Sometimes subtitles from a different language are mixed with the selected one.

android-tv
fire-tv

#1

Tonight I was watching the movie Race when I noticed suddenly some Dutch subtitles appeared before the English subtitles. It was to quick to tell if it was the correct subtitles but this seems like a bug. After one or two sentences it disappears. Then after a while it comes back again. I have Plex on NVIDIA SHIELD TV, running plex server 1.7.4. I'm on the latest version of the client for Android TV.


#2

Does your file use external subs or internal? What is the subtitle file format (.ass/.srt)?


#3

I confirm it happens (well, at least happened the last time I played a movie) to me too on my Bravia with Android 7.0. The subs are usually the ones automatically downloaded from opensubtitles (for sure the Italian ones because I never add any manually). I've noticed that skipping back before the position they merged they get fixed, and don't get mixed again.


#4

@simon_lefisch said:
Does your file use external subs or internal? What is the subtitle file format (.ass/.srt)?

external subs. The file format is SRT.


#5

@"Jecht Sin" said:
I confirm it happens (well, at least happened the last time I played a movie) to me too on my Bravia with Android 7.0. The subs are usually the ones automatically downloaded from opensubtitles (for sure the Italian ones because I never add any manually). I've noticed that skipping back before the position they merged they get fixed, and don't get mixed again.

I have the same thing. Also downloaded the subs from opensubtitles. Very weird. Never had it before.


#6

It happened again last night. As soon as I skipped back 10 seconds it disappeared. Also another issue I had in general with subtitles is that when multiple subtitles are present (locally and from opensubtitles) sometime selecting an English sub I get an Italian one. Others I get nothing. Quite a mess, honestly.


#7

I confirm the problem. See this thread :
https://forums.plex.tv/discussion/260677/mixed-up-subtitles-in-nvidia-shield-player#latest


#8

Ah, I tried to find another thread, but couldn't find it. I will continue to add to that threat when I encounter more problems. Thanks