Samsung tizen app 3.1.0 (3.8.0) Tizen 2.4.0

smart-tv

#5

@sa2000 said:
Can you please provide media info xml and debug logs captured after reproducing this with one of your media files

For Media Info XML - see https://support.plex.tv/articles/201998867-investigate-media-information-and-formats/
For logging to be enabled - see https://support.plex.tv/articles/216955788-logging-for-smart-tvs-tivo/
and https://support.plex.tv/articles/201643703-reporting-issues-with-plex-media-server/

and to capture the logs
https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

and please attach the zipped logs and media info xml and indication as to what time the test was started

Many thanks that fixed the problem with the sound, in version 3.2.2 everything works correct. When you turn on any subtitles, still begin converting videos


#6

@sa2000 said:
Can you please provide media info xml and debug logs captured after reproducing this with one of your media files

For Media Info XML - see https://support.plex.tv/articles/201998867-investigate-media-information-and-formats/
For logging to be enabled - see https://support.plex.tv/articles/216955788-logging-for-smart-tvs-tivo/
and https://support.plex.tv/articles/201643703-reporting-issues-with-plex-media-server/

and to capture the logs
https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

and please attach the zipped logs and media info xml and indication as to what time the test was started

I’m very sorry for the trouble, but could you answer. Is it possible to make subtitles without transcoding to Samsung tizen? At least a text format. For example: I’m watching a movie with DTS sound and when it’s direct play, everything is fine. But in the same movie I need subtitles and as soon as I turn them on, transcoding starts and the sound is transcoded into Dolby Digital. Not only that the sound quality is lost, so also not the weakest computer on windows 10 does not always cope with transcoding, but I want to transfer the plex server to Synology NAS, And he certainly can not cope with transcoding.
Do you have any reason to wait for the changes? Ask questions, create a bunch of posts? Or should one already accept and look for an alternative to Plex? Thank you very much for your understanding, I will wait for the answer


#7

@Navras said:

@sa2000 said:
Can you please provide media info xml and debug logs captured after reproducing this with one of your media files

For Media Info XML - see https://support.plex.tv/articles/201998867-investigate-media-information-and-formats/
For logging to be enabled - see https://support.plex.tv/articles/216955788-logging-for-smart-tvs-tivo/
and https://support.plex.tv/articles/201643703-reporting-issues-with-plex-media-server/

and to capture the logs
https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

and please attach the zipped logs and media info xml and indication as to what time the test was started

I’m very sorry for the trouble, but could you answer. Is it possible to make subtitles without transcoding to Samsung tizen? At least a text format. For example: I’m watching a movie with DTS sound and when it’s direct play, everything is fine. But in the same movie I need subtitles and as soon as I turn them on, transcoding starts and the sound is transcoded into Dolby Digital. Not only that the sound quality is lost, so also not the weakest computer on windows 10 does not always cope with transcoding, but I want to transfer the plex server to Synology NAS, And he certainly can not cope with transcoding.
Do you have any reason to wait for the changes? Ask questions, create a bunch of posts? Or should one already accept and look for an alternative to Plex? Thank you very much for your understanding, I will wait for the answer

The information I have regarding subtitles and Tizen is this

Only non ASS text based subs will not require a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

There is also the information on the release note http://forums.plex.tv/discussion/307151/plex-for-samsung-2016-televisions

See my earlier post regarding diagnostics which I would like to see if what is happening is not as described above


#8

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:
Can you please provide media info xml and debug logs captured after reproducing this with one of your media files

For Media Info XML - see https://support.plex.tv/articles/201998867-investigate-media-information-and-formats/
For logging to be enabled - see https://support.plex.tv/articles/216955788-logging-for-smart-tvs-tivo/
and https://support.plex.tv/articles/201643703-reporting-issues-with-plex-media-server/

and to capture the logs
https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

and please attach the zipped logs and media info xml and indication as to what time the test was started

I’m very sorry for the trouble, but could you answer. Is it possible to make subtitles without transcoding to Samsung tizen? At least a text format. For example: I’m watching a movie with DTS sound and when it’s direct play, everything is fine. But in the same movie I need subtitles and as soon as I turn them on, transcoding starts and the sound is transcoded into Dolby Digital. Not only that the sound quality is lost, so also not the weakest computer on windows 10 does not always cope with transcoding, but I want to transfer the plex server to Synology NAS, And he certainly can not cope with transcoding.
Do you have any reason to wait for the changes? Ask questions, create a bunch of posts? Or should one already accept and look for an alternative to Plex? Thank you very much for your understanding, I will wait for the answer

