Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Viasat Play

meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass
edited August 2013 in Svenska

Hej!

 

Lägger upp en ny version av Viasat Play pluginen för de som vill Beta-testa. Tyvärr har jag inte orkat lägga in TV3 Norway etc, dvs endast de svenska kanalerna.

 

Ladda hem, zippa upp, och lägg ViasatPlay.bundle i plugins katalogen(ta bort den gamla/skriv över).

 

 

Kör du OS X så ligger plugin-katalogen här:

 

/Users/<ditt användarnamn>/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins/

 

Notera dock att uppdateringar ifrån det officiella plex repositoryt ej kommer att fungera(eftersom debug-flaggan är satt)! Om/när det kommer en officiell version så tar ni helt enkelt bort pluginen och installerar om den via Plex(på det vanliga sättet).

 

Mvh

 

UPPDATERING:

- Ändringarna finns nu officiellt, attachment borttagen.

«13456789

Comments

  • meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass

    Även denna plugin har nu lagts upp en pull-request på, dvs snart finns ändringarna officiellt.

    Skillnad mot pluginen attachad ovan är att jag la till tv3play.no, viasat4play.no och tv3play.dk också.

  • andreas@h2odata.comandreas@h2odata.com Posts: 62Members, Plex Pass Plex Pass

    Ser bara dom svenska kanalerna efter laddat ner din plugin i första inlägget.

    Hur kan jag se de nya tv3play.no viasat4play.no och tv3play.dk?

  • meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass
    andreas@h2odata.com wrote on April 11 2013, 1:04 PM: »

    Ser bara dom svenska kanalerna efter laddat ner din plugin i första inlägget.

    Hur kan jag se de nya tv3play.no viasat4play.no och tv3play.dk?

    Har koden på github:

    https://github.com/meriko/ViasatPlay.bundle

    Mvh

  • dan.o.eriksson@gmail.comdan.o.eriksson@gmail.com Posts: 13Members, Plex Pass Plex Pass
    edited May 2013

    Hej, 

    Trevligt med en Viasat Plugin, tyvärr fungerar den inte på LG TV eller Windows Phone 8.

    På TVn så får jag upp Unsupported App meddelande innan den ska visa kanalerna. Viasat Play finns under Channels, men kan inte bläddra fram till TV3, TV6 etc.

    På telefonen så kan jag välja Viasat Play, men inget mer händer. 

    Den fungerar fint via Webspelaren dock. 

    Är det något du har lust att checka?

    Skulle vara riktigt nice med TV3 play etc på TVn i sovrummet. 

    Edit: 

    Testade den senaste versionen från Github.

    Då kommer alla kanaler upp på TVn, men kan inte välja kanal

    PMS Plugin Logscom.plexapp.plugins.viasatplay.log:

    19:53:01.253000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin initialized
    19:53:01.268000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin started
    19:53:01.268000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /:/prefixes
    19:55:41.298000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay
    19:55:47.335000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay/TV3
    19:56:09.658000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) An internal error occurred
     
    Ingenting i com.plexapp.plugins.viasatplay.log
     
    Edit 2: 
    Avinstallerade pluginen, rensade allt som hade med Viasat att göra, nu loggas detta i com.plexapp.plugins.viasatplay.log:
     
    2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (runtime:714) - Handling request GET /video/viasatplay
    2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (runtime:811) - Found route matching /video/viasatplay
    2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (context:198) - Checking for Real RTMP support...  Enabled:True  Platform:LGTV  Product:None  Client:2.0  Server:0.9.7.22-4b5280f
    2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  ERROR (base:112) - Real RTMP is required but not supported in the current context.
    2013-05-30 20:18:13,351 (272c) :  DEBUG (runtime:911) - Response: [200] MediaContainer, 453 bytes
  • meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass
    DanTheMan wrote on May 30 2013, 5:39 PM: »

    Hej, 

    Trevligt med en Viasat Plugin, tyvärr fungerar den inte på LG TV eller Windows Phone 8.

    På TVn så får jag upp Unsupported App meddelande innan den ska visa kanalerna. Viasat Play finns under Channels, men kan inte bläddra fram till TV3, TV6 etc.

    På telefonen så kan jag välja Viasat Play, men inget mer händer. 

