Jump to content


Photo

Plex Web Remote Access Login Fails


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 bpsmith

bpsmith

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 25 December 2012 - 07:43 PM

Hi Guys, and Merry Christmas to you all!

Been a long time user of Plex and have the iOS App for a long time and works great. I can access on my LAN and remotely over 3G with no issues.

Recently tried to get access via Plex Web and getting no joy. I can access locally ok via MyPlex or via the local IP address. What I can't do is access remotely using either MyPlex or via external ip. I find this very strange considering the iOS App works great and thus shows my port forwarding is fine?

I just tried accessing using external ip whilst actually on my LAN and same issue happens.

I can access MyPlex ok, see the Server showing as green, click on Plex Web link and it opens the login screen again. And this is where it just hangs continuously. Anyone got any ideas...please...

#2 ericmatthys

ericmatthys

    Plex Employee

  • Plex Employee
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2396 posts
  • Location: Denver

Posted 26 December 2012 - 05:10 PM

Hi Guys, and Merry Christmas to you all!

Been a long time user of Plex and have the iOS App for a long time and works great. I can access on my LAN and remotely over 3G with no issues.

Recently tried to get access via Plex Web and getting no joy. I can access locally ok via MyPlex or via the local IP address. What I can't do is access remotely using either MyPlex or via external ip. I find this very strange considering the iOS App works great and thus shows my port forwarding is fine?

I just tried accessing using external ip whilst actually on my LAN and same issue happens.

I can access MyPlex ok, see the Server showing as green, click on Plex Web link and it opens the login screen again. And this is where it just hangs continuously. Anyone got any ideas...please...


Does it actually load the application but it hangs when you try to log in? Or does it not load Plex/Web at all?

#3 bpsmith

bpsmith

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 26 December 2012 - 06:07 PM

It loads the Web App fine. Tells me login incorrect if I deliberately add incorrect details, but simply hangs if I put the right details in.

Surely has to be a fault with the Plex Web App, if it all works fine with the iOS App?

#4 ericmatthys

ericmatthys

    Plex Employee

  • Plex Employee
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2396 posts
  • Location: Denver

Posted 26 December 2012 - 06:12 PM

It loads the Web App fine. Tells me login incorrect if I deliberately add incorrect details, but simply hangs if I put the right details in.

Surely has to be a fault with the Plex Web App, if it all works fine with the iOS App?


Could you try to log in remotely, let it hang for at least 30 seconds, then go to index.html#!/logs and paste what you see here?

#5 bpsmith

bpsmith

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 26 December 2012 - 06:37 PM

Could you try to log in remotely, let it hang for at least 30 seconds, then go to index.html#!/logs and paste what you see here?


Thanks fella. Details as follows, but IP removed for obvious reasons. Cheers.

[
{
"type": "ajax",
"url": "http://ip:32400/",
"status": 406,
"headers": {
"X-Plex-Client-Identifier": "8hazd7xbrvc",
"X-Plex-Product": "Web Client",
"X-Plex-Device": "iOS",
"X-Plex-Platform": "Safari",
"X-Plex-Platform-Version": 6,
"X-Plex-Version": "0.9.8.9"
},
"statusText": "Not Acceptable",
"response": "<html><head><title>Not Acceptable</title></head><body><h1>406 Not Acceptable</h1></body></html>",
"time": "2012-12-26T18:34:21.216Z"
},
{
"type": "ajax",
"url": "localizations/en.json",
"status": 200,
"responseLength": 28327,
"time": "2012-12-26T18:34:21.317Z"
},
{
"type": "info",
"host": "ip:32400",
"userAgent": "Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 6_0_1 like Mac OS X) AppleWebKit/536.26 (KHTML, like Gecko) Version/6.0 Mobile/10A523 Safari/8536.25",
"browser": "{\"webkit\":true,\"version\":\"536.26\",\"safari\":true}",
"clientVersion": "0.9.8.9",
"isAuthorized": "False",
"isAvailable": "False",
"primaryServerUrl": "http://ip:32400/",
"primaryServerAuthToken": "False",
"myPlexUrl": "https://my.plexapp.com/",
"myPlexFeatures": "",
"myPlexAuthToken": "False"
}
]

#6 ericmatthys

ericmatthys

    Plex Employee

  • Plex Employee
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2396 posts
  • Location: Denver

Posted 26 December 2012 - 06:53 PM

Thanks fella. Details as follows, but IP removed for obvious reasons. Cheers.