The information I have regarding subtitles and Tizen is this

Only non ASS text based subs will not requires a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

There is also the information on the release note http://forums.plex.tv/discussion/307151/plex-for-samsung-2016-televisions

See my earlier post regarding diagnostics which I would like to see if what is happening is not as described above
http://forums.plex.tv/discussion/comment/1608725/#Comment_1608725

The server has just been updated, the logs are already from it. I launched a movie with subtitles “srt”, and the server wrote the conversion (compressed) sound direct stream video direct stream. Then I started the video with the subtitles “ass” (in settings on tv enabled “Burn Subtitles > Only image formats.”) the server wrote the same thing as before. then I started the video with the sound “DTS” and subtitles “srt” first with subtitles off (server wrote “direct play”) I turned on the subtitles and started transcoding conversion (compressed) sound converting from DCA to AAC video direct stream. Logs and description of the video are attached. Is it possible to do this so that if you include at least the subtitles “srt” continued “direct play”?
The fact is that sometimes when subtitles are turned on the video either breaks for a long time or flies with an error.


#9

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:
Can you please provide media info xml and debug logs captured after reproducing this with one of your media files

For Media Info XML - see https://support.plex.tv/articles/201998867-investigate-media-information-and-formats/
For logging to be enabled - see https://support.plex.tv/articles/216955788-logging-for-smart-tvs-tivo/
and https://support.plex.tv/articles/201643703-reporting-issues-with-plex-media-server/

and to capture the logs
https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

and please attach the zipped logs and media info xml and indication as to what time the test was started

I’m very sorry for the trouble, but could you answer. Is it possible to make subtitles without transcoding to Samsung tizen? At least a text format. For example: I’m watching a movie with DTS sound and when it’s direct play, everything is fine. But in the same movie I need subtitles and as soon as I turn them on, transcoding starts and the sound is transcoded into Dolby Digital. Not only that the sound quality is lost, so also not the weakest computer on windows 10 does not always cope with transcoding, but I want to transfer the plex server to Synology NAS, And he certainly can not cope with transcoding.
Do you have any reason to wait for the changes? Ask questions, create a bunch of posts? Or should one already accept and look for an alternative to Plex? Thank you very much for your understanding, I will wait for the answer

The information I have regarding subtitles and Tizen is this

Only non ASS text based subs will not requires a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

There is also the information on the release note http://forums.plex.tv/discussion/307151/plex-for-samsung-2016-televisions

See my earlier post regarding diagnostics which I would like to see if what is happening is not as described above
http://forums.plex.tv/discussion/comment/1608725/#Comment_1608725

Just in case, I post the screenshots of what the server writes when you run those files that I described and posted above:
When I turn on subtitles



If you turn off the subtitles, then on any file it says:


#10

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:
Can you please provide media info xml and debug logs captured after reproducing this with one of your media files

For Media Info XML - see https://support.plex.tv/articles/201998867-investigate-media-information-and-formats/
For logging to be enabled - see https://support.plex.tv/articles/216955788-logging-for-smart-tvs-tivo/
and https://support.plex.tv/articles/201643703-reporting-issues-with-plex-media-server/

and to capture the logs
https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

and please attach the zipped logs and media info xml and indication as to what time the test was started

I’m very sorry for the trouble, but could you answer. Is it possible to make subtitles without transcoding to Samsung tizen? At least a text format. For example: I’m watching a movie with DTS sound and when it’s direct play, everything is fine. But in the same movie I need subtitles and as soon as I turn them on, transcoding starts and the sound is transcoded into Dolby Digital. Not only that the sound quality is lost, so also not the weakest computer on windows 10 does not always cope with transcoding, but I want to transfer the plex server to Synology NAS, And he certainly can not cope with transcoding.
Do you have any reason to wait for the changes? Ask questions, create a bunch of posts? Or should one already accept and look for an alternative to Plex? Thank you very much for your understanding, I will wait for the answer

The information I have regarding subtitles and Tizen is this

Only non ASS text based subs will not requires a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

