Jump to content


Photo

Viasat Play

viasat tv3 tv6 tv8

  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#1 meo

meo

    Dedicated Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 posts
  • Location: Sweden

Posted 28 March 2013 - 10:53 PM

Hej!

 

Lägger upp en ny version av Viasat Play pluginen för de som vill Beta-testa. Tyvärr har jag inte orkat lägga in TV3 Norway etc, dvs endast de svenska kanalerna.

 

Ladda hem, zippa upp, och lägg ViasatPlay.bundle i plugins katalogen(ta bort den gamla/skriv över).

 

 

Kör du OS X så ligger plugin-katalogen här:

 

/Users/<ditt användarnamn>/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins/

 

Notera dock att uppdateringar ifrån det officiella plex repositoryt ej kommer att fungera(eftersom debug-flaggan är satt)! Om/när det kommer en officiell version så tar ni helt enkelt bort pluginen och installerar om den via Plex(på det vanliga sättet).

 

Mvh

 

UPPDATERING:

- Ändringarna finns nu officiellt, attachment borttagen.



#2 meo

meo

    Dedicated Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 posts
  • Location: Sweden

Posted 03 April 2013 - 07:16 PM

Även denna plugin har nu lagts upp en pull-request på, dvs snart finns ändringarna officiellt.

 

Skillnad mot pluginen attachad ovan är att jag la till tv3play.no, viasat4play.no och tv3play.dk också.



#3 andreas@h2odata.com

andreas@h2odata.com

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 43 posts
  • Location: Malmö, Sweden

Posted 11 April 2013 - 01:04 PM

Ser bara dom svenska kanalerna efter laddat ner din plugin i första inlägget.

Hur kan jag se de nya tv3play.no viasat4play.no och tv3play.dk?



#4 meo

meo

    Dedicated Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 posts
  • Location: Sweden

Posted 11 April 2013 - 02:44 PM

Ser bara dom svenska kanalerna efter laddat ner din plugin i första inlägget.

Hur kan jag se de nya tv3play.no viasat4play.no och tv3play.dk?

 

Har koden på github:

https://github.com/m...asatPlay.bundle

 

Mvh



#5 DanTheMan

DanTheMan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts

Posted 30 May 2013 - 05:39 PM

Hej, 

 

Trevligt med en Viasat Plugin, tyvärr fungerar den inte på LG TV eller Windows Phone 8.

 

På TVn så får jag upp Unsupported App meddelande innan den ska visa kanalerna. Viasat Play finns under Channels, men kan inte bläddra fram till TV3, TV6 etc.

På telefonen så kan jag välja Viasat Play, men inget mer händer. 

 

Den fungerar fint via Webspelaren dock. 

 

Är det något du har lust att checka?

Skulle vara riktigt nice med TV3 play etc på TVn i sovrummet. 

 

Edit: 

Testade den senaste versionen från Github.

Då kommer alla kanaler upp på TVn, men kan inte välja kanal

 

PMS Plugin Logscom.plexapp.plugins.viasatplay.log:

19:53:01.253000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin initialized
19:53:01.268000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin started
19:53:01.268000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /:/prefixes
19:55:41.298000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay
19:55:47.335000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay/TV3
19:56:09.658000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) An internal error occurred
 
Ingenting i com.plexapp.plugins.viasatplay.log
 
Edit 2: 
Avinstallerade pluginen, rensade allt som hade med Viasat att göra, nu loggas detta i com.plexapp.plugins.viasatplay.log:
 
2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (runtime:714) - Handling request GET /video/viasatplay
2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (runtime:811) - Found route matching /video/viasatplay
2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (context:198) - Checking for Real RTMP support...  Enabled:True  Platform:LGTV  Product:None  Client:2.0  Server:0.9.7.22-4b5280f
2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  ERROR (base:112) - Real RTMP is required but not supported in the current context.
2013-05-30 20:18:13,351 (272c) :  DEBUG (runtime:911) - Response: [200] MediaContainer, 453 bytes


#6 meo

meo

    Dedicated Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 posts
  • Location: Sweden

Posted 30 May 2013 - 06:48 PM

Hej, 

 

Trevligt med en Viasat Plugin, tyvärr fungerar den inte på LG TV eller Windows Phone 8.

