If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Are you having Stuttering/Buffering Issues? Look Here

1246710

Comments

  • DancherBoiDancherBoi Posts: 178Members, Plex Pass Plex Pass

    That's really a personal decision based on your situation. I am torn between the two ideas. For one, my Linux server is not that powerful and can't transcode more than one video at a time without stuttering. If all my vids were mp4s, then it wouldn't matter. But the other side of me says, it's Plex's transcoder that makes it such a great server. It shouldn't matter what format my media is in because Plex can convert it for me on the fly. So for now, I haven't converted my collection, but will be upgrading my server within the month.

  • tib805@gmail.comtib805@gmail.com Posts: 6Members ✭✭
    When you upgrade to a new a server, will you be converting over to mp4
  • DancherBoiDancherBoi Posts: 178Members, Plex Pass Plex Pass

    Definitely not. Then it would be able to handle the transcoding of multiple streams. If I wasn't going to upgrade, I am not sure if I would convert or not. It definitely seems attractive to be able to direct stream all of my content to my Chromecast, but again defeating the ease of use and simplicity of Plex.

  • ence86ence86 Posts: 1Members
    edited August 2014
    How about YIFY movies, are they working properly? I mean without lagging, slowing or freezing picture? Can somebody try and tell me, I have a problem only with his movie uploads.
  • tib805@gmail.comtib805@gmail.com Posts: 6Members ✭✭
    I think I am having a strange problem with my chrome cast upstairs. My chrome cast downstairs that is about 3 feet from my airport extreme. My upstairs chromecast will buffer movies that my downstairs will play smooth. Does this sound like a signal weakness problem??
  • HavohejHavohej Posts: 22Members ✭✭
    ence86 wrote on August 27 2014, 11:44 PM: »

    How about YIFY movies, are they working properly? I mean without lagging, slowing or freezing picture? Can somebody try and tell me, I have a problem only with his movie uploads.

    With the modified Chromecast profile I did not have any problem with YIFY movies, as long as you do not use subtitles they won't be transcoded.  

  • kowa84kowa84 Posts: 11Members
    edited September 2014

    Dear all,

    I'm using Plex for two weeks now. It is has been running fine untill yesteray. After half  an hour the movie/serie stops. I'm using a Chromecast in combinatin with Plex for Android and of course the Plex Mediaserver. I can see my computer has been busy transcoding the videofiles.

    Windows 7 Ultimate

    Processor i72600k

    16gb memory

    Latest software on tablet and pc

    Actions taken:

    Rebooted chromecast

    Transcoding to automatic on mediaserver

    Restarted pc and tablet

    Chromecast tells me that the wireless connection is fine...

    The strange thing is, it has worked fine for quite a while....

    Can someone please help me out?

  • kowa84kowa84 Posts: 11Members
    edited September 2014
    kowa84 wrote on September 14 2014, 7:08 AM: »

    Dear all,

    I'm using Plex for two weeks now. It is has been running fine untill yesteray. After half  an hour the movie/serie stops. I'm using a Chromecast in combinatin with Plex for Android and of course the Plex Mediaserver. I can see my computer has been busy transcoding the videofiles.

    Windows 7 Ultimate

    Processor i72600k

    16gb memory

    Latest software on tablet and pc

    Actions taken:

    Rebooted chromecast

    Transcoding to automatic on mediaserver

    Restarted pc and tablet

    Chromecast tells me that the wireless connection is fine...

    The strange thing is, it has worked fine for quite a while....

    Can someone please help me out?

    I did some further research today.

    I connected my laptop via RDP to my main pc where Plex Mediaserver is running and opened my taskmanager and had a look what the transcoder did to my CPU while watching a movie. I did not find any problems. Spikes to about 80%

    In my log the transcoding speed is avr. around 4.0
    There is a firewall exclusion in de windows Firewall for Plex.

    I think the connection between the Anroid Application and server is I the reason why the movie stops once in a while. Why? When I'm browsing through my library I very often get the message that it can't connect to the

    server. The movie is not stuttering but it's freezing.

    I only stream in my own private network.

    Feel free to move my topic.