There is also the information on the release note http://forums.plex.tv/discussion/307151/plex-for-samsung-2016-televisions

See my earlier post regarding diagnostics which I would like to see if what is happening is not as described above
http://forums.plex.tv/discussion/comment/1608725/#Comment_1608725

Any news? Logs in at least something helped? (Excuse for troubling)


#11

@Navras said:

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:
Can you please provide media info xml and debug logs captured after reproducing this with one of your media files

For Media Info XML - see https://support.plex.tv/articles/201998867-investigate-media-information-and-formats/
For logging to be enabled - see https://support.plex.tv/articles/216955788-logging-for-smart-tvs-tivo/
and https://support.plex.tv/articles/201643703-reporting-issues-with-plex-media-server/

and to capture the logs
https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

and please attach the zipped logs and media info xml and indication as to what time the test was started

I’m very sorry for the trouble, but could you answer. Is it possible to make subtitles without transcoding to Samsung tizen? At least a text format. For example: I’m watching a movie with DTS sound and when it’s direct play, everything is fine. But in the same movie I need subtitles and as soon as I turn them on, transcoding starts and the sound is transcoded into Dolby Digital. Not only that the sound quality is lost, so also not the weakest computer on windows 10 does not always cope with transcoding, but I want to transfer the plex server to Synology NAS, And he certainly can not cope with transcoding.
Do you have any reason to wait for the changes? Ask questions, create a bunch of posts? Or should one already accept and look for an alternative to Plex? Thank you very much for your understanding, I will wait for the answer

The information I have regarding subtitles and Tizen is this

Only non ASS text based subs will not requires a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

There is also the information on the release note http://forums.plex.tv/discussion/307151/plex-for-samsung-2016-televisions

See my earlier post regarding diagnostics which I would like to see if what is happening is not as described above
http://forums.plex.tv/discussion/comment/1608725/#Comment_1608725

Just in case, I post the screenshots of what the server writes when you run those files that I described and posted above:
When I turn on subtitles



If you turn off the subtitles, then on any file it says:

The only word I can read is Playing


#12

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:
Can you please provide media info xml and debug logs captured after reproducing this with one of your media files

For Media Info XML - see https://support.plex.tv/articles/201998867-investigate-media-information-and-formats/
For logging to be enabled - see https://support.plex.tv/articles/216955788-logging-for-smart-tvs-tivo/
and https://support.plex.tv/articles/201643703-reporting-issues-with-plex-media-server/

and to capture the logs
https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

and please attach the zipped logs and media info xml and indication as to what time the test was started

I’m very sorry for the trouble, but could you answer. Is it possible to make subtitles without transcoding to Samsung tizen? At least a text format. For example: I’m watching a movie with DTS sound and when it’s direct play, everything is fine. But in the same movie I need subtitles and as soon as I turn them on, transcoding starts and the sound is transcoded into Dolby Digital. Not only that the sound quality is lost, so also not the weakest computer on windows 10 does not always cope with transcoding, but I want to transfer the plex server to Synology NAS, And he certainly can not cope with transcoding.
Do you have any reason to wait for the changes? Ask questions, create a bunch of posts? Or should one already accept and look for an alternative to Plex? Thank you very much for your understanding, I will wait for the answer

The information I have regarding subtitles and Tizen is this

Only non ASS text based subs will not requires a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

There is also the information on the release note http://forums.plex.tv/discussion/307151/plex-for-samsung-2016-televisions

See my earlier post regarding diagnostics which I would like to see if what is happening is not as described above
http://forums.plex.tv/discussion/comment/1608725/#Comment_1608725

Just in case, I post the screenshots of what the server writes when you run those files that I described and posted above:
When I turn on subtitles



If you turn off the subtitles, then on any file it says:

The only word I can read is Playing

I in the previous post sort of described the problem and put the logs, for the quality of the text, I’m sorry, but the pictures are just for showing what the server is writing. I hope the logs are clear not only “Playing” . but it’s clear what the problem is, I asked about it. If it’s like that I can help you send the same screenshots in English


#13

@Navras said:

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:
Can you please provide media info xml and debug logs captured after reproducing this with one of your media files

For Media Info XML - see https://support.plex.tv/articles/201998867-investigate-media-information-and-formats/
For logging to be enabled - see https://support.plex.tv/articles/216955788-logging-for-smart-tvs-tivo/
and https://support.plex.tv/articles/201643703-reporting-issues-with-plex-media-server/

and to capture the logs
https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

and please attach the zipped logs and media info xml and indication as to what time the test was started

