TV 47LM660S po aktualizacji Plex-Media-Server-0.9.709.375-d056f10-en-US następuje samoczynne resetowanie TV.
Problem zgłoszony do LG 7 stycznia.
Znalazłem już kilka wątków na forum jednak na polskim nie.
Więc zapytam czy ktoś ma podobny problem i czy zgłaszał go gdzieś?
W aktywności siła!
Pozdrawiam
Witam… Mam ten sam problem, zakupiłem TV LG 47LM620s w grudniu 2012, i niedawno podłączyłem go do sieci i zacząłem się bawić serwerami multimediów,
pobrałem więc zalecany PLEX Media Server zainstalowałem na PC i zacząłem się nim bawić, jak już wszystko ustawiłem, i odpaliłem film na telewizorze to po jakimś czasie tv się ZRESTARTOWAŁ, i tak jest do tej pory, jak włączę jakiś film udostępniony przez PLEX’a to za jakiś czas TV zaczyna się restartować. Zainstalowałem więc inny media serwer tym razem NERO MEDIA HOME Serwer czy coś takiego, na nim wszystko działa dobrze i nic się nie restartuje, jest on prostszy nić PLEX i ma mniej bajerów ale działa stabilnie, choć nie ukrywam że wolał bym by działał mi PLEX !!!
ps. NERO MEDIA SERWER mój telewizor widzi go jako zewnętrzne źródło w zakładce SMART SHERE
Irek… czy coś zmieniło się u ciebie w tej sprawie ???
Witam…
Na oficjalnym forum PLEXA znalazlem temat o restartowaniu się TV
z tego wynika że jest NOWA poprawiona wersja w której już podobno usunęli problem z restartowaniem
There is a new version of PMS (V 0.9.7.10.382) here: http://www.plexapp.com/getplex/ and it seems to have fixed the issue.
pozdrawiam
Po tej aktualizacji też restartował mi się TV, przeistalowałam ponownie plexa i oprogramowanie Bonjuor i chyba pomogło
This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.