STR2UTF-8 Plugin' i Bütün Altyazıları Çevirmiyor.

@ssuc said:
Aynı ağ , ev içerisinde

Lokal agdan baktiginiz sürece internet hizinizin hicbir onemi yok, plex server ayarlarindan remote access’in kapali oldugundan emin olun.

Lokal ag kullanirken plex server veriyi modeminize modem de icerigi oynattiginiz cihaza (tv) aktariyor. Server ve oynatici modeme kablo ile bagliysa takilmamasi lazim.

http://pastebin.com/LDJrtgaE

Emre Ünal merhaba,
Bir örnek vermek istedim takılmalarla ilgili, yukarıdaki film gibi…
REmote access kapalı ve kablolu bağlantı olmasına rağmen, takılma oluyor
Bazen de, daha düşük çözünürlüklü videolarda bile TV de oynatırken sık sık bağlantı kopuyor
Ayrıca bilgisayardan cihaza bağlan seçeneğini kullanmak istediğimde cihaz bulunamdı diyor,
Windows mağazadan Plex uygulamasını da indirdim oda TV yi buluyor ama videoyu TV ye aktarmıyor

Özetle, Plex görselliğini çok beğendiğim bir program ancak bu tip problemler çok sıkıcı, Bu programı sorunsuz kullanabilmem için . yani bu sorunları gidermek için neler yapmalıyım?

Icerigin bitrate’i 10Mbit civari ve lokal agda her iki cihazda (plex server ve plex client) dediginiz gibi ayni ag uzerinden birbirine bagli ise direct play olarak oynattiginizda takilmamasi lazim. Ama xml bilgilerine göre iceriginizin container’i mkv ve ses dts formatinda. Ayni zamanda türkce srt altyazi dosyasi eklemissiniz. Bütün bunlari göz önüne aldiktan sonra icerigin direct play olarak oynatilma ihtimali dusuk. Takilma yasadiginiz cihazda bu filmi actiginizda plex web’den kontrol ettiniz mi, direct play olarak gösteriyor mu? Yoksa transcode mu ediyor

Emre Ünal merhaba,

Aynen şöyle yazıyor:

Transcoding
Video Transcode (h264)
Audio Transcode (aac)

Direct Play degil tahmin ettigim gibi. Bu durumda filmi oynattiginiz cihazin destekleyebildigi bir formata cevirmek icin plex server islemcinizi kullaniyor ve islemcinizin gucude yetersiz kaliyor.

Plex Server’in kurulu oldugu bilgisayardaki islemcinin benchmark puanina https://www.cpubenchmark.net/ sitesinden bakiniz. 1080P bir filmi takilmadan transcode edebilmek icin islemcinizin minimum 2000-2500 puan araliginda olmasi lazim.

Bu sorundan kurtulmak icin bircok cözüm yolu mevcut.

• Plex Server’i daha güclü bir bilgisayara kurabilirsiniz
  • Iceriklerinizin genel profiline uygun ve direct play olarak bunlari oynatabilecek bir player alabilirisiniz(mkv container icerigi dts ses ve altyazi ile direct play olarak oynatabilen tek bildigim cihaz nvidia shield ve oldukca pahali)
  • Yada iceriklerinizi direct play’e uygun bir hale getirebilirsiniz (mp4 container icerisinde h264 video ve AAC audio)

Direct Play olarak oynatilabilen bir icerik sadece server’dan client’e yüklendigi icin islemcinize bir is gücü binmiyor ve dolayisiyla islemci puaninizin bir önemi kalmiyor.

Bir baska cözüm yolu ise plex server’a kodi üzerinden erismek. Kodi yukarida bahsettigimiz tarzda icerikleri sorunsuz oynatabildigi icin plex server’in transcode yapmak zorunlulugu ortadan kalkiyor. Bir nevi kodi tüm icerikleriniz direct play olarak oynatabiliyor da diyebiliriz.

Kodi icin en ucuz yol (eger televizyona kuramiyorsaniz) firetv stick almaniz. Sahibinden yada gittigidiyor gibi sitelerden bulabilirsiniz

Eger bana plex kullanici adinizi söylerseniz, benim server’i test etmeniz icin gecici olarak ekleyebilirim sizi. Bu sekilde benim kütüphanemde yer olan iceriklerin xml dosyalarina bakarak direct play’e uygun icerigin ne sekilde göründügünü az ■■■ kestirebilirsiniz.

http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core+i5-2410M+%40+2.30GHz&id=796

Emre Ünal, dediğin sitede bilgisayarın işlemcisi yanlış değerlendirmediysem uygun gibi gözüküyor, dediğin değerlere göre, bir bakabilir misin? Eğer CPU uygunsa sorun nedir?
Dediğin testi de yapabiliriz, yarın akşam kontrol edebilirim, kullanıcı adım: ssuc

CPU puaniniz tek 1080p stream icin gayet yeterli gorunuyor.