    Den fungerar fint via Webspelaren dock. 

    Är det något du har lust att checka?

    Skulle vara riktigt nice med TV3 play etc på TVn i sovrummet. 

    Edit: 

    Testade den senaste versionen från Github.

    Då kommer alla kanaler upp på TVn, men kan inte välja kanal

    PMS Plugin Logscom.plexapp.plugins.viasatplay.log:

    19:53:01.253000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin initialized
    19:53:01.268000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin started
    19:53:01.268000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /:/prefixes
    19:55:41.298000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay
    19:55:47.335000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay/TV3
    19:56:09.658000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) An internal error occurred
     
    Ingenting i com.plexapp.plugins.viasatplay.log
     
    Edit 2: 
    Avinstallerade pluginen, rensade allt som hade med Viasat att göra, nu loggas detta i com.plexapp.plugins.viasatplay.log:
     

    2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (runtime:714) - Handling request GET /video/viasatplay
    2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (runtime:811) - Found route matching /video/viasatplay
    2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (context:198) - Checking for Real RTMP support...  Enabled:True  Platform:LGTV  Product:None  Client:2.0  Server:0.9.7.22-4b5280f
    2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  ERROR (base:112) - Real RTMP is required but not supported in the current context.
    2013-05-30 20:18:13,351 (272c) :  DEBUG (runtime:911) - Response: [200] MediaContainer, 453 bytes

    Hej!

    Ser ut som att RTMP strömmar inte stöds av LG:n.

    Skulle du kunna prova följande:

    1. Kontrollera om Kanal5 Play fungerar på TV:n, den pluginen kör också med RTMP strömmar.
    2. Kontrollera om SVTPlay fungerar på TV:n, den pluginen kör med HLS vilket jag skulle kunna fixa till.
  • dan.o.eriksson@gmail.comdan.o.eriksson@gmail.com Posts: 13Members, Plex Pass Plex Pass

    Hej,

    Kanal5 Play verkar inte funka på någon av mina enheter för tillfället.

    SVTPlay fungerar fint på TV:n, iaf de få program jag testat. 

  • meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass
    DanTheMan wrote on May 30 2013, 7:54 PM: »

    Hej,

    Kanal5 Play verkar inte funka på någon av mina enheter för tillfället.

    SVTPlay fungerar fint på TV:n, iaf de få program jag testat. 

    Det verkar lovande att SVT fungerar, eftersom den använder HLS.

    Var ett tag sen jag höll på med den här pluginen och hade glömt bort att det redan finns stöd för HLS i den. Det är faktiskt så att den endast väljer RTMP om HLS inte finns tillgängligt.

    Hursomhelst, prova att ta bort flaggorna som har med RTMP att göra i Serviceinfo.plist och Info.plist:

    <key>PlexFrameworkFlags</key>
      <array>
        <string>UseRealRTMP</string>
      </array>
    

    Om det då startar, så att du kan välja tex TV3, prova att spela upp ett avsnitt av Hotellräddaren(som jag vet är HLS).

  • dan.o.eriksson@gmail.comdan.o.eriksson@gmail.com Posts: 13Members, Plex Pass Plex Pass

    Ok,

    Ska testa det. 

    Tack för info.

  • dan.o.eriksson@gmail.comdan.o.eriksson@gmail.com Posts: 13Members, Plex Pass Plex Pass
    edited June 2013

    Det funkar att browsa / spela ett avsnitt första gången efter installation. 

    Men efter det så buggar pluginen ur oavsett klient se logs nedan: 

    Det verkar som att den blir uppdaterad av Plex?

    Går det att förhindra?

    "Plex Media Server.log"

    Jun 05, 2013 15:40:42:189 [14008] DEBUG - Reading 0 bytes in the body, code is 500

    Jun 05, 2013 15:40:42:189 [14008] DEBUG - [com.plexapp.plugins.viasatplay] Completed command /video/viasatplay/TV3 in 22.434000 seconds.
     
    "PMS Plugin Logscom.plexapp.plugins.viasatplay.log"
    15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin initialized
    15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin started
    15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /:/prefixes
    15:40:17.477000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay
    15:40:19.755000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay/TV3
    15:40:42.173000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) An internal error occurred
     
     
     
  • meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass
    DanTheMan wrote on June 5 2013, 1:46 PM: »

    Det funkar att browsa / spela ett avsnitt första gången efter installation. 

