Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

DLNA & Sony Bdp-S580

fkickfkick Posts: 131Members ✭✭
Hi all,

Looks like videos work on the Sony Blu Ray player bdp-s580 right out the gate, but for some reason no audio or image content (let alone meta data) seem to work.

I'm assunming it's using the PS3 profile (as the OS on the blu ray and ps3 are pretty similar), but what would I need to know to modify the profile specifically for the s580?

Also, I'm not seeing myplex options in the preferences, is this something I need to setup on the server mac itself (for content from an internet plex server, not a bookmarked webclip).

Thanks!
«1

Comments

  • MichielMichiel Plex Ninja Posts: 849Members, Plex Pass, Plex Ninja Plex Ninja
    This device just like the BRavia need to have it's own device profile, as Elan said in the blog.
    Preferences show up per DLNA device when you go with your DLNA device to the Plex server.
  • fkickfkick Posts: 131Members ✭✭
    tcviper wrote:

    This device just like the BRavia need to have it's own device profile, as Elan said in the blog.
    Preferences show up per DLNA device when you go with your DLNA device to the Plex server.


    Thanks, that's pretty much what I figured. According to the blog, the profiles need to go in ~/Library/Application Support/Plex Media Server

    but I cannot get the DLNA profiles to load:

    Mar 29, 2012 09:31:05 [0xac79f2c0] DEBUG - Loading com.plexapp.dlna is complete (success=1)
    Mar 29, 2012 09:31:06 [0xac79f2c0] DEBUG - [PERF] Slowest TransactionScope in 0.038000 ms.
    Mar 29, 2012 09:31:06 [0xac79f2c0] DEBUG - Reading system DLNA profiles
    Mar 29, 2012 09:31:06 [0xac79f2c0] DEBUG - Unable to find client DLNA profiles


    Am I missing something?
  • MichielMichiel Plex Ninja Posts: 849Members, Plex Pass, Plex Ninja Plex Ninja
    I also have no idea about that, that's why im posting it in here hoping Elan will pick em up,
    I got the Bravia profile from Serviio DLNA server and looking through PS3Mediaserver now it also has profiles for the BDP series ;)
  • MichielMichiel Plex Ninja Posts: 849Members, Plex Pass, Plex Ninja Plex Ninja
    Here are some other examples: http://forum.serviio.org/viewforum.php?f=7
  • fkickfkick Posts: 131Members ✭✭
    tcviper wrote:

    Here are some other examples: http://forum.serviio.org/viewforum.php?f=7

    Cool, I've got a Directv profile from serviio that I'd love to try out as well, just trying to figure out where to drop the bugger :)
  • fkickfkick Posts: 131Members ✭✭
    edited May 2012
    UPDATE 5.17: Please see the code in the later post for the full up to date profile.


    Here's the code for the BDP-s580. It's virtually the same as the PS3 one, but it needed a specific profile calling the Sony Bluray name. Should also work on the current version of the sony blu ray players

    <Client name="Sony Bluray">
       <!--based on PS3 Media Server SonyBluRay.conf -->
       <Identification>
          <Header name="X-AV-Client-Info"  substring="Blu-ray Disc Player" />
       </Identification>
       <TranscodeTargets>
          <VideoProfile container="mpegts" codec="h264" audioCodec="mp3" />
          <PhotoProfile codec="jpeg" />
       </TranscodeTargets>
       <Settings>
          <Setting name="LocalQualityCap" value="11" />
       </Settings>  
       <DirectPlayProfiles>
          <!-- Some AVI formats are supposed to be supported for non US devices, but they don't work in US version -->
          <VideoProfile container="mpegts" codec="mpeg2video,h264" audioCodec="aac,mp2,mp3" />
          <VideoProfile container="avi" codec="mpeg4,h264" audioCodec="aac, mp2,mp3,wav,pcm_u8" />
          <VideoProfile container="mp4" codec="h264,mpeg4" audioCodec="aac,ac3" />
          <PhotoProfile codec="jpeg" />
        </DirectPlayProfiles>
     <CodecProfiles>
          <!-- TODO(schuyler) These limitations don't seem to be documented, might need to find through experimentation -->
          <VideoCodec name="h264">
            <Setting name="MaxResolution" value="1920x1080" />
            <Setting name="MaxFps" value="30" />
            <Setting name="MaxBitRate" value="15360" />
            <Setting name="MaxH264Profile" value="5.1" />
          </VideoCodec>
          </CodecProfiles>
     </Client>
    
  • rhermosorhermoso Posts: 13Members ✭✭
    edited April 2012
    Hi, trying this for my S570 and keep getting the below in the log. What am I doing wrong (I tried multiple ways, alone in the xml file, appending to the default profile, etc., all to now avail)?