I’m very sorry for the trouble, but could you answer. Is it possible to make subtitles without transcoding to Samsung tizen? At least a text format. For example: I’m watching a movie with DTS sound and when it’s direct play, everything is fine. But in the same movie I need subtitles and as soon as I turn them on, transcoding starts and the sound is transcoded into Dolby Digital. Not only that the sound quality is lost, so also not the weakest computer on windows 10 does not always cope with transcoding, but I want to transfer the plex server to Synology NAS, And he certainly can not cope with transcoding.
Do you have any reason to wait for the changes? Ask questions, create a bunch of posts? Or should one already accept and look for an alternative to Plex? Thank you very much for your understanding, I will wait for the answer

The information I have regarding subtitles and Tizen is this

Only non ASS text based subs will not requires a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

There is also the information on the release note http://forums.plex.tv/discussion/307151/plex-for-samsung-2016-televisions

See my earlier post regarding diagnostics which I would like to see if what is happening is not as described above
http://forums.plex.tv/discussion/comment/1608725/#Comment_1608725

Just in case, I post the screenshots of what the server writes when you run those files that I described and posted above:
When I turn on subtitles



If you turn off the subtitles, then on any file it says:

The only word I can read is Playing

I in the previous post sort of described the problem and put the logs, for the quality of the text, I’m sorry, but the pictures are just for showing what the server is writing. I hope the logs are clear not only “Playing” . but it’s clear what the problem is, I asked about it. If it’s like that I can help you send the same screenshots in English

it is fine. I am looking at the logs


#14

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:
Can you please provide media info xml and debug logs captured after reproducing this with one of your media files

For Media Info XML - see https://support.plex.tv/articles/201998867-investigate-media-information-and-formats/
For logging to be enabled - see https://support.plex.tv/articles/216955788-logging-for-smart-tvs-tivo/
and https://support.plex.tv/articles/201643703-reporting-issues-with-plex-media-server/

and to capture the logs
https://support.plex.tv/articles/200250417-plex-media-server-log-files/

and please attach the zipped logs and media info xml and indication as to what time the test was started

I’m very sorry for the trouble, but could you answer. Is it possible to make subtitles without transcoding to Samsung tizen? At least a text format. For example: I’m watching a movie with DTS sound and when it’s direct play, everything is fine. But in the same movie I need subtitles and as soon as I turn them on, transcoding starts and the sound is transcoded into Dolby Digital. Not only that the sound quality is lost, so also not the weakest computer on windows 10 does not always cope with transcoding, but I want to transfer the plex server to Synology NAS, And he certainly can not cope with transcoding.
Do you have any reason to wait for the changes? Ask questions, create a bunch of posts? Or should one already accept and look for an alternative to Plex? Thank you very much for your understanding, I will wait for the answer

The information I have regarding subtitles and Tizen is this

Only non ASS text based subs will not requires a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

There is also the information on the release note http://forums.plex.tv/discussion/307151/plex-for-samsung-2016-televisions

See my earlier post regarding diagnostics which I would like to see if what is happening is not as described above
http://forums.plex.tv/discussion/comment/1608725/#Comment_1608725

Just in case, I post the screenshots of what the server writes when you run those files that I described and posted above:
When I turn on subtitles



If you turn off the subtitles, then on any file it says:

The only word I can read is Playing

I in the previous post sort of described the problem and put the logs, for the quality of the text, I’m sorry, but the pictures are just for showing what the server is writing. I hope the logs are clear not only “Playing” . but it’s clear what the problem is, I asked about it. If it’s like that I can help you send the same screenshots in English

it is fine. I am looking at the logs

Thanks


#15

I will try and get a statement from the development team but I believe that this is how it is for subtitles

The diagnostics did show one anomaly which was the change in behavior for audio dca when the subtitle was added - ending up transcoding it to aac rather than direct streaming as dca

I would like to see the detail of the requests made by the Samsung app for this change - so will need to enable verbose logging as well as debug and do a specific test.