 

På TVn så får jag upp Unsupported App meddelande innan den ska visa kanalerna. Viasat Play finns under Channels, men kan inte bläddra fram till TV3, TV6 etc.

På telefonen så kan jag välja Viasat Play, men inget mer händer. 

 

Den fungerar fint via Webspelaren dock. 

 

Är det något du har lust att checka?

Skulle vara riktigt nice med TV3 play etc på TVn i sovrummet. 

 

Edit: 

Testade den senaste versionen från Github.

Då kommer alla kanaler upp på TVn, men kan inte välja kanal

 

PMS Plugin Logscom.plexapp.plugins.viasatplay.log:

19:53:01.253000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin initialized
19:53:01.268000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin started
19:53:01.268000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /:/prefixes
19:55:41.298000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay
19:55:47.335000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay/TV3
19:56:09.658000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) An internal error occurred
 
Ingenting i com.plexapp.plugins.viasatplay.log
 
Edit 2: 
Avinstallerade pluginen, rensade allt som hade med Viasat att göra, nu loggas detta i com.plexapp.plugins.viasatplay.log:
 

2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (runtime:714) - Handling request GET /video/viasatplay
2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (runtime:811) - Found route matching /video/viasatplay
2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  DEBUG (context:198) - Checking for Real RTMP support...  Enabled:True  Platform:LGTV  Product:None  Client:2.0  Server:0.9.7.22-4b5280f
2013-05-30 20:18:13,335 (272c) :  ERROR (base:112) - Real RTMP is required but not supported in the current context.
2013-05-30 20:18:13,351 (272c) :  DEBUG (runtime:911) - Response: [200] MediaContainer, 453 bytes

 

Hej!

 

Ser ut som att RTMP strömmar inte stöds av LG:n.

 

Skulle du kunna prova följande:

  1. Kontrollera om Kanal5 Play fungerar på TV:n, den pluginen kör också med RTMP strömmar.
  2. Kontrollera om SVTPlay fungerar på TV:n, den pluginen kör med HLS vilket jag skulle kunna fixa till.


#7 DanTheMan

DanTheMan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts

Posted 30 May 2013 - 07:54 PM

Hej,

 

Kanal5 Play verkar inte funka på någon av mina enheter för tillfället.

SVTPlay fungerar fint på TV:n, iaf de få program jag testat. 



#8 meo

meo

    Dedicated Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 posts
  • Location: Sweden

Posted 01 June 2013 - 12:04 PM

Hej,

 

Kanal5 Play verkar inte funka på någon av mina enheter för tillfället.

SVTPlay fungerar fint på TV:n, iaf de få program jag testat. 

 

Det verkar lovande att SVT fungerar, eftersom den använder HLS.

 

Var ett tag sen jag höll på med den här pluginen och hade glömt bort att det redan finns stöd för HLS i den. Det är faktiskt så att den endast väljer RTMP om HLS inte finns tillgängligt.

 

Hursomhelst, prova att ta bort flaggorna som har med RTMP att göra i Serviceinfo.plist och Info.plist:

 

<key>PlexFrameworkFlags</key>
  <array>
    <string>UseRealRTMP</string>
  </array>

 

Om det då startar, så att du kan välja tex TV3, prova att spela upp ett avsnitt av Hotellräddaren(som jag vet är HLS).



#9 DanTheMan

DanTheMan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts

Posted 04 June 2013 - 05:56 PM

Ok,

 

Ska testa det. 

Tack för info.



#10 DanTheMan

DanTheMan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts

Posted 05 June 2013 - 01:46 PM

Det funkar att browsa / spela ett avsnitt första gången efter installation. 

Men efter det så buggar pluginen ur oavsett klient se logs nedan: 

 

Det verkar som att den blir uppdaterad av Plex?

Går det att förhindra?

 

 

"Plex Media Server.log"

Jun 05, 2013 15:40:42:189 [14008] DEBUG - Reading 0 bytes in the body, code is 500

Jun 05, 2013 15:40:42:189 [14008] DEBUG - [com.plexapp.plugins.viasatplay] Completed command /video/viasatplay/TV3 in 22.434000 seconds.
 
