Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Installing Plex-Media-Server-0.9.804.125-ffe2a5d-en-US.exe fails in updated Windows XP SP3 due to 0x

antdudeantdude Posts: 25Members

Hello.

 

My Plex Media Server Setup's Plex-Media-Server-0.9.804.125-ffe2a5d-en-US.exe fails to install due to "Setup Failed -- One or more issues caused the setup to fail. Please fix the issues and then retry the setup. For more information see the log file.

0x8007064d - This installation package cannot be installed by Windows Installer service. You must install a Windows service pack that contains a newer version of the Windows Installer service."

 

One machine's log says:

[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]i001: Burn v3.7.1224.0, Windows v5.1 (Build 2600: Service Pack 3), path: C:\Documents and Settings\admin\Desktop\Plex-Media-Server-0.9.804.125-ffe2a5d-en-US.exe, cmdline: ''
[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]i000: Initializing string variable 'InstallFolder' to value '[ProgramFilesFolder]Plex\Plex Media Server'
[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]i000: Initializing string variable 'LaunchTarget' to value '[InstallFolder]\Plex Media Server.exe'
[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]i000: Setting string variable 'WixBundleLog' to value 'C:\DOCUME~1\admin\LOCALS~1\Temp\Plex Media Server_20130814112758.log'
[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]i000: Setting string variable 'WixBundleOriginalSource' to value 'C:\Documents and Settings\admin\Desktop\Plex-Media-Server-0.9.804.125-ffe2a5d-en-US.exe'
[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]i052: Condition '((VersionNT >= v5.1) AND (ServicePackLevel >= 3)) OR ((VersionNT >= v5.2) AND (ServicePackLevel >= 2)) OR (VersionNT >= v6.0)' evaluates to true.
[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]i000: Setting string variable 'WixBundleName' to value 'Plex Media Server'
[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]i100: Detect begin, 1 packages
[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]w120: Detected partially cached package: pms, invalid payload: pms, reason: 0x80070570
[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]i101: Detected package: pms, state: Absent, cached: Partial
[0424:03D8][2013-08-14T11:27:58]i199: Detect complete, result: 0x0
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:00]i200: Plan begin, 1 packages, action: Install
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:00]i000: Setting string variable 'WixBundleRollbackLog_pms' to value 'C:\DOCUME~1\admin\LOCALS~1\Temp\Plex Media Server_20130814112758_0_pms_rollback.log'
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:00]i000: Setting string variable 'WixBundleLog_pms' to value 'C:\DOCUME~1\admin\LOCALS~1\Temp\Plex Media Server_20130814112758_0_pms.log'
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:00]i201: Planned package: pms, state: Absent, default requested: Present, ba requested: Present, execute: Install, rollback: Uninstall, cache: Yes, uncache: No, dependency: Register
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:00]i299: Plan complete, result: 0x0
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:00]i300: Apply begin
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:00]i360: Creating a system restore point.
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:05]i361: Created a system restore point.
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:05]i000: Caching bundle from: 'C:\DOCUME~1\admin\LOCALS~1\Temp\{d90d42d5-d6d5-480c-bdb7-611f34caf0a9}\.be\pms.exe' to: 'C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Package Cache\{d90d42d5-d6d5-480c-bdb7-611f34caf0a9}\pms.exe'
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:05]i320: Registering bundle dependency provider: {d90d42d5-d6d5-480c-bdb7-611f34caf0a9}, version: 0.9.804.0
[02F0:0338][2013-08-14T11:28:08]i305: Verified acquired payload: pms at path: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Package Cache\.unverified\pms, moving to: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Package Cache\{A1A378BB-1D74-4526-AA5F-149981ED03D1}v0.9.804\pms.msi.
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:08]i323: Registering package dependency provider: {A1A378BB-1D74-4526-AA5F-149981ED03D1}, version: 0.9.804, package: pms
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:08]i301: Applying execute package: pms, action: Install, path: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Package Cache\{A1A378BB-1D74-4526-AA5F-149981ED03D1}v0.9.804\pms.msi, arguments: ' ARPSYSTEMCOMPONENT="1" MSIFASTINSTALL="7" INSTALLLOCATION="C:\Program Files\Plex\Plex Media Server"'
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:13]e000: Error 0x8007064d: Failed to install MSI package.
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:13]e000: Error 0x8007064d: Failed to execute MSI package.
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:13]e000: Error 0x8007064d: Failed to configure per-machine MSI package.
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:13]i319: Applied execute package: pms, result: 0x8007064d, restart: None
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:13]e000: Error 0x8007064d: Failed to execute MSI package.
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:13]i318: Skipped rollback of package: pms, action: Uninstall, already: Absent
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:13]i319: Applied rollback package: pms, result: 0x0, restart: None
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:13]i329: Removed package dependency provider: {A1A378BB-1D74-4526-AA5F-149981ED03D1}, package: pms
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:13]i351: Removing cached package: pms, from path: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Package Cache\{A1A378BB-1D74-4526-AA5F-149981ED03D1}v0.9.804\
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:13]i330: Removed bundle dependency provider: {d90d42d5-d6d5-480c-bdb7-611f34caf0a9}
[02F0:0594][2013-08-14T11:28:13]i352: Removing cached bundle: {d90d42d5-d6d5-480c-bdb7-611f34caf0a9}, from path: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Package Cache\{d90d42d5-d6d5-480c-bdb7-611f34caf0a9}\
[0424:03D8][2013-08-14T11:28:14]i399: Apply complete, result: 0x8007064d, restart: None, ba requested restart:  No
 

