PC de oynatırken de ekranda daha başlangıçta "sunucu bu videoyu oynatmak için güçlü değil , player ayarlarını kontrol edin ya da çözünürlüğü düşürün " diyor, halbuki Ethernet kablosu kullanıyorum ve 50 Mbps hızım var
Ilk olarak, internet hiziniz isterse 1Mbit olsun, pms ve oynatici ayni agda oldugu icin internet hizinizin bir önemi yok. Basit ve kabaca anlatmak gerekirse, icerik PMSden cikiyor modem-router’a gidiyor oradan da televiyonunuza gidiyor. Dolayisiyla internetinizi icerik aktarimi sirasinda kullanmadiginiz icin hizin da bir önemi kalmiyor.
Kendi PMS serverim linux uzerinde calisiyor(Centos 7.2) ve plex’i windowsda kullanmadim, dolayisiyla windows konusunda bir tecrübem yok. Fakat yazdiklarinizdan anladigim kadariyla bilgisayarinizdan kaynaklanan bir sorununuz var.
Nvidia Shield Pro 500G yi inceledim , evet fiyat pahalı , peki zaten smart özellikli olan bir TV de bu tip bir Media Player kullanmak lüks ya da gereksiz olur mu ? Açıçası ben de biraz kaliteye meraklıyım…
Eger fiyat sizin icin ödenebilir bir miktar ise hayir gereksiz olmaz. Yukarida da dedigim gibi çok buyuk ihtimalle sorununuz pms kurulu olan bilgisayarinizdan kaynaklaniyor. Nvidia Shield’in diger diger media oynaticilara göre çok çok buyuk bir avantaji var: Plex Media Server bu cihaza kurulabiliyor. Ve bu özellik diger hicbir cihazda yok(PS4, FireTV, AppleTV, Roku vb.). Yani cihazi sadece oynatici degil ayni zamanda server olarak da kullanabiliyorsunuz.
Bir de Nvidia Shield Pro 500G benim TV de (Sony Bravia 4K , KD55X9005B) olmayan Android TV, HDR, sesle arama v.s gibi özellikleri kazandırabilir mi , bu tip problemleri giderir mi, bir de kumandası ile plex, kodi gibi programlarda film seçmek sıkıntılı diye okudum, tüm bunları değerlendirdiğinizde almaya değer mi?
NS oldukca basarili bir cihaz, eger reddit vb. portallarda arastirirsaniz plex kullanicilarinin acik ara en memnun olduklari cihaz diyebilirim. Ama HDR konusunda, eger televizyonunuz HDR desteklemiyorsa hangi cihazi takarsaniz takin bu özelligi elde edemezsiniz, direkt olarak televizyonun kendisiyle alakali.
Kumanda konusunda herhangi bir sikayete denk gelmedim ama sorun olacagini sanmiyorum.
donanimhaber forumda oldukca aktif bir NS konusu var, bu tarz sorulari orada sorarsaniz direkt cihazi kullanan insanlardan cevap gelecegi icin daha tatmin edici olabilir:
Aynı zamanda Wild Media Server kullanıyorum …
Maalesef WMS konusunda bir bilgim yok, tahmin üzerine verecegim her cevabin yarardan ■■■ zarar olabilir.
Birde aklima gelmisken ekleyeyim, NVidia Shield’in yakinda yenisi cikacak, eger alacaksaniz yenisi cikana kadar bekleyin. O zaman isterseniz yenisini alirsiniz isterseniz fiyati duser ve eskisini alirsiniz. Su anki mevcut cihazda wlan konusunda insanlar ■■■ sikayetci fakat lan koblosu ile kullanacaginiz icin size bu durumun bir zarari olmaz.