[
{
"type": "ajax",
"url": "http://ip:32400/",
"status": 406,
"headers": {
"X-Plex-Client-Identifier": "8hazd7xbrvc",
"X-Plex-Product": "Web Client",
"X-Plex-Device": "iOS",
"X-Plex-Platform": "Safari",
"X-Plex-Platform-Version": 6,
"X-Plex-Version": "0.9.8.9"
},
"statusText": "Not Acceptable",
"response": "<html><head><title>Not Acceptable</title></head><body><h1>406 Not Acceptable</h1></body></html>",
"time": "2012-12-26T18:34:21.216Z"
},
{
"type": "ajax",
"url": "localizations/en.json",
"status": 200,
"responseLength": 28327,
"time": "2012-12-26T18:34:21.317Z"
},
{
"type": "info",
"host": "ip:32400",
"userAgent": "Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 6_0_1 like Mac OS X) AppleWebKit/536.26 (KHTML, like Gecko) Version/6.0 Mobile/10A523 Safari/8536.25",
"browser": "{\"webkit\":true,\"version\":\"536.26\",\"safari\":true}",
"clientVersion": "0.9.8.9",
"isAuthorized": "False",
"isAvailable": "False",
"primaryServerUrl": "http://ip:32400/",
"primaryServerAuthToken": "False",
"myPlexUrl": "https://my.plexapp.com/",
"myPlexFeatures": "",
"myPlexAuthToken": "False"
}
]


Hmmm that doesn't include the actual sign in request. Make sure you don't actually refresh when going to logs since it needs to be part of the same session.

#7 bpsmith

bpsmith

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 26 December 2012 - 06:54 PM

Difficult on the iPhone, so will do so on the MB Pro now.

#8 ericmatthys

ericmatthys

    Plex Employee

  • Plex Employee
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2396 posts
  • Location: Denver

Posted 26 December 2012 - 06:58 PM

Difficult on the iPhone, so will do so on the MB Pro now.


Be careful if you are trying to hit your external ip address from your local network. Some routers don't handle the loopback well and things will fail for that reason even if they may succeed on an external network.

#9 bpsmith

bpsmith

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 26 December 2012 - 07:09 PM

First time trying on MB Pro, tethered to iPhone to give an external route in...and it works perfectly. Slow due to upload speeds on home BB, but access is fine unlike on iPhone whether internally via LAN or externally via 3G. Had this same problem with my mates computer and from at work. I guess it could be the port blocked at work potentially?

Any ideas why it wont work from my iPhone natively, but will work via tethering on MB Pro?

Will check on iPad too and see how I get on. Would be easier posting the logs from iPad sized screen.

Cheers for your help so far btw! :-)

#10 ericmatthys

ericmatthys

    Plex Employee

  • Plex Employee
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2396 posts
  • Location: Denver

Posted 26 December 2012 - 07:15 PM

First time trying on MB Pro, tethered to iPhone to give an external route in...and it works perfectly. Slow due to upload speeds on home BB, but access is fine unlike on iPhone whether internally via LAN or externally via 3G. Had this same problem with my mates computer and from at work. I guess it could be the port blocked at work potentially?

Any ideas why it wont work from my iPhone natively, but will work via tethering on MB Pro?

Will check on iPad too and see how I get on. Would be easier posting the logs from iPad sized screen.

Cheers for your help so far btw! :-)


No problem! It could be an iOS specific problem (wouldn't be the first one), but I would be a bit surprised if it was.

#11 bpsmith

bpsmith

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 26 December 2012 - 07:54 PM

Ok, is this any better for you?


