polska telewizja

@spietrza mamy to samo. Dlatego trzeba odznaczyć te dwie opcje. Wszystko zależy od przeglądarki.
@4pawel trzeba zmienić z telewizjada bundle master na telewizjada.bundle i będzie OK

Dziala ale tylko na chrome. Jak probuje urochomic na roku to plex sie wylacza.
Czy mam cos zle ustawione?

@unr3al2 said:
@spietrza mamy to samo. Dlatego trzeba odznaczyć te dwie opcje. Wszystko zależy od przeglądarki.
@4pawel trzeba zmienić z telewizjada bundle master na telewizjada.bundle i będzie OK

trzeba zmienić z telewizjada bundle master na telewizjada.bundle i będzie OK

Dokładnie tak jak mówi instrukcja w moim podpisie VVV

mam zmienione na telewizjada.bundle i wylaczony direct play i stream ale ani razu zadzialalo na roku. jak tylko wlacze kanal to roku wychodzi z plexa do home menu
czy robie cos nie tak?

Roku… hmmm… nie mam roku żeby przetestować. Jedyne co mogę doradzić to próbować rożnych ustawień z Direct Play i Direct Streaming na urządzeniu. Jak nie pomoże prześlij mi log od wtyczki i PMS @4pawel

Witam, na początek dobra robota @kapeer plugin-y działają (choć tu słowo działają trzeba rozłożyć na części pierwsze). PMS Wersja 0.9.15.3 i stoi to na Ubuntu 14.04.3 LTS (GNU/Linux 3.16.0-59-generic x86_64) i serwisy działają przeciętnie. Bo plugin-y jak wspominałem działają bardzo dobrze ale same seriwsy jak SerialNet czy Telewizjada (bo te dwa przetestowałem) już działają średnio - mimo że lista długa to mało dostępnych seriali do oglądania po prostu się nie ładują albo trzeba próbować wielokrotnie… a telewizja strasznie długo się ładuje i jakość przeciętna. Przetestowałem na dwóch przeglądarkach FF i Chrom. Na chromie to “dość” przyzwoicie chodzi, natomiast FF odpada nie wiem dlaczego i nie szukałem już przyczyny… bo wszystko się ładuje, ale bufer (czas oczekiwania aż załaduje się kanał) jest tak długi że masakra - opcja coś dla tych bardziej cierpliwych albo bez wyjścia :stuck_out_tongue:
Podsumowując serwisy działają tak jak wszystko w Polsce wolno i przeciętnie. A szkoda bo to ciekawe opcje są.

PS. Przy uruchamianiu miałem jeden mały problem, mianowicie “cannot load m3u8 crossdomain access denied” rozwiązało to wyłączenie Direct Play i Direct Stream tak jak pisali koledzy wcześniej. Pisze bo może się komuś to przydać.

napiszesz taki plugin do toya go?

@patrick-irl Serwis telewizjada też nie działa pod wszystkimi przeglądarkami oraz czasami są problemy z odpaleniem materiału.
Plex w tym przypadku jest tylko pośrednikiem.
Na przeglądarce wolno się uruchamia ale na aplikacji w telefonie już nie.

@unr3al2 Wiem że plex to tylko pośrednik - przecież wyraźnie napisałem, że pluginy działają ale same serwisy już do dupy…
Jeśli chodzi o urządzenia mobilne to sprawdziłem na iPhonie i iPad-zie Tlewizjade i niestety mam tylko komunikat “uh, oh! Nie można stworzyć sesji odtwarzania dla tego elementu.”
Seriale.net działa tak samo jak przez www, kiepska jakość i wolno, mało zasobów (pliki niedostępne) mimo że lista długa jak cholera.

@patrick-irl zmień na androida i będzie działać :smiley:
@kacpeer by używać pluginu serialenet to trzeba coś zmienić?? chciałem włączyć serial szpital i nie chce streemować

@unr3al2 nic nie trzeba zmieniać, nie streemuje bo pewnie jest nie dostępny na serverze serialenet z tego co zauważyłem lista seriali jest długa ale mało co jest dostępne w tym serwisie, Jak mówiłem bieda :frowning:

@patrick-irl tylko w przeglądarce mi działa ten serial.

@unr3al2 przed chwilą próbowałem odcinek 468 tego serialu i otworzył mi się i w przeglądarce (Chrome) i w aplikacji na Mac-u. Co ciekawe na jednym działa Direct Play it Direct Streaming włączonymi, a na drugim oboma wyłączonymi, więc nie wiem o co może chodzić…

Używasz wersji pobranej z github, czy starszej wersji z Google Drive?

Używam wersji z github.
Próbowałem na Chromie, FF, Android.
Może ten serwis nie lubi mojego plexa :smiley:
Zainstalowałem paczkę jeszcze raz i działa :smiley:
Super Dzięki :slight_smile:

Fajnie będzie jak ktoś zrobi plugin do horizon.tv :slight_smile:
Ale to pewnie mało możliwe :slight_smile:

@4pawel said:
Dziala ale tylko na chrome. Jak probuje urochomic na roku to plex sie wylacza.
Czy mam cos zle ustawione?

Potwierdzam, mam dokladnie taki sam problem.
Moge pzegladac liste kanalow, ale jak tylko chce jakis odtwarzac, to wywala mnie z Plexa.
Niezaleznie od ustawien.
Plex serwer zaktualizowany do najnowszej wersji.
Smiga jak ta lala na PC pod Chrome.

Co moglbym zrobic bys mogl temu blizej sie przyjrzec? Jakis dump z logow roku albo co?

Działa wam plugin telewizjada ??

Nie działa.

Zmienił się plik : http://www.telewizjada.net/get_channels.php

Udało się poprawić i mi działa :slight_smile: