Our forum migration to Discourse is underway and scheduled to last through June 21. During the migration, the forums will be read-only, except for a single temporary forum (contents of which will not be getting transferred). Read our announcement post for more information about the forum migration.
Hey folks, there is a new Podcast category for forums https://forums.plex.tv/categories/podcasts
If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Fast forward and rewind will result in infinite loading swirl until restarting episode

WayplexhomeWayplexhome Members, Plex Pass Posts: 4 Plex Pass

The rewind (by 10s) and fast forward (by 30s) functions will cause whatever content I'm watching to get the orange loading swirly in the middle of the screen, but instead of resuming, it will just load forever.

I can click on the timeline to another part of the episode, and then click back, and that will usually cause play to resume. Sometimes I have to exit out of the episode and resume it again.

I know it's not my Plex Media Server being slow or lagging, either hard drives or internet speed. The server is on a fiber connection at home and I'm on a 400 mbps internet connection accessing it. I have 7 4tb WD RED NAS drives in RAID 5. I have absolutely no problems Direct Playing 40gb Remuxes or seeking through them generally, it seems to be the use of the fast forward and rewind functions that cause the "infinite loading" error.

It's not a huge deal but it is mildly frustrating and seems to be happening more than usual. I hadn't encountered this odd stalling of content before. It's very noticeable when trying to play a small filesize episode of TV, which will load instantly and seek instantly, but when I use the fast forward and rewind buttons it will just stop working.

Anyone aware of this or have it happening recently? I doubt there's much I can do about but figured I'd ask anyway.

«1

Answers

  • bengeorgebengeorge Members, Plex Employee, Plex Pass Posts: 33 Plex Employee

    Do you still get this behaviour consistently ? Or is it with specific media ?

    The +30 -10 functions should behave similar to the manual seeking (click on timeline). Do you get the same issue when clicking anywhere on the timeline ?

  • Mikegroves2017Mikegroves2017 Members, Plex Pass Posts: 1 Plex Pass

    I am getting this same problem with Nvidia Shield, tried recording my Homerun airings to both internal and external stoarge (500gb / 4tb).. anyone know a fix - it is driving my crazy ! Thanks !

    (Have also tried transcoding whilst recording - no difference !)

  • Zillion_Zillion_ Members, Plex Pass Posts: 82 Plex Pass
    edited December 2017

    Getting this multiple times each day when doing too many skip back (or back then forward...) jumps in successionon Chrome Web Player (Windows). Sometimes skipping forward or back once more helps, otherwise I have to close the Web player with "X" and start the show again.
    Currently on PMS 1.10.1.4561 but I've had this issue for ages.

  • neo5468neo5468 Members Posts: 28 ✭✭

    Getting this on WEB and on Chromecast. Only works fine on Windows PMP if I direct play. I don't think they can fix this because transcoder probably freaks out when you seek through timeline and it doesn't catch up fast enough or something, so it goes into a loop.

  • CaldwelloneCaldwellone Members, Plex Pass Posts: 12 Plex Pass

    "The rewind (by 10s) and fast forward (by 30s) functions will cause whatever content I'm watching to get the orange loading swirly in the middle of the screen, but instead of resuming, it will just load forever." Exact same issue as OP. Fast forward or rewind causes infinite buffering.

  • kegobeer-plexkegobeer-plex Members, Plex Pass, Plex Ninja Posts: 5,866 Plex Ninja

    Does this happen when you use the bundled web app (localhost:32400/web) and also when you use the plex.tv web app (plex.tv -> click the launch button)?

    Where are my log files?

    How do I properly name my media files?

    Plex Dance

    NVIDIA SHIELD SMB/NAS Sharing How-To - / - NVIDIA SHIELD Support Documents

    Plex Server: Running on ThinkServer TS140 w/Server 2012 R2 Essentials
    Primary Plex Player: Shield TV, always the latest beta build, always the latest firmware revision

  • CaldwelloneCaldwellone Members, Plex Pass Posts: 12 Plex Pass
    edited December 2017

    @kegobeer-plex said:
    Does this happen when you use the bundled web app (localhost:32400/web) and also when you use the plex.tv web app (plex.tv -> click the launch button)?