    My conclusion: The connection gets lost once in a while...

    I put debugging mode on.

    (Running 4.4.2 Kitkat on my android device)....

  • kowa84kowa84 Posts: 11Members
    kowa84 wrote on September 14 2014, 12:32 PM: »

    I did some further research today.

    I connected my laptop via RDP to my main pc where Plex Mediaserver is running and opened my taskmanager and had a look what the transcoder did to my CPU while watching a movie. I did not find any problems. Spikes to about 80%

    In my log the transcoding speed is avr. around 4.0
    There is a firewall exclusion in de windows Firewall for Plex.

    I think the connection between the Anroid Application and server is I the reason why the movie stops once in a while. Why? When I'm browsing through my library I very often get the message that it can't connect to the

    server. The movie is not stuttering but it's freezing.

    I only stream in my own private network.

    Feel free to move my topic.

    My conclusion: The connection gets lost once in a while...

    I put debugging mode on.

    (Running 4.4.2 Kitkat on my android device)....

    Ok, now i have some informatin from the log:

    17:25:29:064 [7812] DEBUG - We found auth token (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx3a9-48ba-b7ea-a2cb47e0ee19), enabling token-based authentication.
    Sep 14, 2014 17:25:29:064 [7812] DEBUG - Came in with a super-token, authorization succeeded.
    Sep 14, 2014 17:25:29:064 [7812] DEBUG - Client [ag1okyf0jwjhsemi] reporting timeline state playing, progress of 5150307/8032491ms for guid=, ratingKey=271 url=, key=/library/metadata/271, containerKey=, metadataId=271
    Sep 14, 2014 17:25:29:067 [7812] DEBUG - Play progress on 271 'Rain Man' - got played 5150307 ms by account 1!
    Sep 14, 2014 17:25:29:067 [7812] DEBUG - [Now] User is kowa84 (ID: 1)
    Sep 14, 2014 17:25:29:067 [7812] DEBUG - [Now] Device is Chromecast (Chromecast).
    Sep 14, 2014 17:25:29:067 [7812] DEBUG - [Now] Updated play state for /library/metadata/271.
    Sep 14, 2014 17:25:29:076 [8972] DEBUG - Request: [192.168.208.1:50171] GET /status/sessions (6 live)
    Sep 14, 2014 17:25:29:076 [8972] DEBUG - We found auth token (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx), enabling token-based authentication.
    Sep 14, 2014 17:25:29:076 [8972] DEBUG - Came in with a super-token, authorization succeeded.
    Sep 14, 2014 17:25:30:847 [7812] DEBUG - Request: [127.0.0.1:50172] PUT /video/:/transcode/session/k5kxzwft70t3xr/progress?progress=5.1&size=-40&speed=5.8&remaining=1303 (5 live)
    Sep 14, 2014 17:25:30:847 [7812] DEBUG -  * progress => 5.1
    Sep 14, 2014 17:25:30:847 [7812] DEBUG -  * size => -40
    Sep 14, 2014 17:25:30:847 [7812] DEBUG -  * speed => 5.8
    Sep 14, 2014 17:25:30:847 [7812] DEBUG -  * remaining => 1303
    Sep 14, 2014 17:25:30:847 [7812] DEBUG - It took 0.000000 sec to serialize a list with 0 elements.
    Sep 14, 2014 17:25:30:850 [8972] DEBUG - [Transcoder] Throttle - Going into sloth mode.
    Sep 14, 2014 17:25:32:977 [8736] DEBUG - Request: [127.0.0.1:50174] PUT /video/:/transcode/session/k5kxzwft70t3xr/progress?progress=5.1&size=-40&remaining=41145 (5 live)
    Sep 14, 2014 17:25:32:977 [8736] DEBUG -  * progress => 5.1
    Sep 14, 2014 17:25:32:977 [8736] DEBUG -  * size => -40
    Sep 14, 2014 17:25:32:977 [8736] DEBUG -  * remaining => 41145