    Men efter det så buggar pluginen ur oavsett klient se logs nedan: 

    Det verkar som att den blir uppdaterad av Plex?

    Går det att förhindra?

    "Plex Media Server.log"

    Jun 05, 2013 15:40:42:189 [14008] DEBUG - Reading 0 bytes in the body, code is 500

    Jun 05, 2013 15:40:42:189 [14008] DEBUG - [com.plexapp.plugins.viasatplay] Completed command /video/viasatplay/TV3 in 22.434000 seconds.
     
    "PMS Plugin Logscom.plexapp.plugins.viasatplay.log"

    15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin initialized
    15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin started
    15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /:/prefixes
    15:40:17.477000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay
    15:40:19.755000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay/TV3
    15:40:42.173000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) An internal error occurred
     
     
     

    Kanon!

    Lite tråkigt är det att det inte startar om dessa flaggor finns med eftersom man inte då kan switcha i runtime för att göra en specialare för LG klienten  :(  RTMP strömmarna gör att det funkar på PS3 nämligen. 

    Som svar på det andra, japp Plex skriver över pluginen automatiskt.

    För att komma undan detta finns två alternativ:

    1. Skapa en symlänk, se instruktion på tex SVTPlay: https://github.com/Coi-l/SVT-Play.bundle/blob/master/README.md eller 
    2. Lägg till följande i Info.plist och Serviceinfo.plist:
      	<key>PlexPluginDevMode</key>
      	<string>1</string>
      

      (på samma nivå som du tog bort de andra enligt ovan)

    välj det som du tycker verkar enklast.

    När du vill börja uppdatera officiellt så tar du helt enkelt bort plugin-bundlen och installerar om på nytt(via Plex).

  • dan.o.eriksson@gmail.comdan.o.eriksson@gmail.com Posts: 13Members, Plex Pass Plex Pass
    edited June 2013

    Hej,

    Jag gjorde en egen version av din Viasat plugin, som jag kallar ViasatTest. 

    Passade samtidigt på att fixa lite Critical Errors som loggas ang title2 och summary genom att göra om dem till unicode, iom att det mesta innehåller svenska tecken.

    Nu verkar allt som inte kräver RTMP att fungera. 

    Kul att titta lite på python script, har aldrig kodat något sådant förut ;)

    Tack för hjälpen. 

    Nu kan tjejen kolla på Top Model i sovrummet iaf :D

    Förresten, det fungerar att starta plugin på LG TV om man skippar RTMP i info.plist, men behåller den i serviceinfo.plist, på så sätt verkar man kunna spela RTMP strömmar på klienter som stöder det utan att hindra andra klienter att starta den. 

  • meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass
    DanTheMan wrote on June 5 2013, 3:36 PM: »

    Hej,

    Jag gjorde en egen version av din Viasat plugin, som jag kallar ViasatTest. 

    Passade samtidigt på att fixa lite Critical Errors som loggas ang title2 och summary genom att göra om dem till unicode, iom att det mesta innehåller svenska tecken.

    Nu verkar allt som inte kräver RTMP att fungera. 

    Kul att titta lite på python script, har aldrig kodat något sådant förut ;)

    Tack för hjälpen. 

    Nu kan tjejen kolla på Top Model i sovrummet iaf :D

    Förresten, det fungerar att starta plugin på LG TV om man skippar RTMP i info.plist, men behåller den i serviceinfo.plist, på så sätt verkar man kunna spela RTMP strömmar på klienter som stöder det utan att hindra andra klienter att starta den. 

    Fint! 

    Ska prova att ta bort RTMP-flaggan i Info.plist och se om det fungerar, isf går det ju att få till en plugin utan konflikt.

    Måste säga att jag själv började med Python iom Plex, då de flesta av de svenska kanalerna slutade fungera i höstas(TV4, SVT, Viasat, Kanal5/Kanal9). Gjorde uppdateringar för min egen del, men tänkte att man kunde dela med sig.

    Om du vill bidra(tex dina uppdateringar med Unicode), så skulle jag kunna fixa skrivrättigheter till repositoryt på github(mitt eget, inte Plex officiella). Verkar dock ganska trögt att få ändringarna att komma med officiellt i Plex ...

