Witam mam problem, na laptopie z przeglądarki nie mogę uruchomić PLEX cały czas piszę że nie ma serwera.
Muszę z paska na ikonce plex wcisnąc “Open Plex” dopiero wtedy ruszy. Dodatkowo nie mogę nic na kompie włączyć cały czas się kręci kółeczko i nic wiec, co ciekawe z telefonu wszystko działa.
Proszę o jakieś sugestie bo już nie mam pomysłów
@djpablo211 Witaj, powiedz po pierwsze na czym masz uruchomiony PMS? Po drugie czy wpisujesz w przeglądarce dobry adres IP servera z plexem? Czy sprawdzałeś na innych przeglądarkach?
Witam tak mam zainstalowany poprawnie PMS. Po kliknięci na ikonkę w koło zegara i uruchomienie plexa po wciśnięciu prawego guzika plex uruchamia się normalnie i działa normalnie do momentu włączenia filmu kółeczko się kręci cały czas ale film nie rusza. Dodatkowo pokazuje się komunikat “Plex nie był w stanie uzyskać uwierzytelniania twojego serwera. Wyloguj swój serwer i spróbuj ponownie”. Interesuje mnie tylko chrome ze względu przesyłania obrazu na telewizor za pomocą chromecast
@djpablo211 zadam pytanie jeszcze raz bo nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie:
- Na jakim systemie masz postawiony/zainstalowany PMS (windows/linux)?
- Na jakim sprzęcie masz zainstalowany PMS (server, komputer, nas itd)?
- Czy na innych przeglądarkach sprawdzałeś czy działa?
Rozumiem ze chcesz aby działało głownie na chromie ale trzeba wykluczyć wiele czynników dlaczego akurat na chromie to nie działa. Daj znać i będziemy starać ci się pomóc.