I will summarise below the 4 tests that you did and show in the logs

Test 1  mkv (metadata id 3245) - The Jungle Book
video: h264, audio: ac3, subtitles: srt
Outcome: Direct Stream for Video and Audio and Transcode subtitles encoder=webvtt

Test 2 mkv (metdadata id 1226) - Penes Raros
video: h264, audio: ac3, subtitles: ass
Note: on tv enabled "Burn Subtitles > Only image formats."
Outcome: Direct Stream for Video and Audio and Transcode subtitles encoder=webvtt

Test 3 mkv (metdadata id 2263) - District 9
video: h264, audio: dca profile=dts
Outcome: Direct Play

Test 4 mkv (add subtitle to test 3) - District 9
video: h264, audio: dca profile=dts, subtitles: srt
Outcome: Direct Stream Video, Transcode Audio from dca to aac, transcode subtitles encoder=webvtt

My note I posted before does not appear to be true and I will get a more detailed note

Only non ASS text based subs will not require a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

What I would like to follow up now is the dca to aac transcoding when subtitles added

So enable debug + verbose on the server
enable Samsung plex app logging as before
do tests 3 and 4 and then capture the logs soon after
Limit the activity to just that as the logs may fill much quicker with verbose


#16

@sa2000 said:
I will try and get a statement from the development team but I believe that this is how it is for subtitles

The diagnostics did show one anomaly which was the change in behavior for audio dca when the subtitle was added - ending up transcoding it to aac rather than direct streaming as dca

I would like to see the detail of the requests made by the Samsung app for this change - so will need to enable verbose logging as well as debug and do a specific test.

I will summarise below the 4 tests that you did and show in the logs

Test 1  mkv (metadata id 3245) - The Jungle Book
video: h264, audio: ac3, subtitles: srt
Outcome: Direct Stream for Video and Audio and Transcode subtitles encoder=webvtt

Test 2 mkv (metdadata id 1226) - Penes Raros
video: h264, audio: ac3, subtitles: ass
Note: on tv enabled "Burn Subtitles > Only image formats."
Outcome: Direct Stream for Video and Audio and Transcode subtitles encoder=webvtt

Test 3 mkv (metdadata id 2263) - District 9
video: h264, audio: dca profile=dts
Outcome: Direct Play

Test 4 mkv (add subtitle to test 3) - District 9
video: h264, audio: dca profile=dts, subtitles: srt
Outcome: Direct Stream Video, Transcode Audio from dca to aac, transcode subtitles encoder=webvtt

My note I posted before does not appear to be true and I will get a more detailed note

Only non ASS text based subs will not require a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

What I would like to follow up now is the dca to aac transcoding when subtitles added

So enable debug + verbose on the server
enable Samsung plex app logging as before
do tests 3 and 4 and then capture the logs soon after
Limit the activity to just that as the logs may fill much quicker with verbose

I conducted tests 3 and 4, started somewhere at 15:47, finished at 15:50 (3:47PM 3:50PM)

@sa2000 said:
I will try and get a statement from the development team but I believe that this is how it is for subtitles

If it should be so, then why in some films when the “srt” subtitles are turned on, the application on the TV hangs up and does not fully respond, and on some, the inclusion of subtitles takes a very long time?

log with the situation when the application on the TV stops responding I can also send if necessary
Thank you again for all your help.


#17

@Navras said:

@sa2000 said:
I will try and get a statement from the development team but I believe that this is how it is for subtitles

The diagnostics did show one anomaly which was the change in behavior for audio dca when the subtitle was added - ending up transcoding it to aac rather than direct streaming as dca

I would like to see the detail of the requests made by the Samsung app for this change - so will need to enable verbose logging as well as debug and do a specific test.

I will summarise below the 4 tests that you did and show in the logs

Test 1  mkv (metadata id 3245) - The Jungle Book
video: h264, audio: ac3, subtitles: srt
Outcome: Direct Stream for Video and Audio and Transcode subtitles encoder=webvtt

Test 2 mkv (metdadata id 1226) - Penes Raros
video: h264, audio: ac3, subtitles: ass
Note: on tv enabled "Burn Subtitles > Only image formats."
Outcome: Direct Stream for Video and Audio and Transcode subtitles encoder=webvtt

Test 3 mkv (metdadata id 2263) - District 9
video: h264, audio: dca profile=dts
Outcome: Direct Play