    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] DEBUG - Starting Plex DLNA Server...
    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] DEBUG - Unique device name = 1390bae3-0ea4-ee2a-18f5-269883ad5597
    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] DEBUG - DLNA server port: 32469
    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] DEBUG - PMS: http://10.0.1.2:32400/
    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] DEBUG - MyPlex: https://my.plexapp.com/
    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] DEBUG - [PERF] Slowest TransactionScope in 0.024000 ms.
    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] DEBUG - Reading system DLNA profiles
    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] DEBUG - Reading client DLNA profiles
    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] ERROR - Error parsing content from file '/Users/raf/Library/Application Support/Plex Media Server/dlnaclientprofiles.xml'
    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] ERROR - read - failed to parse /Users/raf/Library/Application Support/Plex Media Server/dlnaclientprofiles.xml
    Apr 15, 2012 15:21:40 [0xac91d2c0] ERROR - Unable to read client profile file: /Users/raf/Library/Application Support/Plex Media Server/dlnaclientprofiles.xml
  • mfeingolmfeingol Director of Engineering Posts: 5,027Members, Plex Employee, Plex Pass Plex Employee
    rhermoso:

    That error means that the XML failed to validate.

    Perhaps try this:

    <Client name="Sony Bluray">
    


    ... instead of this:

    <Client name=<Sony Bluray">
    
  • mfeingolmfeingol Director of Engineering Posts: 5,027Members, Plex Employee, Plex Pass Plex Employee
    Btw, fkick, if that profile is working well for you, can you add it to the working profiles thread?

    Thanks!
  • fkickfkick Posts: 131Members ✭✭
    Hi All,

    Sorry I've been away these last few weeks. There were some small issues with the code, that I finally had a chance to update (updated above) and now all files seem to be working perfectly. I'll add it to the working profiles.

    Thanks!
  • mfeingolmfeingol Director of Engineering Posts: 5,027Members, Plex Employee, Plex Pass Plex Employee
    Awesome. Thanks, fkick.
  • zonnyzonny Posts: 7Members
    edited April 2012
    fkick wrote:
    There were some small issues with the code, that I finally had a chance to update (updated above) and now all files seem to be working perfectly. I'll add it to the working profiles.


    Hi, fkick. I tried your profile posted in the working profiles thread on my Sony S590. I'm mainly interested in watching plugin streaming channels, like Hulu, network TV and Comedy Central, but none of them worked on my S590. Are you using any of those channel plugins and are they working on your S580? Or are you mainly streaming your local media collection?

    I'm also going to give Serviio a try and see if any of those channels come on that.
  • fkickfkick Posts: 131Members ✭✭
    zonny wrote:

    Hi, fkick. I tried your profile posted in the working profiles thread on my Sony S590. I'm mainly interested in watching plugin streaming channels, like Hulu, network TV and Comedy Central, but none of them worked on my S590. Are you using any of those channel plugins and are they working on your S580? Or are you mainly streaming your local media collection?

    I'm also going to give Serviio a try and see if any of those channels come on that.


    Hi Zonny,

    I've just been working with local media and myplex media... the only steaming content I usually use is from Amazon (for which there is no plex plugin currently) so I wasn't able to test that media. Make sure that you have compatibility checking disabled on your server preferences, and if you're on a Mac that you have Sound Flower installed.
  • zonnyzonny Posts: 7Members
    fkick wrote:
    I've just been working with local media and myplex media... the only steaming content I usually use is from Amazon (for which there is no plex plugin currently) so I wasn't able to test that media. Make sure that you have compatibility checking disabled on your server preferences, and if you're on a Mac that you have Sound Flower installed.


    Ok thanks, I'll try that.
  • rhermosorhermoso Posts: 13Members ✭✭
    I tried this with no luck. Fkick's working profile doesn't show either. Does the 570 just not work with Plex?


    mfeingol wrote:

    rhermoso:

    That error means that the XML failed to validate.

