Plex Media Serwer - problemy

Od wczoraj mam problemy z plexem (po aktualizacji), gdy zawsze go instalowalem to pomijalem pozniej proces logowania (byl tam gdzies na pierwszej stronie przycisk skip - teraz go nie ma), dodawalem sobie biblioteki z komputera stacjonarnego i tak sobie ogladalem materialy z kompa na tv…

teraz nie mam mozliwosci pominiecia logowania wiec podalem jakiegos tam maila i zalogowalo, zamiast bibliotek mam jakies smieci ktore dostarcza plex (jakies tam filmy i seriale co mnie w ogole nie interesuje)

gdy chce dodac jakies biblioteki z dysku wyskakuje napis:
“Dodaj multimedia do Plex
Organizuj, upiększaj, strumieniuj i udostępniaj swoją kolekcję filmów, seriali, muzyki i zdjęć wszędzie i na wszystkich urządzeniach. Aby rozpocząć, pobierz bezpłatny serwer multimediów Plex na urządzenie, w którym przechowujesz multimedia.”

reinstall z usunieciem smieci z danych aplikacji itd. - nie pomoglo

co moge zrobic by normalnie korzystac z plexa, by dodac biblioteki ze swojego dysku i ogladac sobie materialy na TV?

Nie pamietam i nigdy nie widziałem opcji skip przy logowaniu. Jesli nie miałeś konta to nie wiem czy gdzieś leży jakieś konto anonymus. Wczoraj plex miał problemy z Api i konta nie działały po prawnie. Dzis juz wszystko śmiga.
Proponuje założyć sobie normalne konto i dodać wszystko co masz na kompie do nowego konta.
U mnie wszystko śmiga nawet po dzisiejszym updatcie. Pozdro

no ja nigdy nie korzystalem z logowania tu dla przykladu na drugim kompie tak to wyglada i co ciekawe obie wersje sa takie same:

mowisz konto zalozyc - no zalozylem i mam tak jak na screenie z pierwszego posta ze nie ma mozliwosci dodania plikow do biblioteki, nawet ten kreator co zwykle po swiezej instalacji sie nie laduje, od razu przechodzi do zakladki ze smieciami od plexa (seriale i filmy)

Edit:
problem rozwiazany, wystarczylo usunac wszystkie smieci z rejestru zwiazane z plexem

1 Like

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.