These failures are in two very old, updated Windows XP SP3 systems (IE6 and IE8; 512 MB of RAM).

 

What's wrong? Thank you in advance. :)

Comments

  • sa2000sa2000 Posts: 24,054Members, Plex Pass, Forum Moderator, International Forum Moderator Forum Mod

    You could read these related threads

    http://forums.plexapp.com/index.php/topic/74359-plex-media-server-0980282-b32b611-en-usexe-installation-error/?p=428367

    http://forums.plexapp.com/index.php/topic/31335-debugging-setup-failures/?p=202616

    Is it really a 512Mb RAM PC? Did not think it was possible to operate with such low memory level these days.

    I still have a couple of XP machines but they have 2Gb RAM

  • antdudeantdude Posts: 25Members
    edited August 2013
    sa2000 wrote on August 14 2013, 11:06 PM: »

    You could read these related threads

    http://forums.plexapp.com/index.php/topic/74359-plex-media-server-0980282-b32b611-en-usexe-installation-error/?p=428367

    http://forums.plexapp.com/index.php/topic/31335-debugging-setup-failures/?p=202616

    Is it really a 512Mb RAM PC? Did not think it was possible to operate with such low memory level these days.

    I still have a couple of XP machines but they have 2Gb RAM

    Wow, complex just to install. I think I will have to pass and wait until I get a better OS. :( Actually, I was using my old 512 MB machines to test it.

  • sa2000sa2000 Posts: 24,054Members, Plex Pass, Forum Moderator, International Forum Moderator Forum Mod
    antdude wrote on August 15 2013, 3:58 AM: »

    Wow, complex just to install. I think I will have to pass and wait until I get a better OS. :( Actually, I was using my old 512 MB machines to test it.

    It is only complex when it goes wrong. Very very simple when there are no errors !

    I have PMS on windows 7 64-bit PC. Personally I would keep away from Windows 8 for as long as possible 

  • JoeXXLJoeXXL Posts: 1Members

    You have to install the "Windows Installer 4.5 Redistibutable"

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8483

    -Joe

  • antdudeantdude Posts: 25Members
    JoeXXL wrote on August 15 2013, 8:55 AM: »

    You have to install the "Windows Installer 4.5 Redistibutable"

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8483

    -Joe

    Thanks. I will try that later. I assume it will require a reboot.

  • sa2000sa2000 Posts: 24,054Members, Plex Pass, Forum Moderator, International Forum Moderator Forum Mod
    antdude wrote on August 15 2013, 1:07 PM: »

    Thanks. I will try that later. I assume it will require a reboot.

    No mention of reboot on the Microsoft KB

    This plex forum post which is for the installer download above was confirmed as a fix for the problem by another plex user on XP

  • antdudeantdude Posts: 25Members
    JoeXXL wrote on August 15 2013, 8:55 AM: »

    You have to install the "Windows Installer 4.5 Redistibutable"

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8483

    -Joe

    It worked perfectly. A reboot was required though. I wonder MS never released this through Windows/MS/Automatic Updates. :(

  • IggywebIggyweb Posts: 15Members, Plex Pass Plex Pass

    I'm having the same issue but I'm trying to install it on a HP Datavault which is running WHS v1.  I tried installing the Windows Installer but none of them would work.  I tried the x86 and 64bit, even though I know it's 64.  Finally I did a search on the error code and found this thread.

