Play Music doesn't work anymore on iOS and Android device

server-mac

#1

Playing music has stopped working. I can browse through my library but as soon as I try to play it says playing with starting at 0% but nothing happens. After a while it says an error occurred. I tried remotely, locally and with various devices. all the same. All versions are latest of course.


#2

@brichter said:
Playing music has stopped working. I can browse through my library but as soon as I try to play it says playing with starting at 0% but nothing happens. After a while it says an error occurred. I tried remotely, locally and with various devices. all the same. All versions are latest of course.

Get some server logs when you get the issue

First ensure debug logging enabled
See https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/201643703-Reporting-issues-with-Plex-Media-Server
Then restart the server to get fresh logs created
Then try to play music on say Plex for IOS and when the issue arises, get a screenshot showing the ios app screen and time
Then download the server logs and attach here with screenshot
See https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/200250417-Plex-Media-Server-Log-Files


#3

Manufacturer: HUAWEI
Device: hwALE-H
Model: ALE-L21
Product: ALE-L21
Version: 5.0


#4

@nonchiedercilaparola said:
Manufacturer: HUAWEI
Device: hwALE-H
Model: ALE-L21
Product: ALE-L21
Version: 5.0

Would need logs from both sides - the server and the Plex for Android app

All can be seen from the server end is that the android app abort the download of the track

Dec 10, 2017 11:22:34.830 [0x7f966b3ff700] DEBUG - Request: [93.36.xxx.xxx:40961 (WAN)] GET /library/parts/22898/1502575384/file.flac?autoAdjustQuality=0&hasMDE=1&location=cellular (8 live) TLS GZIP Signed-in Token (nonchiedercilaparola)

Dec 10, 2017 11:22:34.830 [0x7f966b3ff700] VERBOSE -  * location => cellular

Dec 10, 2017 11:22:34.884 [0x7f966b3ff700] VERBOSE - [IDLE] * http_download - /library/parts/22898/1502575384/file.flac?autoAdjustQuality=0&hasMDE=1&location=cellular&X-Plex-Client-Identifier=87fd862b0cb6eb5d-com-plexapp-android&X-Plex-Supported-Commands=abort&X-Plex-Token=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx - 1 active item(s)
Dec 10, 2017 11:22:34.884 [0x7f966b3ff700] DEBUG - Content-Length of /home/nonchiedercilaparola/Musica/Archivio_Musica/Artisti/Pink_Floyd/1970 Pink Floyd - Atom Heart Mother (Remaster US 1994)/01 Atom Heart Mother Suite 01.flac is 27147998.

Dec 10, 2017 11:22:35.404 [0x7f9671ffe700] DEBUG - handleStreamRead code 335544539: short read
Dec 10, 2017 11:22:35.404 [0x7f9671ffe700] DEBUG - NotificationStream: Removing because of error
Dec 10, 2017 11:22:35.404 [0x7f96727ff700] DEBUG - Failed to stream media, client probably disconnected: 104 - Connection reset by peer

For Android log
See https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/201573117-Android-Android-TV-Fire-TV-Logs

After an error, get a screen capture and email the android app plex log to yourself and capture the server logs zip (see https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/200250417)
and attach both zips and screenshot

PS: There is now a later version of Plex Media Server software - see https://plex.tv/downloads


#5

log from android smartphone (p8 lite with android 5.0)


#6

@nonchiedercilaparola said:
log from android smartphone (p8 lite with android 5.0)

Thank you

I can see the Plex for Android app version 6.10.2 had an exception failure when attempting to direct play a track

Is this still the case on the current version of the app? Version 6.11.2 was released earlier this week

I will refer the crash to the android plex team - but please confirm that this failure is still occurring on current version of the app

12-10 11:22:34.661  i: [Proxy] Request received: https://93-46-xxx-xxx.2b93xxxxxxxxxxxxxxxx.plex.direct:32400/library/parts/22898/1502575384/file.flac?autoAdjustQuality=0&hasMDE=1&location=cellular&X-Plex-Client-Identifier=87fd862b0cb6eb5d-com-plexapp-android&X-Plex-Supported-Commands=abort&X-Plex-Token=...ghzq

