settings would be the more reliable option

    for troubleshooting - see https://support.plex.tv/articles/200931138-troubleshooting-remote-access/

    If you have issues - raise a separate forum topic with appropriate title for the problem

    Help given free on forums.            Fee-Based Personal Support & Help.        

    _______________________________________________________________________________________

    Plex Support Information              Troubleshooting               FAQs

    Plex Media Server:   Reporting Issues        Plex Web App: Debug Log    Plex Apps: Support pages and Logs    Logs: All Logs

    Please do not send logs by Private Message unless specifically requested to
     
Sign In or Register to comment.