    Any suggestions on how to install this on Windows Home Server v1? 

    I had a spare HP DataVault here and installed Windows 8 on it with Drivebender and it's working great, but the other one has 12tb of data and I don't want to start over.

    Any suggestions would be appreciated.

  • sa2000sa2000 Posts: 24,054Members, Plex Pass, Forum Moderator, International Forum Moderator Forum Mod
    edited August 2013
    Iggyweb wrote on August 22 2013, 5:38 PM: »

    I'm having the same issue but I'm trying to install it on a HP Datavault which is running WHS v1.  I tried installing the Windows Installer but none of them would work.  I tried the x86 and 64bit, even though I know it's 64.  Finally I did a search on the error code and found this thread.

    Any suggestions on how to install this on Windows Home Server v1? 

    I had a spare HP DataVault here and installed Windows 8 on it with Drivebender and it's working great, but the other one has 12tb of data and I don't want to start over.

    Any suggestions would be appreciated.

    Have you tried googling

    plex whs install

    I found hits on that and one or two of these could be relevant to you

  • IggywebIggyweb Posts: 15Members, Plex Pass Plex Pass
    sa2000 wrote on August 22 2013, 9:43 PM: »

    Have you tried googling

    plex whs install

    I found hits on that and one or two of these could be relevant to you

    Yes, that's how I ended up here.  I also found one that said the MS installer needed to be updated and had a link for them.  I downloaded the update and tried installing it 3 times but it failed.  Today I verified to make sure I had the right update, which I did and when I ran it today it installed fine.  I have no Idea why it wouldn't install yesterday, even after a reboot. 

    But once the update installed I was able to install PMS with no problems. 

    Now I have to figure out how to create a profile for my PopcornHours A&C200.  The App works fine and it plays all files except BR/DVD ISO files.  So more searching...

    Thanks for responding.

  • sa2000sa2000 Posts: 24,054Members, Plex Pass, Forum Moderator, International Forum Moderator Forum Mod
    Iggyweb wrote on August 23 2013, 7:27 PM: »

    Yes, that's how I ended up here.  I also found one that said the MS installer needed to be updated and had a link for them.  I downloaded the update and tried installing it 3 times but it failed.  Today I verified to make sure I had the right update, which I did and when I ran it today it installed fine.  I have no Idea why it wouldn't install yesterday, even after a reboot. 

    But once the update installed I was able to install PMS with no problems. 

    Now I have to figure out how to create a profile for my PopcornHours A&C200.  The App works fine and it plays all files except BR/DVD ISO files.  So more searching...

    Thanks for responding.

    Excellent news. If you have any other issues that you do not find solutions for by searching forums with google please start new topics in the appropriate forum rather than add to this thread 

    Perhaps antdude, the original creator of this topic, could mark it as resolved now.

  • glennSuperdudeglennSuperdude Posts: 1Members
    JoeXXL wrote on August 15 2013, 8:55 AM: »

    You have to install the "Windows Installer 4.5 Redistibutable"

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8483

    -Joe

    Brilliant! Thanks Joe. Worked for me too. :-)

  • kldd0wkldd0w Posts: 2Members

    Ive got the same error but on windows 8.1 -> 8GB RAM. Till now everything was perfect, today ive put a fresh windows copy and now this.

  • sa2000sa2000 Posts: 24,054Members, Plex Pass, Forum Moderator, International Forum Moderator Forum Mod

    @kldd0w said:
    Ive got the same error but on windows 8.1 -> 8GB RAM. Till now everything was perfect, today ive put a fresh windows copy and now this.

    The error is generic and in any case it is not the same as your error prompt is mentioning KB2919355

    There are numerous forum topics relating to that and it is to with the need for Visual C++ 2015 Redistributable to be installed as Plex Media Server now needs it and tries to install it - but it has dependencies and the windows system needs to be up to date with service packs, important and also recommended updates through windows update

    So bring your windows right up to date with all patches : recommended and important (there is a setting in windows update for including both sets of updates) and then retry the install

  • kldd0wkldd0w Posts: 2Members

    Problem solved, required windows update not its all set!
    Thanks for response, @sa2000

Sign In or Register to comment.