    Perhaps try this:

    <Client name="Sony Bluray">
    


    ... instead of this:

    <Client name=<Sony Bluray">
    

  • Do you know if this works with the BDP-BX38 and BDP-BX58 also?

    Thank You
  • fkickfkick Posts: 131Members ✭✭
    edited May 2012
    Here is the completed, 100% working profile for the BDP-S580

    <Client name="Sony Bluray">
        <!--based on PS3 Media Server SonyBluRay.conf and Serviio Profile -->
        <Identification>
          <Header name="X-AV-Client-Info" substring="Blu-ray Disc Player" />
        </Identification>
        <TranscodeTargets>
          <VideoProfile container="mpegts" codec="mpeg2video" audioCodec="ac3" />
          <PhotoProfile codec="jpeg" />
       </TranscodeTargets>
        <DirectPlayProfiles>
          <VideoProfile container="mpegts" codec="mpeg1video,mpeg2video,h264" audioCodec="ac3,acc,mp3,pcm_u8,lpcm" />
          <VideoProfile container="mpeg" codec="mpeg1video,mpeg2video" audioCodec="ac3,mp3,pcm_u8,mpa,lpcm" />
          <VideoProfile container="mp4,m4v,h264" codec="h264,mpeg4" audioCodec="ac3,aac,pcm_u8,mp3,lpcm" />
          <VideoProfile container="avi" codec="mpeg4,h264" audioCodec="ac3,aac,mp3,pcm_u8,lpcm" />
          <VideoProfile container="mkv" codec="h264,mpeg4" audioCodec="ac3,aac,mp3,pcm_u8,lpcm" />
          <PhotoProfile codec="jpeg" />
        </DirectPlayProfiles>
        <CodecProfiles>
          <!-- TODO(schuyler) These limitations don't seem to be documented, might need to find through experimentation -->
        <VideoCodec name="h264">
            <Setting name="MaxResolution" value="1920x1080" />
            <Setting name="MaxFps" value="30" />
            <Setting name="MaxBitRate" value="15360" />
            <Setting name="MaxH264Profile" value="5.1" />
        </VideoCodec>
        <VideoAudioCodec name="ac3">
            <Setting name="MaxAudioChannels" value="6" />
            <Setting name="MaxBitRate" value="320" />
        </VideoAudioCodec>
        <VideoAudioCodec name="mp3">
        </VideoAudioCodec>
        </CodecProfiles>    <ContainerProfiles>
          <!--US Players require avi be set to the video/mpeg mime type. If you have a European or Canadian player, you can delete the line below (may help speed up avi load times on non-US players -->
          <Container name="avi" mimeType="video/mpeg" />
          <!--For European and Canadian players, you can set the mkv mime type to video/divx to allow subtitle and multitrack audio  -->
          <Container name="mkv" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="mpegts" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="mpeg" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="mp4" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="m4v" mimeType="video/mpeg" />
    
          <!--WMA should be supported, but only appears to be when disguised as mpeg -->
          <Container name="wma" mimeType="audio/mpeg" />
          <Container name="WMA_BASE" mimeType="audio/mpeg" />
          <Container name="WMA_FULL" mimeType="audio/mpeg" />
    
          <Container name="mp3" mimeType="audio/mpeg" />
          <Container name="lpcm" mimeType="audio/L16" />
        
          <Container name="AVC_MP4_MP_SD_AAC_MULT5" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="AVC_MP4_MP_SD_MPEG1_L3" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="AVC_MP4_MP_SD_AC3" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="AVC_MP4_MP_HD_720p_AAC" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="AVC_MP4_MP_HD_1080i_AAC" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="AVC_MP4_HP_HD_AAC" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="AVC_MP4_LPCM" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="MPEG4_P2_MP4_ASP_AAC" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="MPEG4_P2_MP4_SP_L6_AAC" mimeType="video/mpeg" />
          <Container name="MPEG4_P2_MP4_NDSD" mimeType="video/mpeg" />
    
