Αργή σύνδεση από συσκευές στο τοπικό δίκτυο όταν το internet δεν λειτουργεί

(ok, κατά πάσα πιθανότητα ο τίτλος να είναι άστα-να-πάνε, but bear with me)

Σήμερα έχω θεματάκι με τον ISP από το πρωί και δεν ξέρω πότε θα μου το φτιάξουν. Έτσι αποφάσισα να επισκεφτώ ξανά από την αρχή μια αγαπημένη μου σειρά που βρίσκεται στον Pms και αντιμετώπισα στην αρχή αδυναμία να συνδεθώ από το tablet στον pms και μετά από κάποιες ρυθμίσεις μεγάλη καθυστέρηση. Η ερώτηση μου είναι, μπορώ να εξαφανίσω αυτή την καθυστέρηση και πώς;

Η ρύθμιση που έκανα pms side είναι στο List of IP addresses and networks that are allowed without auth όπου έδωσα 192.168.0.1/255.255.255.0
Η ρύθμιση που έκανα στον tablet client είναι στο settings > advanced > manual connections όπου έδωσα καρφωτή την ip του pms και τη πόρτα που ακούει.

Έχω ελέγξει το firewall των Windows 10 και αφήνει τον plex κανονικά να βγει έξω (στρειμάρω σε μια φίλη που είναι σε άλλη πόλη χωρίς πρόβλημα εξάλλου).
Η επικοινωνία tablet - pms είναι κυρίως ασύρματη (router ενσύρματα σε router(DMZ στο δεύτερο) > ασύρματα σε extender > ενσύρματα στον pms. To tablet, προφανώς, ασύρματα).
PMS Version 1.9.6.4429
DLNA server enabled (όχι ότι μπορεί να κάνει διαφορά αυτό)

Το πρόβλημα παρουσιάζεται και στον υπολογιστή που τρέχει τον pms αλλά και στο tablet. Αυτό που κάνει είναι να καθυστερεί να μου εμφανίσει το dashboard. Στο tablet δε, μπορεί να φτάσει και στα 3-4 λεπτά αυτή η καθυστέρηση. Άπαξ και το εμφανίσει, μπορώ να επιλέξω άνετα και να παίξω ότι θέλω χωρίς πρόβλημα (μέχρι και 1080p δοκίμασα).

Αυτά από εμένα, ότι άλλες λεπτομέρειες θέλετε μπορώ να σας τις δώσω.

Τέτοια καθυστέρηση στο dashboard θα μου έσπασε τα νεύρα!

Μου θυμίζει αλλοιωμένο (corrupted) database. Με τα logs από το PMS και tablet σου, θα μπορέσουμε να το κοιτάξουμε να το επιβεβαιώσουμε. Έχουμε αυτό τον άρθρο για το θέμα : https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/201100678-Repair-a-Corrupt-Database