polska telewizja

@patrick-irl said:
@kapeer A powiedz mi czy jesteś wstanie zrobić wtyczkę dla player.pl (tvn) i NC+ go ? Dzięki z góry za odp.
Co do wtyczki telewizjada (serwis w przebudowie wiec narazie nie działa) i weeb tv poszło na jabłuszku po kilku próbach i zmianach ustawień :slight_smile:

Player.pl odpada, bo nie działa poza granicami kraju a nie chce mi się bawić z VPN. Tak samo sprawa wygląda z NC+GO. Działa tylko na terenie Polski. Większość z seriali dostępnych na player.pl jest też na Serialnet.pl, więc powinno działać przez moją wtyczkę.

Cieszę się że weeb tv w końcu chodzi :slight_smile:
A co do telewizjady, to zobaczymy w którą stronę te zmiany pójdą…

@genosajd said:
Hej, co myślicie o http://yoy.tv/ może ktos dalby rade zrobic kanal do tego?

Na razie czasu nie mam żeby cokolwiek zrobić :confused:
Z tego co widzę yoy.tv używa RTMP, więc będzie ten sam problem co z Weeb.TV - nie będzie działał na wszystkich klientach

@kapeer said:
Player.pl odpada, bo nie działa poza granicami kraju a nie chce mi się bawić z VPN. Tak samo sprawa wygląda z NC+GO. Działa tylko na terenie Polski. Większość z seriali dostępnych na player.pl jest też na Serialnet.pl, więc powinno działać przez moją wtyczkę.

Wiem o co chodzi i szkoda trochę bo będę stawiać drugi server plexa w PL i miał bym dostęp do wszystkiego wtedy :slight_smile: Ale tez mieszkam poza polską i też jestem pokrzywdzony :stuck_out_tongue: Nie płacze z tego powodu ale fajnie było by mieć.

telewizjada umnie nie dziala … prubowalem na telefonach , tebletach, windows i mac i nawet na appletv 4 … widze liste kanalow ale za kazdym razem pokazuje mi sie … “Plex Media Server not responding” Skipping in 5 seconds … i tak w kulko.

nie wiem do zrobic zeby dzialalo .

uzywam PMS 0.9.16.4 na Ubuntu Linux
wylaczeone Direct Play i Direct Stream

pomocy !!! :slight_smile:

Grzegorz

@YYCEggy said:
telewizjada umnie nie dziala … prubowalem na telefonach , tebletach, windows i mac i nawet na appletv 4 … widze liste kanalow ale za kazdym razem pokazuje mi sie … “Plex Media Server not responding” Skipping in 5 seconds … i tak w kulko.

Grzegorz

Sry że tak późno odpisuje ale szykuje sie na urlopik i nie było kiedy. Powiedz mi o jakiej wtyczce dokładnie piszesz?
Rozumiem że te telefony, tablety to iOS Appla?
W moim przypadku na iphonie i ipadzie a nawet APT4, Direct Play i Stream musiałem mieć WŁĄCZONE oba.

Jak cos pisz tu lub na pw, postaram się odpisać jak najszybciej.

@YYCEggy said:

Grzegorz

Wtyczka nie działa, bo telewizjada nie działa. Miała działać pod koniec lipca, jest początek października i ciągle dupa…

telewizjada juz dziala ale zrobili jakas opcje z zakupem playera aby moc ogladac, czy moze ktos poprawic te wtyczke aby dzialala?

@genosajd said:
telewizjada juz dziala ale zrobili jakas opcje z zakupem playera aby moc ogladac, czy moze ktos poprawic te wtyczke aby dzialala?

Nie wiem czy im to pójdzie z tą telewizjadą, nie dość że czekaliśmy pół roku to player kosztuje 6,5 euro lub 6,99dolara na 30dni, potem możesz korzystać tylko na dwóch urządzeniach… jak dla mnie nie warte świeczki, chyba że ktoś obejdzie ten player…

a jest jakas alternatywna strona ktora daje tv i mozna by ją podlaczyc pod plexa?

jeżeli ktoś miałby czas … to http://wizja.tv/

@kapeer said:

Przeniosłem kod wtyczek na github.
vvvvv Linki do repozytoriów w podpisie vvvvv

Jest jakas szansa na aktualizacje?

Na chwile obecna wtyczka z reguly dziala prawidlowo, ale czasem sie zdarza, ze program, np tvp2 dziala na stronie weeb .tv, ale nie wyswietla nic na plexie. Co dziwne, czas odtwarzania idzie do przodu.

witam,
jaki jest status polskiej TV z weeb.tv na plugin plexa? dziala? nie dziala? warto? ktora wtyczka najlepiej chodzi?
bedzie dzialac na kilku kontach polaczonych do jednego serwera plex?
z gory dziekuje za info :slight_smile:

Weeb TV działa, pytanie jak długo. Z zawartością coś słabo, ja przynajmniej odnoszę takie wrażenie, że nic nowego się nie pojawia. Jakoś nie widać, żeby coś rozwijali.

szkoda … pelno jest platnych streamow do ogladania tv ze stanow/kanady (+sport) w SD, HD i juz czasem w 4K a z polski ciezko cos … szkoda

delta media player ale jak narazie nie widze rozwiązania połączenia tego z plexem

@genosajd said:
delta media player ale jak narazie nie widze rozwiązania połączenia tego z plexem

1. Kliknij na właściwą ikonę, aby ściągnąć program odpowiedni dla twojego systemu operacyjnego.
    Zignoruj ostrzeżenia o potencjalnym zagrożeniu wirusowym i podążaj dalej. Uspokajamy Delta Media Player nie jest wirusem ani zawirusowany.

LOL

@“Bartlomiej Baraniec” said:

@genosajd said:

1. Kliknij na właściwą ikonę, aby ściągnąć program odpowiedni dla twojego systemu operacyjnego.
    Zignoruj ostrzeżenia o potencjalnym zagrożeniu wirusowym i podążaj dalej. Uspokajamy Delta Media Player nie jest wirusem ani zawirusowany.

LOL

??
działa na p2p

Jakieś info co dalej z projektem? :slight_smile: Jako posiadacz apple tv 4 liczę, że taka wtyczka ostatecznie powstanie gdyż instalacja Kodi jest trochę uciążliwa na moim urządzonku :smiley:

Cześć, zapraszam na priv jeśli chodzi o tv na appletv4 sam posiadam i korzystam bez problemu.

Niestety, dopóki twórcy Plexa nie zmienią sposobu w jaki radzą sobie ze streamami z internetu niestety nic nie zrobię, a na to raczej się nie zapowiada bo wsparcie do wtyczek powoli zanika. W nowej aplikacji na AndroidTV ani na SmartTV Samsunga nie ma już nawet takiej kategorii…