    Yes. Bundled web app. It does not happen for me when I use my roku, plex.tv or apple TV on the same show/movie.

  • kegobeer-plexkegobeer-plex Members, Plex Pass, Plex Ninja Posts: 5,866 Plex Ninja
    edited December 2017

    @Caldwellone said:

    @kegobeer-plex said:
    Does this happen when you use the bundled web app (localhost:32400/web) and also when you use the plex.tv web app (plex.tv -> click the launch button)?

    Yes. Bundled web app. It does not happen for me when I use my roku, plex.tv or apple TV on the same show/movie.

    I'm sorry, but does it happen with both web clients (launched from the plex.tv website AND using the bundled version)? I just want to make sure.

    The website launched version is always an update or two ahead of the bundled version. Keep your eye on the release board and when the next server update is released you can test the included web version and see if it works.

    Where are my log files?

    How do I properly name my media files?

    Plex Dance

    NVIDIA SHIELD SMB/NAS Sharing How-To - / - NVIDIA SHIELD Support Documents

    Plex Server: Running on ThinkServer TS140 w/Server 2012 R2 Essentials
    Primary Plex Player: Shield TV, always the latest beta build, always the latest firmware revision

  • CaldwelloneCaldwellone Members, Plex Pass Posts: 12 Plex Pass
    edited December 2017

    No worries.. The issue for me only happens with the bundled web client. It does not happen when launched from the plex.tv site button. Hope this helps.

  • CaldwelloneCaldwellone Members, Plex Pass Posts: 12 Plex Pass

    Also another anomaly that occurs when this is going on is there are 3-5 versions of the movie in the "now playing" section and the only way to get rid of them is to restart the server.

  • Zillion_Zillion_ Members, Plex Pass Posts: 82 Plex Pass

    Hi,

    PMS 1.11.0.4666 with Chrome Web Player 3.32.2 seem to have resolved several issues for me:

    • no problems with subtitles at all, even after pausing or skipping back near the end of a show;
    • no "skaka1001" error when pausing for a while near the end of a show.
    • PMS does not spin into an endless buffering loop anymore after doing several skips back and forward in a row.

    Thanks Devs & Happy New Year.

  • Lee.KronLee.Kron Members, Plex Pass Posts: 2 Plex Pass
    edited January 17

    I'm having this issue on what seems like 3 files that I recently put on my server. (LOTR movies, approx. 16-17gb each)
    If I manually skip forward too far, it locks up and won't recover and says that it lost connection to the server. If I select a chapter too far ahead, it will do the same thing. I have seen where there are multiples of the same movie playing when this happens. Can't restart the movie from any point after that unless I either A.)start from the beginning or B.)exit the app and go back in, where again, you have to start from the beginning. It's quite annoying.

    I don't do this very often but we had a case where we needed to jump ahead so we didn't have to re-watch everything (they are the extended 3.5+ hour versions). These files will play from start to finish just fine. I don't think that it is a file problem(MKV files)

    I'm using a QNAP server with plenty of power. I've transcoded as many as 3 files at once. (that's a back breaker but it does it.)
    Also the Plex client is on an 2017 Nvidia Shield. Most if not all my files are Direct Played or at least Direct Streamed and every so often the audio has to transcode which isn't a big deal. I tested a handful of other movies ranging in duration and they never had an issue skipping around wherever I wanted almost instantly. If I play them directly on the server using the player on the server, I can skip around just fine as well, which to me was to be expected pretty much.

    Have you guys heard anything new on this issue? If anyone wants to know anything else or want help figuring it out, I'd be glad to help. I looked at a few logs but not sure what I'm looking for and the logs are tedious. Not sure if there is a better way to look at/parse them out to find the issue.