"PMS Plugin Logscom.plexapp.plugins.viasatplay.log"
15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin initialized
15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin started
15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /:/prefixes
15:40:17.477000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay
15:40:19.755000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay/TV3
15:40:42.173000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) An internal error occurred
 
 
 


#11 meo

meo

    Dedicated Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 posts
  • Location: Sweden

Posted 05 June 2013 - 03:05 PM

Det funkar att browsa / spela ett avsnitt första gången efter installation. 

Men efter det så buggar pluginen ur oavsett klient se logs nedan: 

 

Det verkar som att den blir uppdaterad av Plex?

Går det att förhindra?

 

 

"Plex Media Server.log"

Jun 05, 2013 15:40:42:189 [14008] DEBUG - Reading 0 bytes in the body, code is 500

Jun 05, 2013 15:40:42:189 [14008] DEBUG - [com.plexapp.plugins.viasatplay] Completed command /video/viasatplay/TV3 in 22.434000 seconds.
 
"PMS Plugin Logscom.plexapp.plugins.viasatplay.log"

15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin initialized
15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Plugin started
15:40:17.368000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /:/prefixes
15:40:17.477000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay
15:40:19.755000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) Handling request :  /video/viasatplay/TV3
15:40:42.173000: com.plexapp.plugins.viasatplay  :   (Framework) An internal error occurred
 
 
 

 

Kanon!

 

Lite tråkigt är det att det inte startar om dessa flaggor finns med eftersom man inte då kan switcha i runtime för att göra en specialare för LG klienten  :(  RTMP strömmarna gör att det funkar på PS3 nämligen. 

 

Som svar på det andra, japp Plex skriver över pluginen automatiskt.

För att komma undan detta finns två alternativ:

  1. Skapa en symlänk, se instruktion på tex SVTPlay: https://github.com/C...aster/README.md eller 
  2. Lägg till följande i Info.plist och Serviceinfo.plist:
    	<key>PlexPluginDevMode</key>
    	<string>1</string>
    

     

    (på samma nivå som du tog bort de andra enligt ovan)

     

     

välj det som du tycker verkar enklast.

 

När du vill börja uppdatera officiellt så tar du helt enkelt bort plugin-bundlen och installerar om på nytt(via Plex).



#12 DanTheMan

DanTheMan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts

Posted 05 June 2013 - 03:36 PM

Hej,

 

Jag gjorde en egen version av din Viasat plugin, som jag kallar ViasatTest. 

Passade samtidigt på att fixa lite Critical Errors som loggas ang title2 och summary genom att göra om dem till unicode, iom att det mesta innehåller svenska tecken.

 

Nu verkar allt som inte kräver RTMP att fungera. 

 

Kul att titta lite på python script, har aldrig kodat något sådant förut ;)

 

Tack för hjälpen. 

Nu kan tjejen kolla på Top Model i sovrummet iaf :D

 

Förresten, det fungerar att starta plugin på LG TV om man skippar RTMP i info.plist, men behåller den i serviceinfo.plist, på så sätt verkar man kunna spela RTMP strömmar på klienter som stöder det utan att hindra andra klienter att starta den. 



#13 meo

meo

    Dedicated Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 posts
  • Location: Sweden

Posted 05 June 2013 - 07:58 PM

Hej,

 

Jag gjorde en egen version av din Viasat plugin, som jag kallar ViasatTest. 

Passade samtidigt på att fixa lite Critical Errors som loggas ang title2 och summary genom att göra om dem till unicode, iom att det mesta innehåller svenska tecken.

 

Nu verkar allt som inte kräver RTMP att fungera. 

 

Kul att titta lite på python script, har aldrig kodat något sådant förut ;)

 

Tack för hjälpen. 

Nu kan tjejen kolla på Top Model i sovrummet iaf :D

 

Förresten, det fungerar att starta plugin på LG TV om man skippar RTMP i info.plist, men behåller den i serviceinfo.plist, på så sätt verkar man kunna spela RTMP strömmar på klienter som stöder det utan att hindra andra klienter att starta den. 

 

Fint! 

 

Ska prova att ta bort RTMP-flaggan i Info.plist och se om det fungerar, isf går det ju att få till en plugin utan konflikt.

 

Måste säga att jag själv började med Python iom Plex, då de flesta av de svenska kanalerna slutade fungera i höstas(TV4, SVT, Viasat, Kanal5/Kanal9). Gjorde uppdateringar för min egen del, men tänkte att man kunde dela med sig.

