Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

OpenPlex (OS X APP)

17778808283

Comments

  • poiromaniaxpoiromaniax Members, Plex Pass Posts: 92 Plex Pass

    I wish there was an OpenPlex installer log so I can see what's actually happening in the background

  • wahlman.jwahlman.j Members, Plex Pass Posts: 3,266 Plex Pass
    edited May 2016

    If you could install teamviewer and send me a PM with the info to login so I can debug it would help narrow down the issue people are facing...

    You can also run these in script editor to simulate running the app to see whats preventing it from working...

    Part1.scpt

    Part3.scpt

    Strange it works for me and others but some select others it does not. Hard to debug when I don't see the issue(s) locally...

  • blim5001blim5001 Members, Plex Pass Posts: 287 Plex Pass

    When I tried to install it the installer did hang, left it overnight, but it was still hung in the morning.
    This is on OS X 10.11.4

    So I opened the package and ran the 2 scpt files

    After running part1.scpt, Result window showed ""
    After running Part3.scpt it reported the application was installed.

    Some entries from my All Messages Log: (Around the time when I ran Part3.scpt, not sure if they are any help)

    03/05/2016 19:18:35.957 authexec[7481]: executing /System/Library/ScriptingAdditions/StandardAdditions.osax/Contents/MacOS/uid
    03/05/2016 19:18:38.060 sudo[7491]:    admin : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=root ; COMMAND=/usr/local/bin/purgesettings.bash
    03/05/2016 19:18:42.109 com.apple.xpc.launchd[1]: (com.plex.plexconnect.bash) The UserName key is not supported for non-System services.
    03/05/2016 19:18:42.161 authexec[7511]: executing /System/Library/ScriptingAdditions/StandardAdditions.osax/Contents/MacOS/uid
    03/05/2016 19:18:42.223 sudo[7514]:    admin : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=root ; COMMAND=/usr/local/bin/stop.bash
    03/05/2016 19:18:42.243 sudo[7520]:    admin : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=root ; COMMAND=/usr/local/bin/trashbase.bash
    03/05/2016 19:18:42.334 authexec[7524]: executing /System/Library/ScriptingAdditions/StandardAdditions.osax/Contents/MacOS/uid
    03/05/2016 19:18:43.130 com.apple.xpc.launchd[1]: (com.plex.plexconnect.bash[7505]) Service exited with abnormal code: 127
    03/05/2016 19:18:49.971 authexec[7537]: executing /System/Library/ScriptingAdditions/StandardAdditions.osax/Contents/MacOS/uid
    03/05/2016 19:18:50.364 launchservicesd[84]: SecTaskLoadEntitlements failed error=22
    03/05/2016 19:18:50.368 launchservicesd[84]: SecTaskLoadEntitlements failed error=22
    03/05/2016 19:18:50.386 lsd[345]: LaunchServices: Could not store lsd-identifiers file at /private/var/db/lsd/com.apple.lsdschemes.plist
    03/05/2016 19:18:50.412 OpenPlex[7547]: Could not find image named 'status'.
    03/05/2016 19:18:50.413 OpenPlex[7547]: Could not find image named 'opicon_<64x64>'.
    03/05/2016 19:18:50.423 OpenPlex[7547]: Could not find image named 'Remote'.
    03/05/2016 19:18:50.428 OpenPlex[7547]: Could not find image named 'atv'.
    03/05/2016 19:18:50.432 OpenPlex[7547]: Could not find image named 'demo'.
    03/05/2016 19:18:50.433 OpenPlex[7547]: Could not find image named 'opicon_<128x128>'.
    03/05/2016 19:18:50.444 OpenPlex[7547]: Could not find image named 'gradient'.
    03/05/2016 19:18:50.444 OpenPlex[7547]: Could not find image named 'black'.
    03/05/2016 19:18:50.452 OpenPlex[7547]: Could not find image named 'WebConnect'.
    03/05/2016 19:18:50.482 appleeventsd[54]: SecTaskLoadEntitlements failed error=22
    03/05/2016 19:18:50.500 sharedfilelistd[360]: SecTaskLoadEntitlements failed error=22
    03/05/2016 19:18:50.550 sudo[7553]:    admin : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=root ; COMMAND=/usr/local/bin/appupdate.bash
    03/05/2016 19:18:55.464 launchservicesd[84]: SecTaskLoadEntitlements failed error=22
    03/05/2016 19:18:55.465 launchservicesd[84]: SecTaskLoadEntitlements failed error=22
    03/05/2016 19:18:58.777 com.apple.xpc.launchd[1]: (OpenPlex.OpenPlex-installer.225632[4533]) Service exited due to signal: Terminated: 15
  • wahlman.jwahlman.j Members, Plex Pass Posts: 3,266 Plex Pass
    edited May 2016

    Ok shame on me, I found a bunch of bugs:

    Download

    If it doesn't work this time let me know. New updates to the installer app sometimes causes issues that need to be worked out.

    Worked in a 10.10.5 VM so hopefully it will work on 10.11.x. I would test it on 10.11.x in a VM but my internet is terrible due to weather currently to grab the latest El Capitan installer.

    Don't ask me how that even worked in Xcode, it shouldn't have. Shame on Xcode also :P

    Looks like there is still issues. I will need to consult with @Flipman6 to fix the remaining bugs more then likely. It won't be ready till after the weekend, my apologies.

  • poiromaniaxpoiromaniax Members, Plex Pass Posts: 92 Plex Pass

    Hey @wahlman.j

    Just wondering if you managed to make progress with the installer?

