Jump to content


Photo

DLNA configuration for Xbox/PS3


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Portable Mink

Portable Mink

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 24 June 2012 - 03:40 AM

Firstly i would like to apologise for starting a new thread for this, but i honestly have no clue what im supposed to do.

I am running PLEX media server version 9.6.3 on my Mac Mini running Mac OS X 10.7.4

I am trying to get PLEX to appear on my Xbox and PS3 clients however they simply do not show up.
What configuration am i supposed to do, in order to make this to happen?

Any help would be greatly appreciated,
Cheers.

#2 Portable Mink

Portable Mink

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 24 June 2012 - 10:35 AM

As a test, i installed the media server on my PC and it appeared with no problems at all on the PS3 immediately after installation... how can this be?
I am using a Netgear DGN2200 as my router but im not sure if it could be that..

Im really lost as to how to fix this problem.
I uninstalled PMS on my Mac and reinstalled it but still no change.

#3 p13t3rm

p13t3rm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 01 July 2012 - 02:03 AM

As a test, i installed the media server on my PC and it appeared with no problems at all on the PS3 immediately after installation... how can this be?
I am using a Netgear DGN2200 as my router but im not sure if it could be that..

Im really lost as to how to fix this problem.
I uninstalled PMS on my Mac and reinstalled it but still no change.


I'm having the same problems with my xbox 360 on a mac on lion 10.7.4. Very strange.
Edit: I've tried it on both 9.6.3 and the new beta for 9.6.4 PMS.

#4 Trudge

Trudge

    Gone off to greener pastures....

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 9403 posts

Posted 01 July 2012 - 02:36 AM

I'm having the same problems with my xbox 360 on a mac on lion 10.7.4. Very strange.
Edit: I've tried it on both 9.6.3 and the new beta for 9.6.4 PMS.

Hi,

Have you double checked it is not the firewall blocking it? Or something else using the DLNA network port that Plex needs? (you can run lsof -i :1900 from a terminal to check this)
Primary PMS: Ubuntu 13.10, i7-4771, 16GB Ram, Samsung 840 Pro 512GB
Media Storage: 2 x ReadyNas Pro Business 18TB mounted by NFS to Plex Server
Desktop Clients: 1 x Windows 7 27", 1 x 15.4 Retina MBP, 2 x17" MBP, 1 x 13" MB, 1 x13" MBA
Mobile Clients: 2 x iPhone 5s, 3 x iPhone 5, 3 x iPhone 4s, 3 x iPhone 4, 2 x iPad 3, 2 x iPad 2
Airplay & PlexConnect Targets: 4 x ATV3

#5 p13t3rm

p13t3rm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 03 July 2012 - 05:34 AM

Hi,

Have you double checked it is not the firewall blocking it? Or something else using the DLNA network port that Plex needs? (you can run lsof -i :1900 from a terminal to check this)


Plex media server wasnt listed on my system preferences firewall settings, So I added it and still am not able to view it on my xbox.
When i type lsof -i :1900 in the terminal it just skips a blank line.

#6 Trudge

Trudge

    Gone off to greener pastures....

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 9403 posts

Posted 03 July 2012 - 06:04 AM

Plex media server wasnt listed on my system preferences firewall settings, So I added it and still am not able to view it on my xbox.
When i type lsof -i :1900 in the terminal it just skips a blank line.

Plex DLNA Server will also need to be enabled through the firewall, though its odd that nothing is running on that port at all.

can you upload your Plex Media Server.log and the Plex DNLA Server.log files from the log dir?

http://wiki.plexapp....#Plex_Log_Files
Primary PMS: Ubuntu 13.10, i7-4771, 16GB Ram, Samsung 840 Pro 512GB
Media Storage: 2 x ReadyNas Pro Business 18TB mounted by NFS to Plex Server
Desktop Clients: 1 x Windows 7 27", 1 x 15.4 Retina MBP, 2 x17" MBP, 1 x 13" MB, 1 x13" MBA
Mobile Clients: 2 x iPhone 5s, 3 x iPhone 5, 3 x iPhone 4s, 3 x iPhone 4, 2 x iPad 3, 2 x iPad 2
Airplay & PlexConnect Targets: 4 x ATV3




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users