Merhabalar. Arkadaşlar plexi yeni kullanmaya başlayan biriyim ve web üzeinden pc mi kullanarak serveri kurdum. mobil uygulamasını da tele indirdim. deneme amaçlı olarak da pc deki bikaç filmi servera yerleştirdim. şimdi sorum şu.
1. Evimden ve pc den kilometrelerce uzaktayım, pc de kapalı. mobil plex uygulamasından girip pc de bulunan ve servera koyduğum filmi izleyebilir miyim pc kapalı iken ?
2. mobil uygulamadan girip servera bağlandığımda ve serverdaki bir filmi izlediğimde telefonumdaki internet paketinden kota yer mi ?
Cevap yazmaya zahmet edecek arkadaşlara şimdiden minnettarım.
PC kapali iken tabiki izleyemezsiniz. PC nin dolayisiyla plexserverin kapali edip izlemek istediginiz filmi transcode edemeyecek olusunu gectim, pc kapali iken internet de kapali oluyor dogal olarak :)
Ki pc acik olsa dahi, pcnize web server kurmadiginiz sürece ve bircok statik ip cözümlerinden birini bu webserverda kullanmadiginiz sürece lokal ag disinda plexe erisemezsiniz.
2. Diyelimki yukarida bahsettigim tüm noktalari cözdünüz ve uzaktan plexe erisim saglayabiliyorsunuz. Tabiki internet paketinizden kota gider. Mümkün olan en yüksek kalitede seyrederseniz, izlemis oldugunuz filmin boyutu ne kadarsa o kadar kotaniz gider.
Bunlarin hicbiriyle ugrasmak istemiyorsaniz daha basit bir cözüm var: plex pass!
plexpass abonesi oldugunuzda synch özelligini kullanibilirsiniz. Örnegin plex server ile ayni agdayken mobil plex uygulamasi ile filmi secip synch a basip evinizdeki ag üzerinden filmi telefonunuza indirebilir daha sonra nerde olursaniz olun internetiniz olmasa dahi izleyebilirsiniz