Plex Media Player + własnej roboty sprzęt audio (DLNA)

Siemka.
Chciał bym skonfigurować plex’a w ten sposób aby w opcjach udostępniania była możliwość streamowania tylko dźwięku do innego urządzenia.

Czy możecie nakierować mnie w jaki sposób to skonfigurować?

#EDIT 1
Z moich eksperymentów udało mi się uruchomić gmediarender na serwerze dźwięku co działa znacznie szybciej niż sama aplikacja plex (nie mam ścinek), ale niestety nie jest on wykrywany przez plex’a (aplikacje takie jak BubbleUPnP go wykrywają), a zależy mi na wykrywalności przez aplikację plex.

Siemka do końca nie rozumiem co ty chcesz zrobić? Ja osobiście wszystko mam podłączone pod amipituner Pionniera i wszystko puszczam przez system dolby souround (mi. PC, projektor, AppleTv, Xbox, laptopy itd.). Po co chcesz to rozdzielać? Jaki jest w tym cel? Napisz coś więcej to moze jakoś pomożemy…

prawdę mówiąc mam bardzo słaby sprzęt (serwer) i pod nim podłączony sprzęt audio. do tej pory sobie radziłem poprzez stream dźwięku z laptopa do serwera poprzez inną aplikację, ale niestety nie mogę tego zrobić z niektórymi urządzeniami takimi jak telefon, a nie chcę dodatkowo instalować wszędzie dodatkowego oprogramowania do streamingu dźwięku z powrotem do serwera. Zależy mi na rozdzieleniu źródła dźwięku oraz video tak abym mógł przechwycić dźwięk na serwerze bez interfejsu graficznego.