    My ATV is feeling so very lonely :(

  • rapt3rrapt3r Members Posts: 4 ✭✭

    I got the same issue.
    There is absolutely no way for me to get the installer working. After entering the osx passwort the Installer downloads something and then just goes to sleep and does nothing.

    El Capitan 10.11.4

  • elroyonlineelroyonline Members, Plex Pass Posts: 1

    Great work wahlman.j - I'm stoked to see this in progress. I'm afraid I have the same to report as blim5001, rapt3r, and others. The installer hangs after downloading something, opening a disk image, and then ejecting it.

    Cheers.

  • wahlman.jwahlman.j Members, Plex Pass Posts: 3,266 Plex Pass
    edited May 2016

    Ok here is a work around until the installer app is fixed, run the following scripts via script editor:

    Part1

    After the Part1 script completes (I believe Part1 script will end with the result "") run the ProgressLabel script over and over again (until the ProgressLabel script says "Cloning OpenPlex Complete")

    ProgressLabel

    Last run Part3 (OpenPlex will display in the menubar when it has been successfully installed):

    Part3

    When we have time to fix the bug(s) they will be resolved, until then sorry for the inconvenience.

    Video example:

    @Blim5001 Looks like you have a issue with launchctl, reboot your machine and try to run the scripts again:

    03/05/2016 19:18:43.130 com.apple.xpc.launchd[1]: (com.plex.plexconnect.bash[7505]) Service exited with abnormal code: 127

  • poiromaniaxpoiromaniax Members, Plex Pass Posts: 92 Plex Pass

    hey @wahlman.j

    I am getting this error when running ProgressLabel script:

    error "Finder got an error: cat: /Users/arielgeffen/Library/Application Support/statusOP: No such file or directory" number 1

  • poiromaniaxpoiromaniax Members, Plex Pass Posts: 92 Plex Pass

    Ok never mind, I reran Script 1 and now seems to be working :)

  • PaveyPavey Members, Plex Pass Posts: 16 Plex Pass

    I run script 1 and get this:

    error "xcrun: error: invalid active developer path (/Library/Developer/CommandLineTools), missing xcrun at: /Library/Developer/CommandLineTools/usr/bin/xcrun" number 1

  • poiromaniaxpoiromaniax Members, Plex Pass Posts: 92 Plex Pass

    @poiromaniax said:
    hey @wahlman.j

    I am getting this error when running ProgressLabel script:

    error "Finder got an error: cat: /Users/arielgeffen/Library/Application Support/statusOP: No such file or directory" number 1

    Its working perfectly now! Thanks so much dude!

  • poiromaniaxpoiromaniax Members, Plex Pass Posts: 92 Plex Pass

    @Pavey said:
    I run script 1 and get this:

    error "xcrun: error: invalid active developer path (/Library/Developer/CommandLineTools), missing xcrun at: /Library/Developer/CommandLineTools/usr/bin/xcrun" number 1

    Do you have CLT installed? If not, run this from terminal:

    xcode-select --install

    Then try run the scripts again after CLT is installed

  • PaveyPavey Members, Plex Pass Posts: 16 Plex Pass

    I didn't, thank you mate.

    All good now, Plex installed on the trailers section of my ATV. Thanks for all the help @wahlman.j

  • wahlman.jwahlman.j Members, Plex Pass Posts: 3,266 Plex Pass
    edited May 2016

    @Pavey said:
    I run script 1 and get this:

    error "xcrun: error: invalid active developer path (/Library/Developer/CommandLineTools), missing xcrun at: /Library/Developer/CommandLineTools/usr/bin/xcrun" number 1

    Strange the app (Part1 Script) is supposed to detect the OS X version and install CLT automagically. Either way I'm glad its working for the time being for everyone so far.

  • rapt3rrapt3r Members Posts: 4 ✭✭

    I got a Problem with openplex.
    If i'm using the original ibaa theme, everything works fine.
    But when i install a custom theme i'm getting into plexconnect over trailers app but plexconnect don't load my lib.. There is only a "Connecting to trailers rotating sign forever. In the log everything seems fine:

    14:06:27 PlexAPI: PlexGDM - looking up Plex Media Server
    14:06:27 PlexAPI: ***
    14:06:28 PlexAPI: GDM: Servers discovered: 1
    14:06:28 PlexAPI: Servers (local, plex.tv, MyPlex): 2

    i uploaded a new cert and have pillow installed. What can I do?

  • wahlman.jwahlman.j Members, Plex Pass Posts: 3,266 Plex Pass
    edited May 2016

    Roll back to a previous commit by hitting the minus button if you want to use it now otherwise post a log with it set to loglevel high as per the read before posting sticky. Which custom theme you using?

  • CyberGhost84CyberGhost84 Members, Plex Pass Posts: 487 Plex Pass
    edited May 2016

    OpenPlex GUI update pushed :)

    Feedback is appreciated :)

    cheers :)

  • poiromaniaxpoiromaniax Members, Plex Pass Posts: 92 Plex Pass

    @CyberGhost84 said:

    OpenPlex GUI update pushed :)

    Feedback is appreciated :)

    cheers :)

    I haven't played with it yet - looks nice.

    Which one of the buttons on the left is for the log?

  • CyberGhost84CyberGhost84 Members, Plex Pass Posts: 487 Plex Pass

    @poiromaniax said:

    @CyberGhost84 said:

    OpenPlex GUI update pushed :)

    Feedback is appreciated :)

    cheers :)

    I haven't played with it yet - looks nice.

    Which one of the buttons on the left is for the log?

    The button with the "equalizer" symbol.

Sign In or Register to comment.