    Sep 14, 2014 17:25:32:978 [8736] DEBUG - It took 0.000000 sec to serialize a list with 0 elements.
    Sep 14, 2014 17:25:32:990 [7812] DEBUG - [Transcoder] Throttle - Getting back to work.
    Sep 14, 2014 17:25:34:885 [8736] DEBUG - Request: [127.0.0.1:50176] PUT /video/:/transcode/session/k5kxzwft70t3xr/progress?progress=5.3&size=-40&speed=5.4&remaining=41193 (5 live)
    Sep 14, 2014 17:25:34:885 [8736] DEBUG -  * progress => 5.3
    Sep 14, 2014 17:25:34:885 [8736] DEBUG -  * size => -40
    Sep 14, 2014 17:25:34:885 [8736] DEBUG -  * speed => 5.4
    Sep 14, 2014 17:25:34:885 [8736] DEBUG -  * remaining => 41193
    Sep 14, 2014 17:25:34:885 [8736] DEBUG - It took 0.000000 sec to serialize a list with 0 elements.
    Sep 14, 2014 17:25:34:888 [7812] DEBUG - [Transcoder] Throttle - Going into sloth mode.
    Sep 14, 2014 17:25:37:013 [8972] DEBUG - Request: [127.0.0.1:50178] PUT /video/:/transcode/session/k5kxzwft70t3xr/progress?progress=5.3&size=-40&remaining=33911 (5 live)
    Sep 14, 2014 17:25:37:013 [8972] DEBUG -  * progress => 5.3
    Sep 14, 2014 17:25:37:013 [8972] DEBUG -  * size => -40
    Sep 14, 2014 17:25:37:013 [8972] DEBUG -  * remaining => 33911
    Sep 14, 2014 17:25:37:013 [8972] DEBUG - It took 0.000000 sec to serialize a list with 0 elements.
    Sep 14, 2014 17:25:38:012 [7812] DEBUG - Request: [192.168.0.180:41774] GET /security/token?type=delegation&scope=all&X-Plex-Token=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (5 live)
    Sep 14, 2014 17:25:38:012 [7812] DEBUG -  * type => delegation
    Sep 14, 2014 17:25:38:012 [7812] DEBUG -  * scope => all
    Sep 14, 2014 17:25:38:012 [7812] DEBUG -  * X-Plex-Token => xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Sep 14, 2014 17:25:38:012 [7812] DEBUG - We found auth token (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx), enabling token-based authentication.
    Sep 14, 2014 17:25:38:012 [7812] DEBUG - Came in with a super-token, authorization succeeded.
    Sep 14, 2014 17:25:38:013 [7812] DEBUG - It took 0.000000 sec to serialize a list with 0 elements.
    Sep 14, 2014 17:25:39:042 [8972] DEBUG - Request: [192.168.0.183:54123] OPTIONS /:/timeline?ratingKey=271&key=%2Flibrary%2Fmetadata%2F271&state=playing&time=5160400&duration=8032491 (5 live)
    Sep 14, 2014 17:25:39:042 [8972] DEBUG -  * ratingKey => 271
    Sep 14, 2014 17:25:39:042 [8972] DEBUG -  * key => /library/metadata/271
    Sep 14, 2014 17:25:39:042 [8972] DEBUG -  * state => playing
    Sep 14, 2014 17:25:39:042 [8972] DEBUG -  * time => 5160400
    Sep 14, 2014 17:25:39:042 [8972] DEBUG -  * duration => 8032491
    Sep 14, 2014 17:25:39:058 [7812] DEBUG - Request: [127.0.0.1:50179] PUT /video/:/transcode/session/k5kxzwft70t3xr/progress?progress=5.3&size=-40&remaining=92355 (5 live)
    Sep 14, 2014 17:25:39:058 [7812] DEBUG -  * progress => 5.3
    Sep 14, 2014 17:25:39:058 [7812] DEBUG -  * size => -40
    Sep 14, 2014 17:25:39:058 [7812] DEBUG -  * remaining => 92355
    Sep 14, 2014 17:25:39:058 [7812] DEBUG - It took 0.000000 sec to serialize a list with 0 elements.
    Sep 14, 2014 17:25:39:066 [8972] DEBUG - Request: [192.168.0.183:54124] GET /:/timeline?ratingKey=271&key=%2Flibrary%2Fmetadata%2F271&state=playing&time=5160400&duration=8032491 (5 live)

  • kowa84kowa84 Posts: 11Members
    edited September 2014

    Is this of any use?