 

Om du vill bidra(tex dina uppdateringar med Unicode), så skulle jag kunna fixa skrivrättigheter till repositoryt på github(mitt eget, inte Plex officiella). Verkar dock ganska trögt att få ändringarna att komma med officiellt i Plex ...



#14 DanTheMan

DanTheMan

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts

Posted 05 June 2013 - 08:26 PM

Fint! 

 

Ska prova att ta bort RTMP-flaggan i Info.plist och se om det fungerar, isf går det ju att få till en plugin utan konflikt.

 

Måste säga att jag själv började med Python iom Plex, då de flesta av de svenska kanalerna slutade fungera i höstas(TV4, SVT, Viasat, Kanal5/Kanal9). Gjorde uppdateringar för min egen del, men tänkte att man kunde dela med sig.

 

Om du vill bidra(tex dina uppdateringar med Unicode), så skulle jag kunna fixa skrivrättigheter till repositoryt på github(mitt eget, inte Plex officiella). Verkar dock ganska trögt att få ändringarna att komma med officiellt i Plex ...

Det var väldigt enkla ändringar:

__init__.py

Rad  121

  dir = ObjectContainer(title2=unicode(title))

 

Rad 160

                                           summary = unicode(program['desc']),

Rad 166

                            summary = unicode(program['desc']),

Rad 170

dir = ObjectContainer(title2=unicode(title))

 

Rad 189

                            summary = unicode(summary), 

Rad 197

dir = ObjectContainer(title2=unicode(title))

 

Rad 228

        summary = unicode(video["desc"]),

 

Dvs, wrappa alla assignments till title2 och summary med unicode()



#15 meo

meo

    Dedicated Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 posts
  • Location: Sweden

Posted 06 June 2013 - 09:57 AM

Pushade upp en ny version på github:

  • Texter med unicode
  • RTMP-flaggan borttagen ur Info.plist. Det verkar funka fint att köra RTMP ändå

Tack för din input!

 

Mvh



#16 mackanz

mackanz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 18 June 2013 - 09:55 PM

Får inte denna att fungera alls på vare sig web, pc eller iphone. Jag tog bort pluginen och installerade den på nytt, men ny hittar inte ens myplex den längre. Något elementärt jag missat?



#17 Gear8

Gear8

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 posts

Posted 19 June 2013 - 10:38 AM

Jeg får mange merkelige problemer med denne plugin. Når jeg installerer den så fungerer den fint, men jeg ser 2 Viasat plugins på både Android og Samsung TV. Etter å ha sett et par videoer så slutter den å fungere helt på alle enheter, inkludert PlexWeb.



#18 vivizool

vivizool

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 19 June 2013 - 05:10 PM

Den fungerar inte alls för mig. Jag använder Mac och Roku i USA... kan den fungera här eller borde jag ge upp?



#19 meo

meo

    Dedicated Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 posts
  • Location: Sweden

Posted 19 June 2013 - 11:29 PM

Får inte denna att fungera alls på vare sig web, pc eller iphone. Jag tog bort pluginen och installerade den på nytt, men ny hittar inte ens myplex den längre. Något elementärt jag missat?

 

Den har inte kommit med officiellt än, så om du installerade den ifrån Plex så får du den gamla versionen. 

 

Prova följande(om det inte är det du redan har gjort)

1. Ladda hem https://github.com/m...hive/master.zip

2. Zippa up och byt namn till ViasatPlay.bundle

 

Pga att Plex automatiskt skriver över med senaste version ifrån Plex(dvs den gamla), följ instruktionerna i:

http://forums.plexap...ay/#entry405480



#20 meo

meo

    Dedicated Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 posts
  • Location: Sweden

Posted 19 June 2013 - 11:30 PM

Jeg får mange merkelige problemer med denne plugin. Når jeg installerer den så fungerer den fint, men jeg ser 2 Viasat plugins på både Android og Samsung TV. Etter å ha sett et par videoer så slutter den å fungere helt på alle enheter, inkludert PlexWeb.

 

Se ovan, Plex skriver automatiskt över med den senaste ifrån Plex(den gamla)

 

Mvh







Also tagged with one or more of these keywords: viasat, tv3 tv6 tv8

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users