DODAWANIE BIBLOTEK

Witajcie.
MAM taki problem. Dziś połączyłem plex media server z moim dyskiem sieciowym wd my cloud home.
W programie plex nie mam żadnej biblotek, chcę je sobie utworzyć np. FILMY 3D, FILMY 4K .:

Na dysku wd my cloud home mam folder plex i w tym folderze PODFOLDERY:

I teraz mi pomóżcie bo nie umiem tego rozgryźć.
Chcę mieć możliwość wrzucania filmów 4k do osobnego folderu i filmów 3d do osobnego folderu żeby pojawiały się one osobno w bibliotekach (plex) FILMY 4K i FILMY 3D.
Zauważyłem że tworząc bibloteki w programie nie tworzą się one w folderze plex na dysku my cloud , jeśli sam sobie stworzę w folderze plex na my cloud foldery : FILMY 4K I FILMY 3D i tam wrzucam osobno filmy to po wejściu na plex dając skanuj pliki filmy mi się w ogóle w tych bibliotekach nie pojawiają mam puste bibloteki. Zauważyłem że muszę wrzucać wszystkie filmy do folderu “Shared Movies” wtedy pojawiają mi się, ale wszytkie filmy pomieszane w biboltece 3d i 4k a ja bym chciał je mieć osobno posegregowane po bibliotekach.
Proszę pomóźcie mi, bo ja nie rozumiem jak to zrobić

Witajcie.
Na forum gdzieś wyczytałem, że jeśli chodzi o wd my cloud home i plex to niestety nie da się utworzyć własnych biblotek i wszytsko trzeba wrzucać do folderu “shared movies” :frowning: i niestety wszytsko będzie wymieszane i nie da się utworzyć odrębnych folderów, wiecie coś na ten temat czy dobrze zrozumiałem?

@“kamil.dokumenty@gmail.com” siemka opisywalem juz gdzies na forum jak sobie tworzyc foldery i jak dzielic media tak zeby bylo wygodnie je segregowac…
mysle ze mimo tego ze musisz wszystko wrzucic do “shared movies” to w tym folderze mozesz podzielic sobie na katalogi i przypisac do odpowiedniej kategorii filmow w plex. odszukaj moj wpis na forum i sproboj zrobic wg mojego wzoru… jesli chcesz moge cie zaprosic do swojej biblioteki i mozesz zerknac jak to u mnie wyglada. pozdro