Test 4 mkv (add subtitle to test 3) - District 9
video: h264, audio: dca profile=dts, subtitles: srt
Outcome: Direct Stream Video, Transcode Audio from dca to aac, transcode subtitles encoder=webvtt

My note I posted before does not appear to be true and I will get a more detailed note

Only non ASS text based subs will not require a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

What I would like to follow up now is the dca to aac transcoding when subtitles added

So enable debug + verbose on the server
enable Samsung plex app logging as before
do tests 3 and 4 and then capture the logs soon after
Limit the activity to just that as the logs may fill much quicker with verbose

I conducted tests 3 and 4, started somewhere at 15:47, finished at 15:50 (3:47PM 3:50PM)

@sa2000 said:
I will try and get a statement from the development team but I believe that this is how it is for subtitles

If it should be so, then why in some films when the “srt” subtitles are turned on, the application on the TV hangs up and does not fully respond, and on some, the inclusion of subtitles takes a very long time?

log with the situation when the application on the TV stops responding I can also send if necessary
Thank you again for all your help.

Hi

I have a problem with the attached zip. It is not downloading as a valid zip file.
Could you try to attach the zip again please
Plex Media Server Logs_2018-03-30_15-50-45.zip


#18

It is working now (the forum download of attachments)


#19

@sa2000 said:
It is working now (the forum download of attachments)

Ok, if you need - write. I will repeat the tests and send again


#20

@sa2000 said:
It is working now (the forum download of attachments)

Well, here is another problem (and it’s repeated all the more often) at 13:20 (1:20) I started the movie on the TV, it started fine, then I turned on “srt” subtitles (forced) and the application on the TV stopped responding, then this movie with subtitles I just can not see (and not only this one). The application completely stops responding to the panel. At what it is not important I ran the movie immediately with subtitles or turned them on later, the result leads to the application hang


#21

@Navras said:

@sa2000 said:
I will try and get a statement from the development team but I believe that this is how it is for subtitles

The diagnostics did show one anomaly which was the change in behavior for audio dca when the subtitle was added - ending up transcoding it to aac rather than direct streaming as dca

I would like to see the detail of the requests made by the Samsung app for this change - so will need to enable verbose logging as well as debug and do a specific test.

I will summarise below the 4 tests that you did and show in the logs

Test 1  mkv (metadata id 3245) - The Jungle Book
video: h264, audio: ac3, subtitles: srt
Outcome: Direct Stream for Video and Audio and Transcode subtitles encoder=webvtt

Test 2 mkv (metdadata id 1226) - Penes Raros
video: h264, audio: ac3, subtitles: ass
Note: on tv enabled "Burn Subtitles > Only image formats."
Outcome: Direct Stream for Video and Audio and Transcode subtitles encoder=webvtt

Test 3 mkv (metdadata id 2263) - District 9
video: h264, audio: dca profile=dts
Outcome: Direct Play

Test 4 mkv (add subtitle to test 3) - District 9
video: h264, audio: dca profile=dts, subtitles: srt
Outcome: Direct Stream Video, Transcode Audio from dca to aac, transcode subtitles encoder=webvtt

My note I posted before does not appear to be true and I will get a more detailed note

Only non ASS text based subs will not require a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

What I would like to follow up now is the dca to aac transcoding when subtitles added

So enable debug + verbose on the server
enable Samsung plex app logging as before
do tests 3 and 4 and then capture the logs soon after
Limit the activity to just that as the logs may fill much quicker with verbose

I conducted tests 3 and 4, started somewhere at 15:47, finished at 15:50 (3:47PM 3:50PM)

@sa2000 said:
I will try and get a statement from the development team but I believe that this is how it is for subtitles

If it should be so, then why in some films when the “srt” subtitles are turned on, the application on the TV hangs up and does not fully respond, and on some, the inclusion of subtitles takes a very long time?

log with the situation when the application on the TV stops responding I can also send if necessary
Thank you again for all your help.

The issue of DCA audio being transcoded to aac has been referred to the Smasung Plex App team

Thank you for all the diagnostics


#22

@Navras said:

@sa2000 said:
It is working now (the forum download of attachments)

Well, here is another problem (and it’s repeated all the more often) at 13:20 (1:20) I started the movie on the TV, it started fine, then I turned on “srt” subtitles (forced) and the application on the TV stopped responding, then this movie with subtitles I just can not see (and not only this one). The application completely stops responding to the panel. At what it is not important I ran the movie immediately with subtitles or turned them on later, the result leads to the application hang

Thanks for the logs and media info.