Sorunu bulmak icin dogal olarak ilk önce sorunun neyden kaynaklandigini bulup one göre hareket etmeniz gerekiyor.

Evinizde kullandiginiz ag yapisi ile ilgili bir sorun olup olmadigini anlamak icin yuksek bitrateli bir icerigi direct play oynatilabilecek hale getirip oynatin. Eger takilmadan oynarsa demekki ag yapiniz ile ilgili bir sorun yok. Eger yine takilirsa ag yapinizi gözden gecirmeniz gerekir (lan kablolari sorunsuz mu vb.)

Eger ffmpeg ile ugrasmak istemiyorum diyorsaniz, yine plex’deki optimize seceneginden icerigin bitrateine yakin bir bitrate secerek olusan bu optimized version’u deneyebilirsiniz. Ya da ben indirebileceginiz sekilde kendi serverimdaki yüksek bitrate’e sahip iceriklerden birini link olarak özelden atabilirim size. Indirip onu da deneyebilirsiniz.

Eger ag yapiniz ile ilgili bir sorun yoksa cpu ya yönelin. CPU puaniniz yetiyor evet ama PMS aktif durumdayken eger laptopda cpu’yu yogun olarak kullanan bir uygulama aciksa cpu transcode islemine yetisemiyor olabilir. Bunu anlamak icin tv’den bir icerik acin ve laptopdan cpu kullanimina bakin.

https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/200250387-Streaming-Media-Direct-Play-and-Direct-Stream
https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/201566396-How-are-Direct-Play-Direct-Stream-and-Transcoding-different-

Emre Ünal merhaba,
Senin serverindekiler de dahil, 1080p filmlerde takılma oluyor ve çözünürlüğü 720p ye düşürdüğümde takılmıyor. Ama o zaman da bu programın tadı kaçıyor. PC de oynatırken de ekranda daha başlangıçta "sunucu bu videoyu oynatmak için güçlü değil , player ayarlarını kontrol edin ya da çözünürlüğü düşürün " diyor, halbuki Ethernet kablosu kullanıyorum ve 50 Mbps hızım var)

PMS deki sürekli kopma ve optimize etmedeki aşırı yavaşlama nedeniyle optimize edip deneyemedim ,
(Sana gönderdiğim 7.94 gb lık 1080p -the girl next door- u optimize etmek istemiştim.)

Videodaki takılmalar sırasında hız testi yaptığımda 45 Mbps indirme , 3.17 yükleme hızı ve 15 ms gecikme değerleri verdi.
Aynı videoyu tv de oynatırken CPU Performans değerlerine baktım:

CPU :
80% , 1.84 GHz
Bellek:
2.2/4.0 GB (55%)
Ethernet:
G: 13.3 A: 0.3 Mb/s (Ancak Ağ üzerindeki gönderme hızı sürekli değişiyor, 4-5 edüşebiliyor, 20 üzerine çıkabiliyor, alma hızı genelde 0.3 -0.4 arasında değişiyor, 0.1 gördüğüm de oldu

Son günlerde 720p film seyrederken bile plex sık sık kopuyor , koptuğu zaman TV deki film donuyor ve ekranda bu videoyu oynatmada sorun oluştu" gibi hata veriyor, PC de görev çubuğundaki simge kayboluyor, başlat çubuğunda PMS ye çift tıklıyorum, simge görev çubuğunda tekrar beliriyor, tıkladığımda sayfa açılırken TV deki mesaja geri git deyip TV den videoyu tekrar başlatıyorum ancak her kopma olduğuna -ki son günlerde bu problem başladı ve sık oluyor- sürekli bu işlemleri yapmak zorunda kalıyorum ve tüm bunlar sinir bozucu oluyor ve programın kullanımı işkence oluyor.
Açıkçası sorunun nerden kaynaklandığını anlayamadım?

