Plex + RaspberryPi4 4GB Ustawienia HDD (Sleep Mode)

Witam forumowiczów Plex-a

Mam pytanie, może ktoś z Was pomoże mi rozwiązać problem… aczkolwiek nie jest on aż tak problematyczny :slight_smile:

Chodzi o to aby w jakiś sposób ustawić pracę serwera Plex w określonych godzinach.

Przeszukałem sporo stron na ten temat ale bezskutecznie.

Serwer Plex mam na RaspberryPi4 (4 GB RAM) a na Raspberry mam Linuxa z OMV5 i do tego zestawu podłączony 8 TB Dysk na przez USB 3.0 (Seagate BACKUP Plus HUB 8TB z bazą filmów). Serwer Plex nie wyłącza/usypia dysku twardego jeśli jest nieużywany (lub może nie Plex a OMV powinien to zrobić… dodam że po włączonej opcji w OMV Advanced Power Management , fukcja i tak nie usypia dysku) Czy jest na to jakiś sposób? chociażby taki aby Raspberry działał nonstop jako serwer ale dysk twardy nie kręcił się niepotrzebnie 24/h

Póki co rozwiązałem ten problem programatorem który odcina zasilanie Raspberry w nocy i włącza około 9:00 rano … ale to chyba nieco drastyczny sposób? :smiley:

Pozdrawiam i czekam od Was na jakieś info

W Ustawieniach Plex wyłącz:

• wszystkie logging
  • wszystkie debuging
  • wszystkie powiadomienia i automatyzacje
  • DLNA
  • wysyłanie anonimowych danych

posiłkuję się czasami informacjami stąd: https://technologiewdomu.pl/category/serwer-multimedialny/

Ok, dzięki… ustawię i zobaczę czy coś się zmieni :+1:

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.