We appear to be stuck whilst transcoding the subtitle stream

I would need the media file so to get the problem recreated and submitted to our development team
\\DISKSTATION\video\Гарри Поттер\Гарри Поттер 7 Дары смерти часть 1.mkv

If you can get the problem to be reproduced with a clip from that mkv - that would be better. Using mkvtools to chop the file after say 10 minutes and provide the first 10 minutes.
I would need media info xml and logs for your test with the clip as well as the clip
You can upload to dropbox or similar service and send me a link by private message

https://support.plex.tv/articles/201035968-generating-sample-files-from-media/


#23

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:
I will try and get a statement from the development team but I believe that this is how it is for subtitles

The diagnostics did show one anomaly which was the change in behavior for audio dca when the subtitle was added - ending up transcoding it to aac rather than direct streaming as dca

I would like to see the detail of the requests made by the Samsung app for this change - so will need to enable verbose logging as well as debug and do a specific test.

I will summarise below the 4 tests that you did and show in the logs

Test 1  mkv (metadata id 3245) - The Jungle Book
video: h264, audio: ac3, subtitles: srt
Outcome: Direct Stream for Video and Audio and Transcode subtitles encoder=webvtt

Test 2 mkv (metdadata id 1226) - Penes Raros
video: h264, audio: ac3, subtitles: ass
Note: on tv enabled "Burn Subtitles > Only image formats."
Outcome: Direct Stream for Video and Audio and Transcode subtitles encoder=webvtt

Test 3 mkv (metdadata id 2263) - District 9
video: h264, audio: dca profile=dts
Outcome: Direct Play

Test 4 mkv (add subtitle to test 3) - District 9
video: h264, audio: dca profile=dts, subtitles: srt
Outcome: Direct Stream Video, Transcode Audio from dca to aac, transcode subtitles encoder=webvtt

My note I posted before does not appear to be true and I will get a more detailed note

Only non ASS text based subs will not require a full transcode. ASS based subs can be made to also not require a full transcode by selecting Settings > Video > Burn Subtitles > Only image formats.

What I would like to follow up now is the dca to aac transcoding when subtitles added

So enable debug + verbose on the server
enable Samsung plex app logging as before
do tests 3 and 4 and then capture the logs soon after
Limit the activity to just that as the logs may fill much quicker with verbose

I conducted tests 3 and 4, started somewhere at 15:47, finished at 15:50 (3:47PM 3:50PM)

@sa2000 said:
I will try and get a statement from the development team but I believe that this is how it is for subtitles

If it should be so, then why in some films when the “srt” subtitles are turned on, the application on the TV hangs up and does not fully respond, and on some, the inclusion of subtitles takes a very long time?

log with the situation when the application on the TV stops responding I can also send if necessary
Thank you again for all your help.

The issue of DCA audio being transcoded to aac has been referred to the Smasung Plex App team

Thank you for all the diagnostics

Thank you for your help. In a couple of days I will provide a clip and logs


#24

@sa2000 said:

@Navras said:

@sa2000 said:
It is working now (the forum download of attachments)

Well, here is another problem (and it’s repeated all the more often) at 13:20 (1:20) I started the movie on the TV, it started fine, then I turned on “srt” subtitles (forced) and the application on the TV stopped responding, then this movie with subtitles I just can not see (and not only this one). The application completely stops responding to the panel. At what it is not important I ran the movie immediately with subtitles or turned them on later, the result leads to the application hang

Thanks for the logs and media info.

We appear to be stuck whilst transcoding the subtitle stream

I would need the media file so to get the problem recreated and submitted to our development team
\\DISKSTATION\video\Гарри Поттер\Гарри Поттер 7 Дары смерти часть 1.mkv

If you can get the problem to be reproduced with a clip from that mkv - that would be better. Using mkvtools to chop the file after say 10 minutes and provide the first 10 minutes.
I would need media info xml and logs for your test with the clip as well as the clip
You can upload to dropbox or similar service and send me a link by private message

https://support.plex.tv/articles/201035968-generating-sample-files-from-media/

launched a movie (piece) at 19:16 (7:16 PM) with included subtitles, everything repeated. It does not start and the app is frozen