If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Are you having Stuttering/Buffering Issues? Look Here

14567810»

Comments

  • pwvandeursenpwvandeursen Posts: 36Members, Plex Pass Plex Pass

    Same here. It used to be great. Did a fresh install and ever since that moment it starts freezing when I turn on subs..... No issues even when audio and video are transcoding, but turning on subs... Always issues

  • rsxhawkrsxhawk Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass

    Looked a bit more into this. Even went over to Reddit r/plex and saw that someone who was experiencing similar issues suggested forcing the local quality to 20 Mbps 1080p:

    Settings> plex/web> player > streaming quality> local quality set this to 20 Mbps, 1080p

    My original setting was at least 8 Mbps 1080p (at least I think it was, I never changed it since the OS upgrade to Ubuntu 16.04 so it was most likely a default "local quality" setting), but upping it to 20 Mbps appears to have alleviated "most" of the issues but not all of them. Some minor slow down still occurs at random but it appears to be very rare.

    I don't remember what my settings were on my 12.04 install so I could have set it really high like this a long time ago and then never touched it again.

    Will monitor and report back either way.

    BitFenix Prodigy (White) - ASUS P8H77-I Motherboard - Intel Core i5 3570K - 8GB GSkill Ares Memory - Kingston 90 GB SSD - Seagate 4 TB HD - ZALMAN CNPS8000B 92mm - LG Blu Ray Burner
  • pwvandeursenpwvandeursen Posts: 36Members, Plex Pass Plex Pass

    Didn't believe this initially (if we set it to 20mb it will transcode, so how could this alleviate the transcoding issue..).

    However I did this with a series with subs which was having buffering issues. When I set it to the max (in this case 4mb), but not to direct, buffering issues disappeared. will need to monitor that the coming days with other series/movies and will report back as well

  • rsxhawkrsxhawk Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass

    I tried to watch another movie with my 20 Mbps settings last night but immediately had buffering issues, within just one or two minutes of playback.

    BitFenix Prodigy (White) - ASUS P8H77-I Motherboard - Intel Core i5 3570K - 8GB GSkill Ares Memory - Kingston 90 GB SSD - Seagate 4 TB HD - ZALMAN CNPS8000B 92mm - LG Blu Ray Burner
  • asjmcguireplexasjmcguireplex Posts: 61Members, Plex Pass Plex Pass
    edited September 12

    Just an FYI - the Chromecast issue that caused excessive buffering and eventual crashing with files containing multitrack audio has been resolved with Firmware 1.27.96538. AAC now works fine, and Direct Play of multi track files works fine.

  • aletfaaletfa Posts: 1Members

    @asjmcguireplex said:
    Just an FYI - the Chromecast issue that caused excessive buffering and eventual crashing with files containing multitrack audio has been resolved with Firmware 1.27.96538. AAC now works fine, and Direct Play of multi track files works fine.

    works for me. ty-

  • adhocadhocadhocadhoc Posts: 12Members ✭✭

    Overkill home setup and Samsung TV has been buffering for over the entire year I've had it. EVERY TIME. I'll start a movie and give up 10 minutes in and then finish it on another TV with 0 issues. Any client in my home works, the Samsung TV does not. I can't find any obscene network traffic, I can't find any resource hogs. I can't find a reason that I can't watch this on a Samsung TV like a lot of other folks.

    App: Using the Samsung TV app
    TV: Samsung UN55KU6290 WIRED connection
    Server: Dual Xeon E5-2699 v3 / 384 GiB DD4 RAM / 40Gbps burstable, 1Gbps sustainable
    Home internet: Gigabit

  • arhquis@gmail.comarhquis@gmail.com Posts: 1Members

    Hi all,
    I hope someone can help with my issue because I did not find any useful info on the net leading me toward solution.
    All problem happened when I had to change my old 8 years old full HD TV to a new one (LG 4K).
    I used to use and still using the same chromecast with the same server on same network. What was working like charm now doing minor to heavy buffering making movies unwatchable. And sometimes ignore showing subtitles as well. The buffering usually comes when fast paced action scenes are on.
    The exact same issues are when I try to use the telly's Plex app however watching the movie through the tv's DLNA connection everything works fine!
    As a side note but maybe important the exact same content what causing problem on the 4K tv has no issues at all on the other TV in the other room (what is again a full HD tv with chromecast).

    Can it be that the 4K tv tries to request transcoded to 4K content and the WIFI throughput is not enough? Although the TV uses the 5GHz channel so might be not the case.

    What is really drives me crazy only the TV has been changed and other devices on the same network and server setup works well!

    Hope someone can help.

14567810»
Sign In or Register to comment.