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_AAC_MULT5" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_AAC_MULT5_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_AAC_MULT5_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_MPEG1_L3" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_MPEG1_L3_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_MPEG1_L3_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_AAC_MULT5" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_AAC_MULT5_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_AAC_MULT5_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_MPEG1_L3" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_MPEG1_L3_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_MPEG1_L3_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_AC3" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_AC3_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_SD_AC3_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_HD_AAC_MULT5" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_HD_AAC_MULT5_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_HD_AAC_MULT5_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_HD_MPEG1_L3" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_HD_MPEG1_L3_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_HD_MPEG1_L3_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_HD_AC3" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_HD_AC3_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_MP_HD_AC3_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_HD_DTS_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_HD_DTS_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_HD_50_LPCM_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_HP_SD_MPEG1_L2_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_HP_SD_MPEG1_L2_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_HP_HD_MPEG1_L2_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="AVC_TS_HP_HD_MPEG1_L2_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="MPEG4_P2_TS_ASP_AAC" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="MPEG4_P2_TS_ASP_AAC_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="MPEG4_P2_TS_ASP_AAC_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="MPEG4_P2_TS_ASP_AC3" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="MPEG4_P2_TS_ASP_AC3_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="MPEG4_P2_TS_ASP_AC3_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="MPEG4_P2_TS_ASP_MPEG1_L3" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="MPEG4_P2_TS_ASP_MPEG1_L3_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="MPEG4_P2_TS_ASP_MPEG1_L3_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="VC1_TS_AP_L1_AC3_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="VC1_TS_AP_L2_AC3_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="VC1_TS_HD_DTS_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
          <Container name="VC1_TS_HD_DTS_ISO" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
        </ContainerProfiles>
     </Client>
    
    
  • ergohackergohack Posts: 2Members
    This line throws an error. I needed to remove the second less-than symbol after DTS_T
    fkick wrote:

         <Container name="VC1_TS_HD_DTS_T<" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
    


    ...changed to
         <Container name="VC1_TS_HD_DTS_T" mimeType="video/vnd.dlna.mpeg-tts" />
    
  • fkickfkick Posts: 131Members ✭✭
    edited May 2012
    Whoops, don't know why I didn't catch that. Thanks! I'll correct the code above
  • droogdroog Posts: 59Members
    Tried this on my Sony BDP-S780, don't see why it wouldn't work, but here is my log with the errors. Ideas?

    Jul 16, 2012 16:22:29 [0xacd682c0] DEBUG - Starting Plex DLNA Server 0.9.6.5...
    Jul 16, 2012 16:22:29 [0xacd682c0] DEBUG - Unique device name = 5db6f1b8-8096-9cf2-d4db-cdfd14429f94
    Jul 16, 2012 16:22:29 [0xacd682c0] DEBUG - DLNA server port: 32469
    Jul 16, 2012 16:22:29 [0xacd682c0] DEBUG - PMS: http://127.0.0.1:32400/
    Jul 16, 2012 16:22:29 [0xacd682c0] DEBUG - MyPlex: https://my.plexapp.com/
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xacd682c0] DEBUG - [PERF] Slowest TransactionScope in 0.022000 ms.
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xacd682c0] DEBUG - Reading system DLNA profiles
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xacd682c0] DEBUG - Reading client DLNA profiles
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xacd682c0] ERROR - read - unrecognized element Client
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xacd682c0] ERROR - Unable to read client profile file: /Users/rosie/Library/Application Support/Plex Media Server/dlnaclientprofiles.xml
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xacd682c0] DEBUG - DLNA device discovery enabled every 60 seconds
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xacd682c0] DEBUG - Initialization complete
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xb0bad000] DEBUG - ProcessGetDescription for http://192.168.1.114:32469/DeviceDescription.xml from 192.168.1.143:58185
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xb0bad000] DEBUG - Mapped client to profile Sony Bluray using header av=5.0; cn="Sony Corporation"; mn="Blu-ray Disc Player"; mv="2.0";
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xb0bad000] DEBUG - OnGetProtocolInfo from 192.168.1.143
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xb0bad000] DEBUG - Mapped client to profile Sony Bluray using header av=5.0; cn="Sony Corporation"; mn="Blu-ray Disc Player"; mv="2.0";
    Jul 16, 2012 16:22:30 [0xb0bad000] INFO - Mapping device: 192.168.1.1 to device 'WFADevice' of type 'urn:schemas-wifialliance-org:device:WFADevice:1' with uuid '819B1E58-F616-E006-090F-0EC9BC36FE97'
    
«1
Sign In or Register to comment.