  • stiblstibl Posts: 19Members, Plex Pass Plex Pass
    edited September 2014
    What kind of transcoding settings are you using and what's the bitrate of the file (rainman) that you are playing? Because I'm guessing that your wifi can't handle the throughput. Try lowering to around 8-10mbps or even lower, or direct stream some old low bitrate .avi file if you have one on hand.
  • kowa84kowa84 Posts: 11Members
    edited September 2014
    stibl wrote on September 14 2014, 3:43 PM: »

    What kind of transcoding settings are you using and what's the bitrate of the file (rainman) that you are playing? Because I'm guessing that your wifi can't handle the throughput. Try lowering to around 8-10mbps or even lower, or direct stream some old low bitrate .avi file if you have one on hand.

     
    I'm streaming local 720 3mbs set on my tablet, automaticly transcoded. The file is 10gb and audio is 1.5mb/s.... I'm streaming SuperHD from netflix without any problems? I have more information from the log if needed? Any suggestions?

  • stiblstibl Posts: 19Members, Plex Pass Plex Pass
    Hmm that's odd then. Do you have access to your routers gui so you can see what the bandwidth looks like, and look at plex in your browser while casting from your tablet under now playing (top right corner). You can hover the mouse over the file currently being streamed and then press the exclamationpoint and look if the video is being transcoded or direct playing.

    If the video is in a supported format it might direct stream if you haven't turned that off in your settings I think..
  • kowa84kowa84 Posts: 11Members
    edited September 2014

      Rate (Mbps) Signal (%)

    Chromecast:

     192.168.0.183 802.11n (2.4GHz) 39 80

    Android:

    192.168.0.180 802.11n (2.4GHz) 65 70

  • stiblstibl Posts: 19Members, Plex Pass Plex Pass
    That was not quite what I was asking, sorry. Should have been more specific. It might be called something like traffic moniter or something like that in your router.
  • kowa84kowa84 Posts: 11Members

    I'm downloading a WiFi analyzer right now.... My router doesn't support something like a traffic monitor :(

  • kowa84kowa84 Posts: 11Members
    edited September 2014

    Does the attachement give enough information? It sais about 0.5 of my 1gb connection what will be 5mb/s.... So my router can handle it...

  • kowa84kowa84 Posts: 11Members
    edited September 2014

    And this one is the processorusage, so it i is transcoding....

  • CarquinyoliCarquinyoli Posts: 7Members
    edited September 2014
    kowa84 wrote on September 14 2014, 7:08 AM: »

    Dear all,

    I'm using Plex for two weeks now. It is has been running fine untill yesteray. After half  an hour the movie/serie stops. I'm using a Chromecast in combinatin with Plex for Android and of course the Plex Mediaserver. I can see my computer has been busy transcoding the videofiles.

    This weekend I bought the Plex app for Android (and installed in my tablet and phone).

    I also have the Plex Media Server installed on my laptop (connected to 2 external HD with all the content).

    After half an hour of watching a video without cuts nor stuttering nor freezing, suddenly image (and sound) freezed for 6-7 seconds. A minute later again. And again.

    First I thought about the screen saver or energy saving options.

    Then I turned the antivirus off for 30 minutes, and the video run again smooth..... My antivirus is Avast. Maybe that helps you.

    In the task manager, plexnewtranscoder.exe was 60-99% all the time up and down, and antivirus was not consuming cpu. Nontheless turning it off did help...... or maybe it was a coincidence.

    Laptop: IntelCore2Duo 2.5GHz, 4GB 667MHz DDR2, nvidia 8600M GT, Win7 Ultimate 64

  • kowa84kowa84 Posts: 11Members

    Using ESET NOD, I don't think that'll be the problem cause I monitored the processorusage during the movie. I have not seen anything unusual...

Sign In or Register to comment.