[
{
"type": "ajax",
"url": "http://ip:32400/",
"status": 406,
"headers": {
"X-Plex-Client-Identifier": "6spa2ffuihy",
"X-Plex-Product": "Web Client",
"X-Plex-Device": "Unknown",
"X-Plex-Platform": "Safari",
"X-Plex-Platform-Version": 6,
"X-Plex-Version": "0.9.8.9"
},
"statusText": "Not Acceptable",
"response": "<html><head><title>Not Acceptable</title></head><body><h1>406 Not Acceptable</h1></body></html>",
"time": "2012-12-26T19:48:00.992Z"
},
{
"type": "ajax",
"url": "localizations/en.json",
"status": 200,
"responseLength": 28327,
"time": "2012-12-26T19:48:01.679Z"
},
{
"type": "navigation",
"route": "login",
"args": [],
"fragment": "#!/login",
"time": "2012-12-26T19:48:03.189Z"
},
{
"type": "navigation",
"route": "dashboard",
"args": [],
"fragment": "#!/login",
"time": "2012-12-26T19:48:03.190Z"
},
{
"type": "navigation",
"route": "empty",
"args": [],
"fragment": "#!/login",
"time": "2012-12-26T19:48:03.190Z"
},
{
"type": "ajax",
"url": "https://my.plexapp.com/pms/:/ip",
"status": 200,
"headers": {
"X-Plex-Client-Identifier": "6spa2ffuihy",
"X-Plex-Product": "Web Client",
"X-Plex-Device": "Unknown",
"X-Plex-Platform": "Safari",
"X-Plex-Platform-Version": 6,
"X-Plex-Version": "0.9.8.9"
},
"responseLength": 14,
"time": "2012-12-26T19:48:03.191Z"
},
{
"type": "ajax",
"url": "https://my.plexapp.com/pms/:/ip",
"status": 200,
"headers": {
"X-Plex-Client-Identifier": "6spa2ffuihy",
"X-Plex-Product": "Web Client",
"X-Plex-Device": "Unknown",
"X-Plex-Platform": "Safari",
"X-Plex-Platform-Version": 6,
"X-Plex-Version": "0.9.8.9"
},
"responseLength": 14,
"time": "2012-12-26T19:48:03.192Z"
},
{
"type": "ajax",
"url": "http://ip:32400/:/prefs",
"status": 406,
"headers": {
"X-Plex-Client-Identifier": "6spa2ffuihy",
"X-Plex-Product": "Web Client",
"X-Plex-Device": "Unknown",
"X-Plex-Platform": "Safari",
"X-Plex-Platform-Version": 6,
"X-Plex-Version": "0.9.8.9"
},
"statusText": "Not Acceptable",
"response": "<html><head><title>Not Acceptable</title></head><body><h1>406 Not Acceptable</h1></body></html>",
"time": "2012-12-26T19:48:03.453Z"
},
{
"type": "info",
"host": "ip:32400",
"userAgent": "Mozilla/5.0 (iPad; CPU OS 6_0_2 like Mac OS X) AppleWebKit/536.26 (KHTML, like Gecko) Version/6.0 Mobile/10A550 Safari/8536.25",
"browser": "{\"webkit\":true,\"version\":\"536.26\",\"safari\":true}",
"clientVersion": "0.9.8.9",
"isAuthorized": "False",
"isAvailable": "False",
"primaryServerUrl": "http://ip:32400/",
"primaryServerAuthToken": "False",
"myPlexUrl": "https://my.plexapp.com/",
"myPlexFeatures": "",
"myPlexUsername": "username",
"myPlexAuthToken": "True"
}
]

#12 ericmatthys

ericmatthys

    Plex Employee

  • Plex Employee
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2396 posts
  • Location: Denver

Posted 26 December 2012 - 10:21 PM

Hmmm I don't see the sign in request there but I see you're going to the log in view and then to the logs view. It's possible a javascript error is preventing the log in but I can't reproduce on my iOS devices.

#13 bpsmith

bpsmith

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 26 December 2012 - 11:20 PM

Ok, thanks. I will test on another remote Mac tomorrow to make sure all sorted. Strange really, but thanks for trying.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users