12-10 11:22:35.243  e: Fatal exception occurred.
12-10 11:22:35.245  e: An exception occurred: android.app.RemoteServiceException: Bad notification posted from package com.plexapp.android: Couldn't expand RemoteViews for: StatusBarNotification(pkg=com.plexapp.android user=UserHandle{0} id=2 tag=null score=0 key=0|com.plexapp.android|2|null|10145: Notification(pri=0 contentView=com.plexapp.android/0x109007f vibrate=null sound=null defaults=0x0 flags=0x62 color=0x00000000 category=transport actions=4 vis=PUBLIC))
12-10 11:22:35.245  e: Stacktrace: android.app.RemoteServiceException: Bad notification posted from package com.plexapp.android: Couldn't expand RemoteViews for: StatusBarNotification(pkg=com.plexapp.android user=UserHandle{0} id=2 tag=null score=0 key=0|com.plexapp.android|2|null|10145: Notification(pri=0 contentView=com.plexapp.android/0x109007f vibrate=null sound=null defaults=0x0 flags=0x62 color=0x00000000 category=transport actions=4 vis=PUBLIC))
    at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:1534)
    at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:102)
    at android.os.Looper.loop(Looper.java:135)
    at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:5538)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:372)
    at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:960)
    at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:755)

#7

my version app is 6.11.2.3107 (888bc437) and the problem is only with music not video.


#8

@nonchiedercilaparola said:
my version app is 6.11.2.3107 (888bc437) and the problem is only with music not video.

could i please get fresh server and android logs from 6.11.2 and i will refer it to the development team


#9

sure, thanks


#10

are there news about this bug?


#11

@nonchiedercilaparola said:
are there news about this bug?

sorry - did not notice your update

This has now been raised with the development team


#12

@nonchiedercilaparola said:
sure, thanks

The logs and exception event has been looked into and it appears to be an issue with OEM device. It has been reported for other apps - see here https://plus.google.com/116444954357911988581/posts/8mtzv9TaZUp

The problem is being investigated by our plex android team

Could you try to see if blocking app notifications avoids the problem


#13

@sa2000 said:

@nonchiedercilaparola said:
sure, thanks

The logs and exception event has been looked into and it appears to be an issue with OEM device. It has been reported for other apps - see here https://plus.google.com/116444954357911988581/posts/8mtzv9TaZUp

The problem is being investigated by our plex android team

Could you try to see if blocking app notifications avoids the problem

i not use blocking app:(


#14

@nonchiedercilaparola said:

@sa2000 said:

@nonchiedercilaparola said:
sure, thanks

The logs and exception event has been looked into and it appears to be an issue with OEM device. It has been reported for other apps - see here https://plus.google.com/116444954357911988581/posts/8mtzv9TaZUp

The problem is being investigated by our plex android team

Could you try to see if blocking app notifications avoids the problem

i not use blocking app:(

I meant disabling notification

Android Settings / Sounds & Notifications / Application Notifications /
Click then on the Plex icon
and select Block


#15

@sa2000 said:

@nonchiedercilaparola said:

@sa2000 said:

@nonchiedercilaparola said:
sure, thanks

The logs and exception event has been looked into and it appears to be an issue with OEM device. It has been reported for other apps - see here https://plus.google.com/116444954357911988581/posts/8mtzv9TaZUp

The problem is being investigated by our plex android team

Could you try to see if blocking app notifications avoids the problem

i not use blocking app:(

I meant disabling notification

Android Settings / Sounds & Notifications / Application Notifications /
Click then on the Plex icon
and select Block

sorry, now i understand. now seems it works:) why this bug only with music?


#16

Nothing problems with songs happen again:( on android when i play a song it don’t start. i’ll post the log file again