Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Problems with Lynda.com

Hi guys,

when i try to start the Lynda.com-app nothing happens. It just says "loading" för a couple of seconds and then nothing.
I have the latest build of Plex, and tried to uninstall then reinstall the Lynca.com-app. Nothing helps.
Anyone else have this problem? Would be really nice to get this working!
«1

Comments

  • pierre1313pierre1313 Posts: 580Members
    Sorry this is not working for you, I wrote this plugin and will take a look in a couple days after the new year festivities ...
  • pierre1313pierre1313 Posts: 580Members
    This is weird, I have it working here just fine. where are you located ? can you access the videos through the website ?
  • BGSBGS Posts: 22Members, Plex Pass Plex Pass
    I'm also having a problem with the plugin, and thought I'd use this thread (seems he never replied) instead of starting a new one.

    First off, brilliant work with this. I really like what you've done and thank you!

    So, the issue I'm having is that I have a paid subscription and I put the correct login information in the Preferences section (with 'Remember me' on) and it flashes a message: "Success, you are now logged in. Please enjoy the videos"
    However, the paid sessions still have $$$ (not sure if that's supposed to go away when you log in) and if I try to play them I get this message: "This video requires a subscription. Please log in. If you do not have a username and password, please register at http://xxx.lynda.com"

    I'm running the latest version of the plugin that's available via Plex Online. I've updated to the latest Plex (I'm running on OSX). I've unistalled and re-installed the plug-in.

    Any suggestions or fixes for this?


    Thank you.
  • pierre1313pierre1313 Posts: 580Members
    hummm ... I have not used it in a long time nor looked the code. it could be that the site has changed. I will have a look tonight.
  • BGSBGS Posts: 22Members, Plex Pass Plex Pass
    Pierre wrote:

    hummm ... I have not used it in a long time nor looked the code. it could be that the site has changed. I will have a look tonight.


    Thank you very much!
  • pierre1313pierre1313 Posts: 580Members
    I am not sure what is going on. I saw the login procedure is a bit optimistic and tells you the login was successful even when it was not !!

    Could you please try this version (simply 2x click on the .plexapp file to install)

    [attachment=7664:lynda0.8.plexapp]

    Also could you double check your credentials by logging in into the website through a browser?

    Not having a login myself makes it hard to debug this kind of issues
  • grgzgrgz Posts: 25Members, Plex Pass Plex Pass
    edited August 2011
    Pierre wrote:

    I am not sure what is going on. I saw the login procedure is a bit optimistic and tells you the login was successful even when it was not !!

    Could you please try this version (simply 2x click on the .plexapp file to install)

    [attachment=7664:lynda0.8.plexapp]

    Also could you double check your credentials by logging in into the website through a browser?

    Not having a login myself makes it hard to debug this kind of issues


    Just tried this myself - no luck. :-(

    Edit: I tried re-entering my password in Preferences. Now it gives me an error ("you need to provide a valid username and password") when I click OK on the preferences dialog. I double-checked the XML file, and it looks like it's storing the correct username and password there. I can log into the lynda.com website fine...
  • grgzgrgz Posts: 25Members, Plex Pass Plex Pass
    I think I figured out the login problem. I don't know much about plugin development but I figured I'd take a peek at the code in __init__.py. It looks like the Login() function was sending the login POST to http://www.lynda.com/user/login/modal, but that's actually just the address of the blank login form. The form POSTs to https://www.lynda.com/login/login.aspx, so I changed __init__.py to use that address:

    response = HTTP.Request('https://www.lynda.com/login/login.aspx',values=valuesLogIn,cacheTime=0).content
    


    The other thing is Lynda seems to send us to an error page if we send stayPut=True in the POST. I'm not sure what stayPut does, but the plugin seems to work correctly when I set it to False:

    valuesLogIn = {"username":username,"password":password,"stayPut":"False"}
    


    I don't know how to package the plugin into an installer .app, but I've attached my modified .bundle file. (Extract the .bundle file and put it in ~/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins/)
  • pierre1313pierre1313 Posts: 580Members
    Thank you very much for that. Websites change all the tme and /modal was working at one point.

    I will modify the official plugin and release it.

    Thanks again
  • BGSBGS Posts: 22Members, Plex Pass Plex Pass
    Hi Pierre & GRGZ,

    Thanks again for looking into this. I'm only now seeing your replies, though I thought I'd get an email alert when this thread received posts.

    At any rate, the fix doesn't seem to be working for me. I'm using the newly supplied bundle file as instructed, but now regardless of the fact that I'm entering my correct login details, I get this message:

    "You need to provide a valid username and password. Please register..."

    I tried logging into Lynda dot com to make sure I wasn't having a senior moment, but it was successful. My login info is correctly being entered. (I must have tried over 20 times).

    GRGZ, were you successful in logging in? It's implied but never stated.

    Please let me know if there is a different way I need to install the file you zipped. I simply dropped it into the folder you specified after extraction. When it didn't work, I thought to stop the Plex application and service, and retry. When that failed I deleted the pre-existing Lynda.bundle file so that only the Lynda.com.bundle remained. No dice. Then I renamed the Lynda.com bundle to Lynda.com and restarted. No luck. Finally, I uninstalled the plug-in, re-installed and tried all of this over again. Bust.

    Any ideas?
  • BGSBGS Posts: 22Members, Plex Pass Plex Pass
    edited August 2011
    BGS wrote:

    Hi Pierre & GRGZ,

    Thanks again for looking into this. I'm only now seeing your replies, though I thought I'd get an email alert when this thread received posts.

