Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Won't play any file or video

Hi,

 

I've bought the Plex app for Windows 8 a few weeks ago, but i'm unable to play any files from my server. It shows my complete library, but when trying to play a file it just keeps loading infinitely.

Everything works well when using the web client, so it hasn't to do with my network connection. (running the latest 0.9.9)

 

Any help would be appreciated!

Comments

  • mfeingolmfeingol Director of Engineering Posts: 5,057Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    Yannickz:

    The troubleshooting steps I mention here apply to your situation as well:

    http://forums.plexapp.com/index.php/topic/61620-no-media-will-play-on-tv/?p=374478

  • yannick.bakkeryannick.bakker Posts: 12Members

    Sadly, that didn't work for me.

  • mfeingolmfeingol Director of Engineering Posts: 5,057Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    Well, give me some data.

    When you play a TED Talk, what happens?  Any error messages?  Indefinite progress dots?

  • yannick.bakkeryannick.bakker Posts: 12Members
    mfeingol wrote on March 30 2013, 1:18 AM: »

    Well, give me some data.

    When you play a TED Talk, what happens?  Any error messages?  Indefinite progress dots?

    I've tried to play a TED talk, an item from Vimeo and YouTube. All three of them keep showing indefinite progress dots. I've already tried to use another port.

  • mfeingolmfeingol Director of Engineering Posts: 5,057Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    That's very odd.  I haven't seen that behavior from Media Foundation.  Usually it either plays or errors out.

    Does the app bar say "Opening" forever?

    What do you mean by using another port?

    Are you able to play online video from other "modern" apps?

  • yannick.bakkeryannick.bakker Posts: 12Members
    edited April 2013
    mfeingol wrote on April 1 2013, 1:13 AM: »

    That's very odd.  I haven't seen that behavior from Media Foundation.  Usually it either plays or errors out.

    Does the app bar say "Opening" forever?

    What do you mean by using another port?

    Are you able to play online video from other "modern" apps?

    These little dots keep loading infinitely (my complete collections shows up, but it won't play anything):

    bug.png


    With using another port i mean changing the default port where plex is listening for connections (32400). Everything works well on my Nexus 7, Lumia 800 and iPad.

  • mfeingolmfeingol Director of Engineering Posts: 5,057Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    When you play a TED Talk, the Plex app is directly passing the URL of the content to the Media Foundation playback engine.  We basically get out of the way.  So if this is failing, it's almost definitely because (a) Media Foundation is having serious issues of its own, or (b) there's a network issue preventing you from connecting to the TED video.

    This is why I was asking you whether other modern apps seem to be able to connect to online sites - e.g. there's a YT app, isn't there?

    You should confirm that you're DirectPlaying by swiping/right-clicking the appbar while the dots are progressing.  You'll get some minimal information about what the app is doing (e.g. DirectPlay vs transcode, the state of the Microsoft Media Foundation playback engine).

  • yannick.bakkeryannick.bakker Posts: 12Members

    When i right click i only see information about the item i'm playing like the title, the quality of the audio and image. Next to that, it keeps saying 'HTTP live stream opening'. Maybe i clicked something wrong and you mean something else other then this.

    openingg.png

  • mfeingolmfeingol Director of Engineering Posts: 5,057Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    That's the right thing.

    If it says "HTTP Live Streaming", then the server is transcoding to the client.  If the player is stuck in the "Opening" state, then this could be a server issue.  That's something we can investigate at the appropriate time.

    But for now, can you find some content that says "Direct Play"?  Like I said, a TED Talk should do the trick.  If a TED Talk doesn't DP, then please post a screenshot of the Media Info dialog on the previous page where it explains why it isn't direct playing.

  • yannick.bakkeryannick.bakker Posts: 12Members

    Tried it one more time, with a TED talk. It still keeps loading infinetely. Thanks a lot for the help though, i can life for another few months with the web client :)

    bug2.png

    bug3.png

  • mfeingolmfeingol Director of Engineering Posts: 5,057Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    Well, yeah, so that's pretty much what you'd expect.  The video is Direct Playing, but Media Foundation is having a problem with the URL.  Is it a network problem?  A video driver problem?  Unclear.