    This, I think, is my first post in the Plex forums so be gentle. I'm here to help. :)
    I should also mention for fun that I AM a Plex Pass subscriber.

    QNAP TVS-463 Server
    Nvidia Shield (2017) w/ Plex client connected via wifi
    Plex version 1.11.0.4666
    Asus RT-AC3200 Tri-band router w/ 100mbps internet connection and gigabit ethernet connections (to the server)

  • sawyermadesawyermade Validating, Plex Pass Posts: 13 Plex Pass
    edited February 4

    yeah, the new web player is a piece of sh#t. I get this EVERY TIME I WATCH ANYTHING, literally every time and unlike the OP i find this to be a major problem. Its so bad i am looking into switching to kodi or something else. The web player is a complete train wreck since they "updated" it a few months ago and it doesnt even seem like they are trying to fix it. Its a pretty simple fix really, just revert back to the far superior and fully working web player we had before. I cant watch anything with this f@cking thing, i scan back a little bit, indefinite buffering. Close and reload the video, loads instantly. I cant stress enough how big of a problem this is and all my friends have noticed it too and have been complaining like crazy. I already know 3 people who have switched to kodi bc of this god damned web player. This problem has been around a lot longer that when OP posted, I cant believe there arent more people complaining about his, it basically makes plex unusable in my opinion and i will be switching very soon bc it looks like these fuckwits have no intention of fixing this problem. Also, it does this at the end of a movie/tv show as well, instead of going on to the next episode or movie. Also, you have to reload the damn movie to get subs to work or change the audio, its just a f@cking mess. f@ck you plex, get your sh#t together.

  • Dom CDom C Plex Employee Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Posts: 1,232 Plex Employee

    its just a f@cking mess. f@ck you plex, get your sh#t together.

    Or, we could try and help you? :relaxed:

    Its a pretty simple fix really, just revert back to the far superior and fully working web player we had before

    Obviously the player works for the majority of users. We're not sadistic devs who want our users to be annoyed! The new players and interface have tonnes of new features, so we would not 'simply' revert the version.

    Please provide samples and logs and we can help you. As mentioned in previous threads, I suspect transcoding is causing you issues - for reasons I don't yet know.

  • dipixdipix Members, Plex Pass Posts: 1 Plex Pass

    I have this exact problem with the Plex app 3.1.0 (3.8.0) for Samsung smart TVs streaming movies locally. TV and Plex server are connected to the router by wires.

    After forwarding/rewinding, I always have to stop and resume the movie. On top of that, subtitle timing will mess up after forwarding/rewinding. Stopping the movie, quitting Plex then restarting it, and resuming the movie doesn't help. Starting the movie from the beginning and fast forward to where I was causes the same problem.

    Changing streaming quality from original to 720 and back to original helps a little bit. The subtitle is still ahead by a second though.

  • Dom CDom C Plex Employee Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Posts: 1,232 Plex Employee

    What is the media and codec types? Could you please send me a sample - https://support.plex.tv/articles/201035968-generating-sample-files-from-media/

    Thanks!

  • sawyermadesawyermade Validating, Plex Pass Posts: 13 Plex Pass
    edited February 5

    which logs should i provide and how do you post the video sample? Says "file not allowed" when i try to attach it or send it to you. stuff not working right on plex, what else is new. You guys really need to take the saying, "If it aint broke, dont fix it" as your corporate motto.

  • Dom CDom C Plex Employee Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Posts: 1,232 Plex Employee

    Best put the large files on something like Dropbox or Google Drive and post a link here.

    You can download the logs from the settings screen - https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/ shows you where.

  • sawyermadesawyermade Validating, Plex Pass Posts: 13 Plex Pass

    video link here. and i attached the logs and thanks for your time.

  • Dom CDom C Plex Employee Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Posts: 1,232 Plex Employee

    Great. We'll take a look. Thanks!

«1
Sign In or Register to comment.