Kanały działające w Polsce

Hej. Czy możecie się podzielić jakie kanały plexa działają wam w Polsce? Może mam peach’a ale zainstalowałem kilka (cmm, bbc, cnet) i żaden z nich mi nie działa (error). Może to kwestia bycia w polsce, a moze ustawien.

HI , spróbuj zainstalować IPTV do tego masz jeszcze stronę z Telewizja Polska i zagraniczną tylko jest to płatne ale działa na 100% możesz wypróbować u nich na jeden dzień trial.
O to stronka . : https://www.iptvstablesub.com/packages/

@Straiker kolega nie pyta o wtyczki tylko o kanały które mozna sobie sciaganac…
@staryga powiem ci ze swojego czasu używałem ale nie dzialaja jakos za szybko i za fajnie… dlugo czekalem zeby załadowała sie lista dostępnych potem jako tako sciagnolem kilka ale zrezygnowałem. U mnie działały ale jestem na zielonej wyspie. Choc watpie żeby była jakas blokada na polske. Jak chcesz napisz do mnie na pm wieczorem mogę zobaczyc u siebie jak to wyglada obecnie.

@Straiker A powiedz mi uzywasz IPTV na plexie? Masz gdzies wykupiony jakis pakiet co dobrze smiga. Ja ze znajomym troche juz meczymy ten temat od kilku miesięcy i nic rozsądnego nie mogliśmy znalesc lub ciagle problemy plexa z iptv… jeśli chodzi o tv to duzo lepiej chodzi emby ale wolałbym miec to na plexie. Jakies doświadczenia?

Też Jestem w UK . Ale ja nie Używam IPTV sprawdzałem przez kilka dni ale zrezygnowałem . Ogólnie to mam Polsat Cyfrowy. A co do Plex to nie polecam chyba ze prywatne nie udostempniane. Czeba im podać MAC Address . A co do Jakości to jest bardzo dobra . Mam Virgin Media nie blokuje transmisji ale za to o2 tak. Wypróbuj trial na jeden dzień .

Znaczy w UK . Miałem przez kilka dni na Plexie działało dobrze mogłem udostępniać innym moje kanały tylko po jakimś czasie zablokowali . trzeba im podać MAC Address ale to tez nie jest duży problem żeby udostępnić publicznie Qnap ma osobny address MAC do programów wiec powinno zadziałać . jak przydład :smile:

MAC ADDRESS QNAP : 26:9R:00:00 – skierować na publiczny 192.168.15.03

Czyli będą blokować z poza MAC a nie w Nim jeszcze to sprawdzę .

@Straiker said:

Sprawdziłem tą stronę https://www.iptvstablesub.com/packages/ dostałem trial na 24h 5 min po wypełnienu formularza . U mnie działa na Plexie ale tylko jak udostempniam na tv. Na komputerze coś nie chce.

@Straiker
ja I @mbalsam bawimy sie w iptv juz od kilku miesięcy ale plex caly czas troche z tym kuleje. caly czas szukamy najlepszego rozwiązania dla iptv przez plex. daj znac jak ci dziala ten serwis bo my juz testowaliśmy roznych dostawcow iptv…

jak działa to iptv i co to jest?

Ja aktualnie od jakiegoś czasu się w to bawię. Mam dobrego dostawcę IPTV którego mogę polecić. Na Kodi spisuje się lepiej niż dobrze, mogę powiedzieć że lepiej niż posiadanie dekodera TV. Nie korzystam z dodatku IPTV bo z jakiegoś powodu przy próbie odpalenia programu zabija mi Qnapa. Skorzstałem z wirtualnego dekodera DVR. Spisuje się wyśmienicie (xTeVe). Gorzej z EPG, niestety Plex korzysta z zewnętrznego dostawcy informacji, który posiada informacje tylko o podstawowych kanałach. Przy próbie dodania własnego EPG Plex wyświetla dane ale robi to “dziwnie”.

Moje pytanie brzmi, czemu chcecie IPTV na Plexie skoro dużo lepiej jest mieć Kodi do tego celu?

Aktualnie mam podłączone Kodi z Plexem (wymiana który film został obejrzany itp). Plus dodatkowo IPTV z pełnym pakietem. Dzięki temu Plex służy tylko do oglądania filmów po za domem.

@FloydKulis Potrzebuje mobilna wersje TV, np na tablecie czy telefonie nie jakieś Kodi… kodi bylo spoko kilka lat temu :wink: bez obrazy. W domu korzystam z Enigmy2.
Dodatkowo kanały IPTV mogę udostępniać wszystkim użytkownikom plexa kolejny plus. Ile płacisz za to IPTV, czy sa dostępne wszystkie kanały?

@genosajd IPTV czyli telewizja przez internet. Działa dobrze przez VLC ale szukam najlepszej opcji która będzie działać płynnie przez Plex-a.

Ps. sorry ze tak długo nie pisałem ale wakacje itp.

W czym Enigma jest lepsza od Kodi? Akurat w moim przypadku posiadania Qnapa jest bez sensu dopłacać do dodatkowego sprzętu który da Ci to samo.

Na telefonie czy tablecie można zainstalować sobie

Działa lepiej niż dobrze. Mam też na mobilnym Plexie TV ale sposób prezentacji kanałów mi się nie podoba. Zaletą taka że można nagrywać kanał i zmieniać jego jakość.

Dodatkowo do Plexa mam dodany wirtualny dekoder dzięki czemu ktoś może wejść na Plexa i obejrzeć np. Mecz jeśli nikt inny w tym czasie nie ogląda TV. Place 40 euro na 3 miesiące i tak mam wszystkie programy.

W czym Enigma jest lepsza? Mnostwo rzeczy jak chociazby multikodowanie. Oraz cala masa innych rzeczy. Nie mowiac iz Kodi stalo sie ostatnio kopalnia reklam.

Nigdy nigdzie żadnej reklamy nie uswiadczylem. Nie podałeś również żadnego argumentu wyższości jednego nad drugim.
Każdy ma to co chce mieć :smiley:.
Ja zapewne zostanę przy swoim Ty przy swoim.

Słabo zatem szukałeś. Przy POST reklama. Przy Retna reklama. Wyszukiwanie w bibliotece - reklama. Dobrze ze podczas odtwarzania nie ma reklam.

Nie wiem o czym mówisz.

ej to ja też tak chcę aby oglądac tv przez plexa, masz już jakies rozwiazanie fajne?

@FloydKulis tak jak piszesz każdy używa to co mu bardziej pasuje.

@genosajd tak mam juz fajne rozwiazanie iptv dla plexa, narazie bede to testował przez miesiac ale zapowiada sie bardzo dobrze. Chcesz to moge ci podesłać na pm.

Zobacz Xteve.