    Out of curiosity, does the "TED APP" from the Microsoft Store work?

  • yannick.bakkeryannick.bakker Posts: 12Members
    edited April 2013

    TED app doesn't even seem to be loading videos. So I think there is something else that's preventing Plex from working how it should for me.  My videocard is an ATI Radeon HD 3800 Series

  • trojkolkatrojkolka Posts: 3Members, Plex Pass Plex Pass
    edited April 2013

    I encounter the exact same issue... Win8 app is completely unusable for me as it won't play anything and only shows loading dots. 

    Both server (Mac mini) and Win8 laptop are in same internal network, running a AMD core 2, 64bit with ATI Mobility Radeon HD 4650 connected over WLAN.

    Youtube is also not playing anything...

    Funny thing is when i use the Plex client for WIN8 on desktop mode all is working fine...

    I hope this is going to be fixed soon...

  • mfeingolmfeingol Director of Engineering Posts: 5,057Members, Plex Employee, Plex Pass, Plex Ninja Plex Employee

    trojkolka: 

    When you say "Youtube", do you mean different "modern" app, or the Youtube channel on Plex?

  • yannick.bakkeryannick.bakker Posts: 12Members
    edited April 2013
    mfeingol wrote on April 5 2013, 5:09 PM: »

    trojkolka: 

    When you say "Youtube", do you mean different "modern" app, or the Youtube channel on Plex?

    I think he means the different modern apps that include video players  (TEDtalk, Youtube). None of them are working for me, so the problem is not from Plex but the GPU or something else.

    UPDATE: I've reinstalled Windows, and now everything works perfect!

  • trojkolkatrojkolka Posts: 3Members, Plex Pass Plex Pass

    I did mean the modern apps indeed. Reinstalling windows is not an option for me... any thoughts on what could cause this? Yannickz, did you have Windows media center  installed before? or something else you had previously but don't have now?

  • Jaydawgx7Jaydawgx7 Posts: 8Members, Plex Pass Plex Pass

    I'm having the same issue with the Plex metro app.  Library shows up perfectly, but nothing will actually play.  Same loading dots indefinitely.... Plex media center, plex web client, and android client all work beautifully.  I suppose I can continue to use the plex media center, but seeing as how I paid for the app, I'd like to get it working.  Anyone come up with any other solutions besides re-installing windows?

  • yannick.bakkeryannick.bakker Posts: 12Members
    edited April 2013
    trojkolka wrote on April 8 2013, 6:33 PM: »

    I did mean the modern apps indeed. Reinstalling windows is not an option for me... any thoughts on what could cause this? Yannickz, did you have Windows media center  installed before? or something else you had previously but don't have now?

    Yes, I did have Windows media center installed before. Now, on my new Windows 8 installation I don't have it installed. So it might be that's causing all the problems, try to disable Windows media center?

  • beidsvoldbeidsvold Posts: 1Members
    trojkolka wrote on April 8 2013, 6:33 PM: »

    I did mean the modern apps indeed. Reinstalling windows is not an option for me... any thoughts on what could cause this? Yannickz, did you have Windows media center  installed before? or something else you had previously but don't have now?

    Jaydawgx7 wrote on April 15 2013, 4:32 PM: »

    I'm having the same issue with the Plex metro app.  Library shows up perfectly, but nothing will actually play.  Same loading dots indefinitely.... Plex media center, plex web client, and android client all work beautifully.  I suppose I can continue to use the plex media center, but seeing as how I paid for the app, I'd like to get it working.  Anyone come up with any other solutions besides re-installing windows?

    This should help solve your problems: http://www.lysdexic.com/plex-windows-8-ati/

Sign In or Register to comment.