    At any rate, the fix doesn't seem to be working for me. I'm using the newly supplied bundle file as instructed, but now regardless of the fact that I'm entering my correct login details, I get this message:

    "You need to provide a valid username and password. Please register..."

    I tried logging into Lynda dot com to make sure I wasn't having a senior moment, but it was successful. My login info is correctly being entered. (I must have tried over 20 times).

    GRGZ, were you successful in logging in? It's implied but never stated.

    Please let me know if there is a different way I need to install the file you zipped. I simply dropped it into the folder you specified after extraction. When it didn't work, I thought to stop the Plex application and service, and retry. When that failed I deleted the pre-existing "Lynda.bundle" file so that only the "Lynda.com.bundle" remained. No dice. Then I renamed the "Lynda.com.bundle" file to "Lynda.bundle" and restarted. No luck. Finally, I uninstalled the plug-in, re-installed and tried all of this over again. Bust.

    Any ideas?


    I fixed my earlier typos regarding the names of the files. Thanks.
  • grgzgrgz Posts: 25Members, Plex Pass Plex Pass
    Whoops, sorry, it looks like I screwed up the filename when I zipped it up. As you noticed it should be just Lynda.bundle. (At least it is now...)

    To answer your question, yes I was able to log in after making the fix. Also, it looks like Pierre has posted the official fix (which is working for me), so you _should_ get it automatically now. Or you can select Plex Online / More... / Check for Updates. I think the .bundle file should be dated August 16 or later.

    One thing you can try (not sure if it helps but I did it at some point during troubleshooting) is to shut down Plex and delete:
    ~/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-in Support/Caches/com.plexapp.plugins.lynda
    ~/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-in Support/Data/com.plexapp.plugins.lynda

    and possibly

    ~/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-in Support/Preferences/com.plexapp.plugins.lynda.xml

    (You'll have to re-enter your credentials in the Preferences dialog if you delete the .xml file.)

    Hope that helps.
  • BGSBGS Posts: 22Members, Plex Pass Plex Pass
    grgz wrote:

    Whoops, sorry, it looks like I screwed up the filename when I zipped it up. As you noticed it should be just Lynda.bundle. (At least it is now...)

    To answer your question, yes I was able to log in after making the fix. Also, it looks like Pierre has posted the official fix (which is working for me), so you _should_ get it automatically now. Or you can select Plex Online / More... / Check for Updates. I think the .bundle file should be dated August 16 or later.

    One thing you can try (not sure if it helps but I did it at some point during troubleshooting) is to shut down Plex and delete:
    ~/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-in Support/Caches/com.plexapp.plugins.lynda
    ~/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-in Support/Data/com.plexapp.plugins.lynda

    and possibly

    ~/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-in Support/Preferences/com.plexapp.plugins.lynda.xml

    (You'll have to re-enter your credentials in the Preferences dialog if you delete the .xml file.)

    Hope that helps.


    Just wanted to thank you for all of your help.

    Alas, I couldn't get it working. I tried all of your suggestions, but it simply rejects my credentials as invalid. When I go to a web browser and attempt to login in with the same credentials it logs me in just fine. I'm thoroughly stumped.

    I tried installing and reinstalling one more time, just in case, but with the same result. Not sure what's different on my system, but it looks like a no go for me.
  • pierre1313pierre1313 Posts: 580Members
    @BGS, if you feel comfortable with it you can use the private message feature to send me your credentials and I can try debugging it on my side.(feel free to change you password to a generic thing first) actually, that's an idea, does your password or username contain any special characters ?
  • BGSBGS Posts: 22Members, Plex Pass Plex Pass
    edited September 2011
    Pierre wrote:

    @BGS, if you feel comfortable with it you can use the private message feature to send me your credentials and I can try debugging it on my side.(feel free to change you password to a generic thing first) actually, that's an idea, does your password or username contain any special characters ?


    Hey Pierre,

    I tried to send you a PM with my credentials, but I got a message saying "This member cannot receive new messages". How can I get this to you?
  • pierre1313pierre1313 Posts: 580Members
    Had reached my max number of messages, I cleaned up my inbox, please try again now.
  • BGSBGS Posts: 22Members, Plex Pass Plex Pass
    Pierre wrote:

    Had reached my max number of messages, I cleaned up my inbox, please try again now.


    Sent.
  • SteelhackSteelhack Posts: 2Members
    BGS wrote:

    Hey Pierre,

    I tried to send you a PM with my credentials, but I got a message saying "This member cannot receive new messages". How can I get this to you?



    I just came across this thread. I installed Lynda.com tonight and am also a member. I enter my user name and password and get the message that I'm logged in but when I try to go to any of the training files it never goes off of the list.
  • BGSBGS Posts: 22Members, Plex Pass Plex Pass
    Steelhack wrote:

    I just came across this thread. I installed Lynda.com tonight and am also a member. I enter my user name and password and get the message that I'm logged in but when I try to go to any of the training files it never goes off of the list.

    Hi Steelhack,

    I haven't heard from Pierre since I sent that message. I'm still in the same boat. He's really busy at the moment. We'll just have to be patient until he can find some time to look into it.
  • pierre1313pierre1313 Posts: 580Members
    I keep meaning to do it. sorry guys, it's just hectic ... thanks for your patience
«1
Sign In or Register to comment.