Nvidia Shield Pro 500G yi inceledim , evet fiyat pahalı , peki zaten smart özellikli olan bir TV de bu tip bir Media Player kullanmak lüks ya da gereksiz olur mu ? Açıçası ben de biraz kaliteye meraklıyım…
Bir de Nvidia Shield Pro 500G benim TV de (Sony Bravia 4K , KD55X9005B) olmayan Android TV, HDR, sesle arama v.s gibi özellikleri kazandırabilir mi , bu tip problemleri giderir mi, bir de kumandası ile plex, kodi gibi programlarda film seçmek sıkıntılı diye okudum, tüm bunları değerlendirdiğinizde almaya değer mi?
Tekrar desteklerin için teşekkür ederim…

Emre Ünal,
Ek olarak şunu da belirtmek istiyorum,
Aynı zamanda Wild Media Server kullanıyorum ve onda bağlantıda kopma problemleri yaşamıyorum, ancak onda da bazı filmlerde ses kaymaları ve ses gidip gelme problemleri yaşıyorum onu da bir türlü çözemedim, WMS ye sordum, TV nin DLNA sının gücü ile ilgili olabileceğini söylediler
Bu konuda bir fikrin var mı acaba?

PC de oynatırken de ekranda daha başlangıçta "sunucu bu videoyu oynatmak için güçlü değil , player ayarlarını kontrol edin ya da çözünürlüğü düşürün " diyor, halbuki Ethernet kablosu kullanıyorum ve 50 Mbps hızım var

Ilk olarak, internet hiziniz isterse 1Mbit olsun, pms ve oynatici ayni agda oldugu icin internet hizinizin bir önemi yok. Basit ve kabaca anlatmak gerekirse, icerik PMSden cikiyor modem-router’a gidiyor oradan da televiyonunuza gidiyor. Dolayisiyla internetinizi icerik aktarimi sirasinda kullanmadiginiz icin hizin da bir önemi kalmiyor.

Kendi PMS serverim linux uzerinde calisiyor(Centos 7.2) ve plex’i windowsda kullanmadim, dolayisiyla windows konusunda bir tecrübem yok. Fakat yazdiklarinizdan anladigim kadariyla bilgisayarinizdan kaynaklanan bir sorununuz var.

Nvidia Shield Pro 500G yi inceledim , evet fiyat pahalı , peki zaten smart özellikli olan bir TV de bu tip bir Media Player kullanmak lüks ya da gereksiz olur mu ? Açıçası ben de biraz kaliteye meraklıyım…

Eger fiyat sizin icin ödenebilir bir miktar ise hayir gereksiz olmaz. Yukarida da dedigim gibi çok buyuk ihtimalle sorununuz pms kurulu olan bilgisayarinizdan kaynaklaniyor. Nvidia Shield’in diger diger media oynaticilara göre çok çok buyuk bir avantaji var: Plex Media Server bu cihaza kurulabiliyor. Ve bu özellik diger hicbir cihazda yok(PS4, FireTV, AppleTV, Roku vb.). Yani cihazi sadece oynatici degil ayni zamanda server olarak da kullanabiliyorsunuz.

Bir de Nvidia Shield Pro 500G benim TV de (Sony Bravia 4K , KD55X9005B) olmayan Android TV, HDR, sesle arama v.s gibi özellikleri kazandırabilir mi , bu tip problemleri giderir mi, bir de kumandası ile plex, kodi gibi programlarda film seçmek sıkıntılı diye okudum, tüm bunları değerlendirdiğinizde almaya değer mi?

NS oldukca basarili bir cihaz, eger reddit vb. portallarda arastirirsaniz plex kullanicilarinin acik ara en memnun olduklari cihaz diyebilirim. Ama HDR konusunda, eger televizyonunuz HDR desteklemiyorsa hangi cihazi takarsaniz takin bu özelligi elde edemezsiniz, direkt olarak televizyonun kendisiyle alakali.

Kumanda konusunda herhangi bir sikayete denk gelmedim ama sorun olacagini sanmiyorum.

donanimhaber forumda oldukca aktif bir NS konusu var, bu tarz sorulari orada sorarsaniz direkt cihazi kullanan insanlardan cevap gelecegi icin daha tatmin edici olabilir:

Aynı zamanda Wild Media Server kullanıyorum …
Maalesef WMS konusunda bir bilgim yok, tahmin üzerine verecegim her cevabin yarardan ■■■ zarar olabilir.

Birde aklima gelmisken ekleyeyim, NVidia Shield’in yakinda yenisi cikacak, eger alacaksaniz yenisi cikana kadar bekleyin. O zaman isterseniz yenisini alirsiniz isterseniz fiyati duser ve eskisini alirsiniz. Su anki mevcut cihazda wlan konusunda insanlar ■■■ sikayetci fakat lan koblosu ile kullanacaginiz icin size bu durumun bir zarari olmaz.

Emre bey merhaba.Benimde plexde şöyle bir sorunum var umarım yardımcı olabilirsin.Bende opensubtiles eklentisi filmlerde altyazıyı sıkıntısız türkçe karakter sorunu da olmadan çekiyor ama dizilerde otomatik altyazıyı çekmiyor nasıl ayar yapmam lazım.Teşekkür ederim.