Kto korzysta z PlexPy?

Siemka czy ktoś używa tych rozszerzonych statystyk PlexPy i może pomóc w konfiguracji bo coś mnie tak mi to działa chyba jak powinno.

Ja korzystam na linuxie bardzo długo fajny program choć jeszcze mu brakuje kilka opcji jakie bym chciał jest także dostępny na androida

Zadowolony jesteś z nich? Bo mi się wydaje że słabo odświeża te statystki w sensie, że nie w czasie rzeczywistym tylko np jak ktoś skończy oglądać to dopiero dodaje do tabeli i wykresu, w prawdzie korzystam z nich od wczoraj :stuck_out_tongue: ale mam takie wrażenie. Bo tak to całkiem fajne. Nie były mi potrzebne wcześniej, ale podłączyłem kilka osób do siebie i fajnie wiedzieć co się dzieje. Zainstalowane mam to na Ubuntu 14 u siebie na serwerku.

I tak właśnie działa ten projekt.

Swoją drogą super opcja. Jest jeszcze inna rzecz do “żądań”, twoich znajomych ale nie wiedziałem jak go wykorzystać.

Fajny programik, rzeczywiście mógł by być trochę bardziej rozbudowany ale i tak nie ma co narzekać :slight_smile:

ja mam problem bo mam na tym samym serwerze serwer svn i chyba mi sie zgryzła baza danych i plexpy niechce sie odpalic ;/

@genosajd said:
ja mam problem bo mam na tym samym serwerze serwer svn i chyba mi sie zgryzła baza danych i plexpy niechce sie odpalic ;/

Server svn nie powinien ci nic mieszać w plexpy… tez miałem mały problem z plexpy zajmował mi z jakiegoś powodu port 80 lol ale jakoś sobie z tym poradziłem i działa OK.

u mnie sie nie odpala wrr

Jaki komunikat dostajesz?

Traceback (most recent call last):
File “C:\plexpy\PlexPy.py”, line 35, in
import plexpy
File “C:\plexpy\plexpy_init_.py”, line 17, in
import sqlite3
File “C:\csvn\Python25\lib\sqlite3_init_.py”, line 24, in
from dbapi2 import *
File “C:\csvn\Python25\lib\sqlite3\dbapi2.py”, line 27, in
from _sqlite3 import *
ImportError: No module named _sqlite3

Prawdopodobnie problem leży w wersji pythona. PlexPy potrzebuje wersji 2.7

tak jak myslalem, pozbylem sie SVN i plexpy zaczal dzialac

linux VPS z $5 na miesiac linode.com
ubuntu 17.04
free SSL z let’s encrypt
ustawione NOWO DODANE notifikacje na grupe FB i alerty OFFLINE na pushover

wszystko smiga bez problemow :slight_smile:

Obecnie PlexPy zmienil sie na Tautulli jak dla mnie spoko fajnie ze projekt jest caly czas rozwijany :slight_smile: