ושאתה רושם שצריך להגדיר את זה לכל מכשיר שבו מותקן שרת פלקס, אתה מתכוון רק המחשבים שמהם אני משתף למשל המחשב הנייח שלי ולא לכול שאר המקומות שאני משתמש בפלקס כמו לאפטופ\סמארטפון\טאבלט נכון?
שגיא, העניין הוא כזה, אם תבחר לבטל את חלוקת האייפי האוטומטית ברשת הביתית שלך (כמו כל דבר יש לזה את ההטבות והחסרונות שלו) תיאלץ להגדיר כתובת קבועה לכל מכשיר שירצה להתחבר לאינטרנט האלחוטי שלך
אני אוכל מאוחר יותר לשלוח לך צילומי מסך של תהליך הגדרת הכתובת בכל מכשיר חוץ מהמוצרים של אפל.. זה בדיוק דקה עבודה פר מכשיר
מהנסיון ברשת הביתית שלי לא יכלתי לגשת לתוכן שלי מחוץ לבית ללא תהליך זה
הרבה פעמים אפשר להגדיר טווח עבור כתובות דיאיצסיפי וכך תוכל להשאיר חלוקה אוטומטית בזמן שהגדרת כתובת קבועה על השרת. אם השרת הוא מחשב נייד ואתה לא רוצה להגדיר עליו כתובת קבועה, ניתן כמעט בכל הנתבים להגדיר חלוקה של כתובת ספציפית עבור מאק אדרס מסויים וכם תוכל להיות עם כתובת "קבועה" (בעצם זה כתובת שקיבלת כל פעם מחדש רק שתמיד תקבל את אותה כתובת)
תפתח עמוד חדש בדפדפן שלך, ותרשום בו אחד מהדברים הבאים-
localhost
10.0.0.138
זה אמור להביא אותך למסך הגדרות של הראוטר
אחרי שאתה נכנס תחפש משהו בשם DHCP
שם צריך להיות לך אופציה להגדיר כתובת קבועה על פי מספר MAC
בנוסף במרבית המכשירים אתה יכול להגדיר שהוא יבקש כתובת מסויימת. אתה הולך למנהל חיבורים נותן קליק ימני על ההתקן שמחבר אותך (אם זה כבל אז על הכבל אם זה וייפי אז זה עליו) ושם הולך להגדרות של
בנוסף במרבית המכשירים אתה יכול להגדיר שהוא יבקש כתובת מסויימת. אתה הולך למנהל חיבורים נותן קליק ימני על ההתקן שמחבר אותך (אם זה כבל אז על הכבל אם זה וייפי אז זה עליו) ושם הולך להגדרות של
IPV4
בחלון שיפתח לך תמצא מקום להגדיר אייפי
זה מה שעשיתי והאינטרנט עדיין עובד :)
עכשיו רק למצוא את הסיסמא לראוטר בשביל להגדיר את הפורט חחח
מה פתאום אתה לא חייב ולא צריך לבטל את שרת חלוקת הכתובות שנקרא
DHCP
אתה יכול לתת כתובת קבועה רק לתחנה שמותקנת עליה התוכנה וזהו
אם אתה משתמש ב-
PLEX PASS
אז פתיחת פורטים הינה חשובה בהחלט לתחנה אם לא
אז אין חסימה בתוך הרשת הפנימית של פורטים
ו95% מהפעולות שביצעת מיותרות לחלוטין