Plex czy to jest legalne?

Witam, chciałem zapytać na ile legalnie jest udostępnianie swojej biblioteki innym ludziom “znajomym” czy rodzinie? Czy dzielenie się mediami po przez plex-a nie narażamy się organom ścigania? Jeśli ktoś ma jakąś wiedze na ten temat i chce się podzielić z innymi czekam na posty. Pytam bo takiego tematu nie było a jestem ciekawy jak to wygląda od strony prawnej. Dzięki za odp.

Witam, też jestem ciekawy jak to wygląda w kwestii prawnej

dzielić sie możesz tylko tym, co sam stworzyłeś lub masz do tego prawa ot tak to wygląda

@genosajd said:
dzielić sie możesz tylko tym, co sam stworzyłeś lub masz do tego prawa ot tak to wygląda

To rozumiem, a jeszcze taka kwestia to czy można bez mojego zaproszenia zobaczyć zawartość mojej biblioteki, bądź czy ISP może w jakikolwiek sposób rozpoznać co ogląda w danym momencie użytkownik?

Certyfikat SSL to narzędzie poświadczające wiarygodność domeny bądź domeny oraz jej właściciela. Potwierdza bezpieczeństwo szyfrowania danych przesyłanych pomiędzy użytkownikiem a serwerem. Jest gwarantem zachowania poufności danych i całej komunikacji.

@Harry_H said:

@genosajd said:

To rozumiem, a jeszcze taka kwestia to czy można bez mojego zaproszenia zobaczyć zawartość mojej biblioteki, bądź czy ISP może w jakikolwiek sposób rozpoznać co ogląda w danym momencie użytkownik?

do plexa nie ma dostępu nikt, chyba ze dostęp udostępni sama firma plex (bo wydaje mi sie ze jest taka mozliwosc), podejrzeć faktycznie jest taka mozliwosc podsłuchu ale to nie takie proste i jesli ma nie byc mozliwosci podsłuchu to SSL dobra rzecz

najlepiej jest udostepniac tylko zaufanym osobom swoje treści tak mi sie wydaje

Już plex chodzi za reverse proxy dzięki za pomoc