photo upload not working at all

ios

#1

Hi,
I have been trying with photo upload on my iphone 7. However, it didn't work at all.I choose to create a new library "test" for the uploaded photos, the album is None, upload auto No, include icloud yes, use cellular data No. Then when I toggle the camera upload switch a ready to upload notification come with upload now button. I press the button, the word change from ready to upload to uploading and back to ready to upload immediately.

I can see that the library "test" has been created successfully, but no photo has been uploaded. Please help me

I checked that log:
2018/04/12 14:31:13.899 (135 MB) (1252539) ➖ PMKCameraUploadEngine.m:1428 | Fetching asset 1 out of 7554
2018/04/12 14:31:13.972 (135 MB) (1252539) ➖ PMKCameraUploadEngine.m:1791 | Created data transfer task to check for 1946-06-16 01.37.41.mp4
2018/04/12 14:31:14.041 (135 MB) (1252920) ➖ PMKCameraUploadEngine.m:1293 | Beginning background task.
2018/04/12 14:31:14.042 (135 MB) (1252920) ➖ PMKCameraUploadEngine.m:2668 | Something went wrong. Starting process over.
2018/04/12 14:31:14.042 (135 MB) (1253058) ➖ PMKCameraUploadEngine.m:1929 | No more tasks, all done.
2018/04/12 14:31:14.043 (135 MB) (1253058) ➖ PMKCameraUploadEngine.m:1960 | Upload ended.


#2

Suffering from the same.

I have a backlog 3000 pictures to upload.


#3

Photo upload works again. I have been fighting the same problem since January. It use to work great and then the server update in January stopped it. I have tried new libraries 3 different Plex Servers with no luck.
Today I decided it had to be something on the Iphone. I copied my videos, Photo Burst and screen shots using The “Photo Transfer App” to my pc then I deleted them from My Iphone. I reset the Camera upload on My Phone then had to leave for a couple of hours. I just came home and opened Plex on my phone to see my photos uploading for the first since January. It has already uploaded 900 out of about 3,000 photos in less than an Hour. I’m not sure if it was deleting the Long 15 minute+ videos, Screen Shots or Photo Burst but by deleting them it fixed the upload problem. I did notice that the Screen shots are saved as .PNG files instead of JPEG so that may have been the culprit. All I know is that its working great again and I couldn’t be happier.
I hope this helps everyone else frustrated with the “Waiting to Upload” Blues.


#4

@Rondo75 said:
Photo upload works again. I have been fighting the same problem since January. It use to work great and then the server update in January stopped it. I have tried new libraries 3 different Plex Servers with no luck.
Today I decided it had to be something on the Iphone. I copied my videos, Photo Burst and screen shots using The “Photo Transfer App” to my pc then I deleted them from My Iphone. I reset the Camera upload on My Phone then had to leave for a couple of hours. I just came home and opened Plex on my phone to see my photos uploading for the first since January. It has already uploaded 900 out of about 3,000 photos in less than an Hour. I’m not sure if it was deleting the Long 15 minute+ videos, Screen Shots or Photo Burst but by deleting them it fixed the upload problem. I did notice that the Screen shots are saved as .PNG files instead of JPEG so that may have been the culprit. All I know is that its working great again and I couldn’t be happier.
I hope this helps everyone else frustrated with the “Waiting to Upload” Blues.

Thanks, I will have a try!
Hope it will work!