Cannot Stream High Bitrate Music via DLNA

server-dlna

#1

I've created a profile for my HEOS Amplifier to setup direct plan for the ALAC codec, but I keep getting a message that the 'audio.bitrate limitation applies: 2533 > 288' for my files.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Client name="HEOS Amplifier">
  <Identification>
    <DeviceDescription type="urn:schemas-denon-com:device:ACT-Denon:1">
      <ModelName substring="HEOS Amp" />
      <ModelNumber substring="DWA-200 4.0" />
      <Manufacturer substring="Denon" />
      <ManufacturerUrl substring="http://www.denon.com" />
    </DeviceDescription>
  </Identification>
  <TranscodeTargets>
    <MusicProfile container="mp3" codec="mp3" />
  </TranscodeTargets>
  <DirectPlayProfiles>
    <MusicProfile container="mp4" codec="aac,alac" />
    <MusicProfile container="mp3" codec="mp3" />
    <MusicProfile container="flac" codec="flac" />
    <MusicProfile container="ogg" codec="vorbis" />
    <MusicProfile container="wma" codec="wmav2" />
    <MusicProfile container="wav" codec="flac,pcm" />
  </DirectPlayProfiles>
  <CodecProfiles>
    <MusicCodec name="*">
      <Limitations>
        <UpperBound name="audio.bitrate" value="3000" />
      </Limitations>
    </MusicCodec>
  </CodecProfiles>
</Client>

Here's the log section:

Aug 25, 2017 23:29:04.481 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - Mapped client to profile HEOS Amplifier using device description of type 'urn:schemas-denon-com:device:ACT-Denon:1'
Aug 25, 2017 23:29:04.481 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - Mapped object 832209b71ade297dac1a to /library/metadata/2642 part 0 on server 
Aug 25, 2017 23:29:04.482 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - Downloading document http://127.0.0.1:32400/library/metadata/2642
Aug 25, 2017 23:29:04.482 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - HTTP requesting GET http://127.0.0.1:32400/library/metadata/2642
Aug 25, 2017 23:29:04.496 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - HTTP 200 response from GET http://127.0.0.1:32400/library/metadata/2642
Aug 25, 2017 23:29:04.496 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - Caching document http://127.0.0.1:32400/library/metadata/2642 as 4cd6fb5616f107c54767ecb780c9c45659c03a9c
Aug 25, 2017 23:29:04.497 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - Serving up item /library/metadata/2642 part 0
Aug 25, 2017 23:29:04.497 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - MDE: received PLEX_PROTOCOL_ANY from client, selected protocol http
Aug 25, 2017 23:29:04.497 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - MDE: analyzing media item 6221
Aug 25, 2017 23:29:04.497 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - The Nearness Of You - audio.bitrate limitation applies: 2533 > 288
Aug 25, 2017 23:29:04.497 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - The Nearness Of You - audio.bitrate limitation applies: 2533 > 288
Aug 25, 2017 23:29:04.497 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - MDE: The Nearness Of You: selected media 0 / 6221
Aug 25, 2017 23:29:04.542 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - Proxied GET to http://127.0.0.1:32400/music/:/transcode/universal/start?directPlay=0&directStreamAudio=1&musicBitrate=192&path=%2Flibrary%2Fmetadata%2F2642&session=7266b8586c8a1a02d2efbb217a7a96ab98489f8d&X-Plex-Token=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx: HTTP/1.1 200
Aug 25, 2017 23:29:04.542 [0x7f3fc2ffe700] VERBOSE - Proxy response headers: Content-Type: audio/mpeg; Accept-Ranges: none; Connection: close; X-Plex-Protocol: 1.0; Cache-Control: no-cache; Date: Sat, 26 Aug 2017 04:29:04 GMT
Aug 25, 2017 23:29:04.542 [0x7f3fc2ffe700] DEBUG - Responding HTTP/1.1 200
Aug 25, 2017 23:29:04.542 [0x7f3fc2ffe700] VERBOSE - Response headers: Content-Type: audio/mpeg; Date: Sat, 26 Aug 2017 04:29:04 GMT; Cache-Control: no-cache; transferMode.dlna.org: Streaming; Connection: close

Any ideas? I'm on the local network, I've set the Network preference to make sure of it, etc. I seems like it may be a bug.

Thanks!


#2

I actually have the same issue, and can’t figure where the bitrate limit comes from.


#3

Same issue here
EDIT
I just used a minimal configuration and it worked.