Jump to content


Photo

Polskie napisy


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 magg

magg

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 18 March 2011 - 05:36 PM

Witam.
Po nowym update nie działają mi napisy. Może czegoś nie włączyłem?

#2 szafik

szafik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 23 March 2011 - 01:03 PM

ja wszystko włączyłem (a właściwie nieczego nie wyłączałem bo działał) i nie działa :(

#3 magg

magg

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 25 March 2011 - 10:18 AM

zrobilem downgrade do starszej wersji na ktorej działaly i teraz jest ok. cos powalili w tej nowej.

#4 FiTzu

FiTzu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 02 June 2011 - 12:03 PM

Dalej nie ma rozwiązania?
Plex 9 nie czyta mi żadnych napisów w formacie txt, muszę je konwertować do SRT co czasami jest uciążliwe...

#5 climbwave

climbwave

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 13 September 2011 - 02:49 PM

Cześć,

Czy komuś z was udało się uruchomic film z polskimi napisami ??

Pozdrawiam,
c

#6 sydkurdt

sydkurdt

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 16 September 2011 - 02:13 PM

Ma ktoś może rozwiązanie problemu z napisami?

#7 FiTzu

FiTzu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 16 September 2011 - 06:06 PM

Zgłoszone już jest do programistów Plex, ze jest taki problem i ma zostać rozwiązany w którejś aktualizacji. W której, to już inna broszka.

Narazie pozostaje korzystać z nowej wersji iNapi, która konwertuje już napisy do SRT. Nie rObi tego jeszcze najlepiej, ale robi.

Zerknijcie do tego tematu: http://forums.plexap...-txt-subtitles/

#8 szymekw

szymekw

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 04 December 2012 - 10:37 PM

Witam,
Nie wiem czy ktos spotkal sie z problemem braku polskich znakow w napisach.

Plex Media Server Version 0.9.7.3.317--d4217ec, ustawilem w preferencjach 'Prefer subtitles in: Polski' i nic.
Napisy sie wyswietlaja ale zarowno w przegladarce (Plex/Web) jak i na TV (Samsung TV ES8000) zamiast polski znakow mam krzaki.

Te same napisy wyswietlaja sie ok np w VLC jak i na TV (odtwarzanie bezposrednio z PenDrive'a)

Zapomnialem cos gdzies ustawic?

pozdr

Szymek

#9 kapeer

kapeer

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 36 posts
  • Location: UK

Posted 17 March 2013 - 06:49 PM

Witam,
Nie wiem czy ktos spotkal sie z problemem braku polskich znakow w napisach.

Plex Media Server Version 0.9.7.3.317--d4217ec, ustawilem w preferencjach 'Prefer subtitles in: Polski' i nic.
Napisy sie wyswietlaja ale zarowno w przegladarce (Plex/Web) jak i na TV (Samsung TV ES8000) zamiast polski znakow mam krzaki.

Te same napisy wyswietlaja sie ok np w VLC jak i na TV (odtwarzanie bezposrednio z PenDrive'a)

Zapomnialem cos gdzies ustawic?

pozdr

Szymek


Najprawdopodobniej chodzi o kodowanie znaków. Jeżeli używasz NapiProjekt do ściągania napisów, to sprawdź w opcjach kodowanie i spróbuj zaznaczyć 'utf-8', albo 'Środkowa Europa - Windows'.

Najprościej sprawdzić czy bedziedziałać, jeśli ściągniesz napisy, otwierasz w Notatniku -> Zapisz jako, w nowym oknie zmieniasz kodowanie (standarwode to ASCII) na UTF-8 i zapisujesz. Daj znać jak przetestujesz




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users