  • dan.o.eriksson@gmail.comdan.o.eriksson@gmail.com Posts: 13Members, Plex Pass Plex Pass
    meo wrote on June 5 2013, 7:58 PM: »

    Fint! 

    Ska prova att ta bort RTMP-flaggan i Info.plist och se om det fungerar, isf går det ju att få till en plugin utan konflikt.

    Måste säga att jag själv började med Python iom Plex, då de flesta av de svenska kanalerna slutade fungera i höstas(TV4, SVT, Viasat, Kanal5/Kanal9). Gjorde uppdateringar för min egen del, men tänkte att man kunde dela med sig.

    Om du vill bidra(tex dina uppdateringar med Unicode), så skulle jag kunna fixa skrivrättigheter till repositoryt på github(mitt eget, inte Plex officiella). Verkar dock ganska trögt att få ändringarna att komma med officiellt i Plex ...

    Det var väldigt enkla ändringar:

    __init__.py

    Rad  121

      dir = ObjectContainer(title2=unicode(title))

    Rad 160

                                               summary = unicode(program),

    Rad 166

                                summary = unicode(program),

    Rad 170

    dir = ObjectContainer(title2=unicode(title))

    Rad 189

                                summary = unicode(summary), 

    Rad 197

    dir = ObjectContainer(title2=unicode(title))

    Rad 228

            summary = unicode(video["desc"]),

    Dvs, wrappa alla assignments till title2 och summary med unicode()

  • meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass

    Pushade upp en ny version på github:

    • Texter med unicode
    • RTMP-flaggan borttagen ur Info.plist. Det verkar funka fint att köra RTMP ändå

    Tack för din input!

    Mvh

  • mackanzmackanz Posts: 11Members, Plex Pass

    Får inte denna att fungera alls på vare sig web, pc eller iphone. Jag tog bort pluginen och installerade den på nytt, men ny hittar inte ens myplex den längre. Något elementärt jag missat?

  • gearergearer Posts: 46Members, Plex Pass Plex Pass

    Jeg får mange merkelige problemer med denne plugin. Når jeg installerer den så fungerer den fint, men jeg ser 2 Viasat plugins på både Android og Samsung TV. Etter å ha sett et par videoer så slutter den å fungere helt på alle enheter, inkludert PlexWeb.

  • vivizoolvivizool Posts: 7Members

    Den fungerar inte alls för mig. Jag använder Mac och Roku i USA... kan den fungera här eller borde jag ge upp?

  • meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass
    mackanz wrote on June 18 2013, 9:55 PM: »

    Får inte denna att fungera alls på vare sig web, pc eller iphone. Jag tog bort pluginen och installerade den på nytt, men ny hittar inte ens myplex den längre. Något elementärt jag missat?

    Den har inte kommit med officiellt än, så om du installerade den ifrån Plex så får du den gamla versionen. 

    Prova följande(om det inte är det du redan har gjort)

    1. Ladda hem https://github.com/meriko/ViasatPlay.bundle/archive/master.zip

    2. Zippa up och byt namn till ViasatPlay.bundle

    Pga att Plex automatiskt skriver över med senaste version ifrån Plex(dvs den gamla), följ instruktionerna i:

    http://forums.plexapp.com/index.php/topic/64784-viasat-play/#entry405480

  • meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass
    Gear8 wrote on June 19 2013, 10:38 AM: »

    Jeg får mange merkelige problemer med denne plugin. Når jeg installerer den så fungerer den fint, men jeg ser 2 Viasat plugins på både Android og Samsung TV. Etter å ha sett et par videoer så slutter den å fungere helt på alle enheter, inkludert PlexWeb.

    Se ovan, Plex skriver automatiskt över med den senaste ifrån Plex(den gamla)

    Mvh

  • meomeo Posts: 1,105Members, Plex Pass Plex Pass
    vivizool wrote on June 19 2013, 5:10 PM: »

    Den fungerar inte alls för mig. Jag använder Mac och Roku i USA... kan den fungera här eller borde jag ge upp?

    Prova först om du kan spela upp ifrån en vanlig webläsare(http://www.tv3play.se t.ex.), om det funkar så skall också denna plugin fungera.

    /

Sign In or Register to comment.